Γιατί μερικοί ολλανδικοί φούρνοι έχουν πόδια; Ενώ οι άλλοι όχι!

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Γιατί μερικοί ολλανδικοί φούρνοι έχουν πόδια;  Ενώ οι άλλοι όχι!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι ολλανδικοί φούρνοι έχουν πόδια και άλλοι όχι; Ήθελα να μάθω, οπότε έψαξα για απαντήσεις και αυτό κατέληξα.

Οι ολλανδικοί φούρνοι έχουν πόδια για εξωτερική χρήση σε κάρβουνα ή φωτιές. Τα πόδια βοηθούν στη ρύθμιση της θερμότητας στο φούρνο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον θάλαμο μαγειρέματος της κουζίνας, καθώς τα πόδια εμποδίζουν τη θερμότητα στον ολλανδικό φούρνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συμβατικούς φούρνους Προσέξτε όμως να μην αγγίξετε τα πόδια στη σχάρα του φούρνου.

Όταν οι ολλανδικοί φούρνοι άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους Οι φούρνοι με επίπεδο πυθμένα κυκλοφόρησαν αργότερα με σύγχρονες πηγές θερμότητας, όπως φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα εσωτερικού χώρου.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Δείτε τον ολλανδικό φούρνο Camp Chef Classic 12 ιντσών από χυτοσίδηρο.

Υπάρχουν δύο ολλανδικοί φούρνοι που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Στον 21ο αιώνα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτό που χαλαρά λέμε Ολλανδικός φούρνος κατασκήνωσης ή εσωτερικός ολλανδικός φούρνος.

γενικά Ένας εσωτερικός ολλανδικός φούρνος έχει επίπεδο πάτο ή βάση. Έχουν επίσης θολωτά καπάκια, γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται κυρίως σε σύγχρονες σόμπες και σύγχρονες πηγές θερμότητας.

Ένας εσωτερικός ολλανδικός φούρνος είναι επίσης κατάλληλος για χρήση. κανονικός Εστίες

Οι φούρνοι Camp Dutch, όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμοποιούνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Σχεδιασμένο για χρήση με κάρβουνο ή κάρβουνο. Το περισσότερο μαγείρεμα γίνεται πάνω από τη φωτιά.

Μπορείτε πάντα να το βρείτε αυτό. ολλανδικός τύπος φούρνου Τρία πόδια προσαρτημένα στον πάτο της πραγματικής γλάστρας. Σχεδιασμένο για να κρατά το δοχείο πάνω από τα κάρβουνα.

Ο ολλανδικός φούρνος κάμπινγκ διαθέτει επίσης επίπεδο καπάκι. Μπορείτε, λοιπόν, να τοποθετήσετε κάρβουνο πάνω από το ολλανδικό δοχείο για να μην πέσει η στάχτη μέσα στην κατσαρόλα. Όχι μόνο το λείο καπάκι, αλλά και το χοντρό καπάκι. Αυτό εξασφαλίζει μια σφιχτή σφράγιση κατά το μαγείρεμα.

Ολλανδικός φούρνος με πόδια – Ή Ολλανδικός φούρνος κατασκήνωσης – Παρέχει μια λαμπρή ευκαιρία για εξαιρετικό ψήσιμο κάρβουνο Αντικατάσταση της σόμπας σε μια μοντέρνα κουζίνα

Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο με πόδια σε σύγχρονους φούρνους. τοποθετώντας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα

Ολλανδικός φούρνος με πόδια

Τα πρώτα χρόνια, οι ολλανδικοί φούρνοι έγιναν αναγκαιότητα για μια συγκεκριμένη ομάδα. Ήταν πάντα στο δρόμο ή ένας περιπλανώμενος. Αυτό περιλαμβάνει τους καουμπόηδες στις Ηνωμένες Πολιτείες. οδηγός στην Αυστραλία και πεζοπόρους στη Νότια Αφρική

Αυτοί οι τρεις «λαοί» ήταν διάσημοι για τον νομαδικό τρόπο ζωής τους κάποια στιγμή στην ιστορία τους. και οι τρεις ομάδες συμμετείχαν στην υιοθέτηση ή τροποποίηση των ολλανδικών φούρνων και στην καθιστώντας τους κατάλληλους για τους ταξιδιωτικούς τους σκοπούς.

Κι ας μην ήταν οι μόνοι. Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων σαν αυτόν σε όλο τον κόσμο. Σε κάποιο βαθμό, οι καουμπόηδες, οι σοφέρ και οι πεζοπόροι ήταν πρωτοπόροι.

Ωστόσο, στα πλαίσια αυτού του ιστολογίου Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί στην Αυστραλία προτιμούν τις υπηρεσίες τους. Σόμπα βενζίνηςΜια παραλλαγή του παραδοσιακού ολλανδικού φούρνου, ο φούρνος Petori έρχεται με πόδια.

Στη Νότια Αφρική, αυτό που είναι γνωστό ως Bodji Pot είναι πολύ μεγαλύτερο και βαθύτερο από τον παραδοσιακό ολλανδικό φούρνο. Έχουν μακρύτερα πόδια από τους παραδοσιακούς ολλανδικούς φούρνους. Φυσικά και έχουν πόδια.

Στην Αμερική χρησιμοποιούν μερικά Ολλανδικός φούρνος κατασκήνωσης, καουμπόη ή βαγόνιΈρχονται πάντα με τρία πόδια.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει επιλογή για ολλανδικό φούρνο χωρίς πόδια. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο με επίπεδη βάση σε οποιοδήποτε από αυτά τα περιβάλλοντα μαγειρέματος, μπορείτε να αγοράσετε μια βάση και να τοποθετήσετε τον ολλανδικό φούρνο σε φωτιά ή κάρβουνα.

Τα τρίποδα είναι συχνά τρίποδα από χυτοσίδηρο, τα οποία ενθαρρύνουν τη συνοχή.

Εάν δεν υπάρχουν πόδια Dutch Oven ