Γιατί κολλάει ο ολλανδικός μου φούρνος; Συμβουλές για την πρόληψη του κολλήματος!

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Γιατί κολλάει ο ολλανδικός μου φούρνος

Οι κατσαρόλες – ολλανδικοί φούρνοι – που προέρχονται από εκατοντάδες χρόνια και γνωστές για τις εκπληκτικές αντικολλητικές τους ικανότητες μαγειρέματος – μπορεί μερικές φορές να είναι κολλώδεις για όσους γνωρίζουν!

Όλοι θέλουν να αποφύγουν να κολλήσουν τρόφιμα στον ολλανδικό φούρνο, δηλαδή χαλασμένο, ακατάστατο φαγητό, καθάρισμα και καθάρισμα. Διαβάστε αυτό για να πετύχετε…

Γιατί έχει κολλήσει ο ολλανδικός φούρνος μου; Οι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους το φαγητό στον ολλανδικό φούρνο σας έχει κολλήσει μέσα στο φούρνο είναι πολύ ζεστό και δεν υπάρχει αρκετό λάδι κατά το μαγείρεμα. Το ίδιο ισχύει και για την κακή συντήρηση στο εσωτερικό του φούρνου.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να εμποδίσετε το φαγητό να κολλήσει στο εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου σας όταν ετοιμάζετε τα αγαπημένα σας πιάτα. Θα προστατεύσετε τη σόμπα σας ώστε να περνάει από γενιά σε γενιά σε άλλους να απολαμβάνουν αυτόν τον υπέροχο τρόπο μαγειρέματος.

για να είμαι ξεκάθαρος Μιλάμε για έναν εμαγιέ ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο σε αυτή την περίπτωση. Αλλά οι ίδιες βασικές αρχές ισχύουν για τους ωριμασμένους ολλανδικούς φούρνους.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Γιατί έχει κολλήσει ο ολλανδικός φούρνος μου;

Το εξαιρετικό χαρακτηριστικό ενός ολλανδικού φούρνου είναι ότι διατηρεί τη θερμότητα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μαγειρικό σκεύος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν χυτοσίδηρο για το μαγείρεμα.

Επιβραδύνει το μαγείρεμα του φαγητού και διασφαλίζει ότι τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά παραμένουν στο φαγητό χάρη στο καπάκι που εφαρμόζει σφιχτά.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που πολλοί άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν. Και συνήθως συμβαίνει μόνο επειδή είναι άνθρωποι. Δηλαδή, η θερμότητα που χρησιμοποιείται σε έναν ολλανδικό φούρνο μπορεί να είναι πολύ υψηλή.

Αυτό συνήθως προστίθεται αφού οι περισσότεροι ολλανδικοί φούρνοι έχουν ήδη μια επικάλυψη σμάλτου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της κατσαρόλας.

Όλοι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη αγοράσει Ολλανδικός φούρνος Έχουν αντικολλητική επίστρωση, επομένως είναι ανθρώπινη φύση να υποθέσει ότι η θερμότητα σε έναν ολλανδικό φούρνο είναι πολύ υψηλή. Δεν χρειάζεται και πολύς χρόνος για να κάνεις λάθη.

Για μέτριο μαγείρεμα με ολλανδικό φούρνο Θέλετε να μαγειρέψετε σε επίπεδο κοντά ή πάνω από τη μέτρια φωτιά. Και πάλι, αυτό περιλαμβάνει κατακράτηση θερμότητας που συμβαίνει σε σταθερά διαστήματα.

Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή κατά το μαγείρεμα στον ολλανδικό φούρνο Η κατσαρόλα θα γίνει όπως κάθε άλλη κανονική γλάστρα. Ακριβώς όπως μια κανονική κατσαρόλα ή τηγάνι. Το φαγητό θα καεί όταν είναι πολύ ζεστό.

Όταν το φαγητό κάψει στο τηγάνι Το φαγητό θα κολλήσει στην επιφάνεια της κατσαρόλας ή του τηγανιού.

Οι ολλανδικοί φούρνοι δεν έχουν ανοσία σε αυτό το φαινόμενο. Αν η θερμότητα είναι πολύ υψηλή, το φαγητό θα καεί και θα κολλήσει, αλλά δεν είναι και πολύ κακό.

Όταν οποιοδήποτε είδος γλάστρας αρχίσει να κολλάει, θα κολλήσει. Οποιαδήποτε ελπίδα για να λειτουργήσει ξανά σωστά ο ολλανδικός φούρνος πρέπει να υπάρχει. Παλιά “αποκατάσταση από χυτοσίδηρο”

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι το χρόνο ή τη διάθεση να εργαστούν πραγματικά σε τέτοιες βελτιώσεις.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει τίποτα κακό με την αναδιάρθρωση. Ο ολλανδικός φούρνος σας θα μοιάζει και θα λειτουργεί σαν καινούργιος.

Κορυφαίες συμβουλές για να μην κολλήσει ο ολλανδικός φούρνος σας!

Εάν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα Θα μπορούσε να αποδειχτεί μια συγκαλυμμένη ευλογία. Εξαρτάται από το πόσο καιρό το κρατάς. χυτοσίδηρος.

έλεγχος θερμοκρασίας

Όπως μόλις είπαμε για τη διατήρηση της θερμότητας στον ολλανδικό φούρνο. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να μαγειρέψετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία από ό,τι θα κάνατε σε ένα μη χυτοσίδηρο τηγάνι.

Όταν χρησιμοποιείτε ολλανδικό φούρνο Προσπαθήστε να μαγειρέψετε σε τουλάχιστον μέτρια φωτιά. Προτείνω να μαγειρέψετε κυρίως σε χαμηλή φωτιά.

Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο μαγείρεμα; Όσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα. Άλλωστε όλη η ουσία μαγείρεμα από χυτοσίδηρο Αυτό σημαίνει αργό, μακρύ μαγείρεμα. Τα μη κολλώδη στοιχεία είναι απλώς υποπροϊόντα.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την αρχή του μαντεμένιου ψησίματος όταν τηγανίζετε ή ψήνετε σε ζεστό τηγάνι.

Προθερμάνετε έναν ολλανδικό φούρνο με λευκό σμάλτο.

Υπάρχει επίσης ο πειρασμός να προθερμάνετε έναν άδειο ολλανδικό φούρνο. Και μερικές φορές οι άνθρωποι το κάνουν αυτό κατά λάθος.

Ένα άλλο έναυσμα είναι να προθερμάνετε τον ολλανδικό φούρνο σας. ειδικά σε υπερβολική ζέστη Κάνοντας οποιοδήποτε από αυτά θα κολλήσει ο φούρνος σας.

Ο ολλανδικός φούρνος σας θα είναι σκληρός επειδή η επιφάνεια από χυτοσίδηρο θερμαίνεται γρήγορα σε αυτές τις συνθήκες.

Εάν υπερθερμανθεί πολύ γρήγορα, όπως στην παραπάνω κατάσταση, Το φαγητό σας θα καεί και θα κολλήσει.

Επίσης, η επίστρωση σμάλτου στο εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου σας είναι ασήμαντη, εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν τα βήματα συντήρησης του ολλανδικού φούρνου σας.

Προθέρμανση ενός ολλανδικού φούρνου ανεξάρτητα από τη ρύθμιση θερμότητας που έχετε ορίσει Μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο του σμάλτου των δοντιών. Αν πρόκειται να προθερμάνετε τον ολλανδικό φούρνο. Πάντα βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μαγειρικά λάδια, λίπη ή νερό εκεί μέσα.

Μια παραμορφωμένη επίστρωση σμάλτου θα αποτύχει τελικά στο σκοπό της. Ο ολλανδικός φούρνος σας θα κολλάει.

Αυτό δεν είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Λίγο καθάρισμα και προετοιμασία θα σας βοηθήσει να φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού. Η προειδοποίηση, φυσικά, είναι ότι πρέπει να κάνετε και τα δύο πράγματα σωστά.

Για να αποφύγετε καλύτερα το κολλώδες του ολλανδικού φούρνου.

Και πάλι, είναι προφανές ότι ο εφησυχασμός είναι η κύρια αιτία του κολλώδους του ολλανδικού φούρνου σας. Έχουμε βιώσει την απόλαυση της ζέστης.

Μια άλλη πτυχή που οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν είναι η χρήση μαγειρικού λαδιού.

Μην ξεγελιέστε από το γυαλιστερό σμάλτο φινίρισμα στο εσωτερικό (και στο εξωτερικό) ενός ολλανδικού φούρνου. Είναι εύκολο να πιστέψεις ότι τίποτα δεν θα κολλήσει. Αλλά πίσω από την επίστρωση σμάλτου είναι θερμαινόμενος χυτοσίδηρος.

Αν πρόκειται να αλείψετε το βούτυρο Χρησιμοποιήστε περισσότερο βούτυρο από αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. ή βάλτε περισσότερο λάδι από αυτό που πραγματικά χρειάζεστε Εάν βάλετε λιγότερο λίπος από αυτό που χρειάζεστε. Το φαγητό κολλάει πάντα στην επιφάνεια του ολλανδικού φούρνου.

Ωστόσο, η επίστρωση σμάλτου του Dutch Oven έχει επίσης περιορισμούς. Και δεν πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα όρια προς το συμφέρον σας. Αυτό είναι αν δεν σας αρέσει ο κολλώδης ολλανδικός φούρνος.

Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια του ολλανδικού φούρνου σας είναι καλυμμένη με γράσο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα πριν το τηγάνισμα, για παράδειγμα, όταν θέλετε να σοτάρετε κρεμμύδια ή σκόρδο μαζί με άλλες επιλογές μαγειρέματος.

Είναι αμαρτία η χρήση μεταλλικού ταψιού σε εμαγιέ ολλανδικό φούρνο.

Ήμουν με μια γυναίκα που ανακάτευε συνεχώς τα αυγά της. Πάντα έβγαζε τα αυγά στο αντικολλητικό μου τηγάνι… Με ένα μεταλλικό πιρούνι και όχι αρκετό βούτυρο ή λάδι για να μην κολλήσει…

Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να ακούς εκείνη τη συνεδρία μαγειρικής. Γιατί ξέρετε πόσο καταστροφικό και άθλιο μπορεί να είναι ένα ταψί με αντικολλητική επίστρωση.

επίσης Η χρήση μεταλλικού τηγανιού όταν μαγειρεύετε στον ολλανδικό φούρνο σας είναι Αυτή είναι μια πολύ απλή λύση. Για να βεβαιωθείτε ότι ο ολλανδικός φούρνος σας κολλάει σταθερά

Δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος για να καταστρέψετε την ποιότητα ενός ολλανδικού φούρνου – κατάρα όποιον τον ενέπνευσε από την αρχή.

Τώρα ζούμε σε μια εποχή όπου σχεδόν τα πάντα είναι διαθέσιμα στην αγορά. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να αγοράσετε και να έχετε στην κατοχή σας σκεύη από σιλικόνη ή ξύλινα.

επίσης Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην χρησιμοποιείτε παρόμοια μαγειρικά σκεύη στον ολλανδικό φούρνο σας.

Το μέταλλο τείνει να ξύνει το φούρνο σας. Αποφύγετε τη χρήση της περιόδου.

Μια λίστα με κατάλληλο εξοπλισμό και αξεσουάρ για μαγείρεμα ολλανδικού φούρνου μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μου. εδώ

Στεγνώστε εντελώς τον ολλανδικό φούρνο σας.

Σε προηγούμενη ανάρτηση ιστολογίου δημοσίευσα σχετικά με τους ολλανδικούς φούρνους. Ανέφερα μερικά θέματα με τη σκουριά στο μαντέμι σου.

Το θέμα με τη σκουριά σχετίζεται πάντα με την υγρασία, συχνά – αν και οι άνθρωποι τείνουν να υποθέτουν ότι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά η υγρασία στους ολλανδικούς φούρνους παγιδεύεται πίσω από ψημένα τρόφιμα ή επιφάνειες. και σχηματίζουμε λίγο κολλώδες στο κάτω μέρος

Αυτή η συσσώρευση συμβαίνει συχνά επειδή οι ιδιοκτήτες ολλανδικών φούρνων είτε δεν πλένονται καλά είτε παραμελούν το χυτοσίδηρο τους.

Μερικές φορές – και αυτό συχνά παραβλέπεται – οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρείτε το χυτοσίδηρο στεγνό και μακριά από την υγρασία όποτε είναι δυνατόν.

Καταλαβαίνω ότι η ιδέα του πλυσίματος στο χέρι ενός ολλανδικού φούρνου μπορεί να είναι λίγο τρομακτική. (Ακόμα και άγχος) ειδικά αν χρησιμοποιείτε το προϊόν σε υψηλή θερμοκρασία.

Αλλά ακόμα κι αν δεν πλένετε σωστά τον ολλανδικό φούρνο σας, Τουλάχιστον, θα πρέπει να στεγνώσετε σωστά το μαντέμι σας. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ένας σκουριασμένος ολλανδικός φούρνος μπορεί να είναι ένας σκληρός ολλανδικός φούρνος. Και πάλι, μπορείτε να το παραλείψετε. κολλημένος Μερικές σκέψεις σχετικά με το χυτοσίδηρο και τη σωστή φροντίδα του χυτοσιδήρου.

Αν και οι κατασκευαστές προτείνουν μερικές φορές να καθαρίζετε τον ολλανδικό φούρνο σας στο πλυντήριο πιάτων. Αλλά θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να μην το κάνετε αυτό. Λειτουργήστε σωστά πλένοντας με ζεστό νερό και σαπούνι και στεγνώνοντας τα χέρια σας.

FAQ

Μπορείτε να βάλετε έναν κρύο ολλανδικό φούρνο στο φούρνο;

Κινδυνεύετε όμως να σπάσετε το σμάλτο του φούρνου λόγω της ζέστης. Το σμάλτο πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν γυαλί όταν εξετάζετε την ανάμειξη ζεστών και κρύων συστατικών.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο σε φούρνο είναι να τοποθετήσετε τον ολλανδικό φούρνο σε έναν μη θερμαινόμενο φούρνο. Στη συνέχεια ανάβουμε τη σόμπα να ζεσταθεί ταυτόχρονα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο σε έναν κανονικό φούρνο

διαβάστε το άρθρο μου εδώ Σχετικά με τη χρήση ολλανδικού φούρνου πάνω από κανονικό φούρνο

Τελικές σκέψεις – Γιατί κολλάει ο ολλανδικός μου φούρνος; Σημαντικές συμβουλές για την πρόληψη του εθισμού!

Όπως πολλά πράγματα στη ζωή, το να μην φροντίζετε σωστά τον ολλανδικό φούρνο σας μπορεί να προκαλέσει τη χειρότερη δυστυχία του όταν δεν το περιμένετε. Τότε είναι που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε γρήγορα.

Έχουμε αποδείξει ότι οι ολλανδικοί φούρνοι από χυτοσίδηρο διαρκούν για γενιές. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος ή προσπάθεια για να το καταστρέψεις.

Ακολουθήστε τη συμβουλή μου παραπάνω. Στη συνέχεια, θα μαγειρέψετε αντικολλητικά τηγάνια στον ολλανδικό φούρνο σας. Η ίδια η κατσαρόλα θα λειτουργεί καλά για πολλά χρόνια.

συνιστώμενη ανάγνωση

πέτρινη κατσαρόλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *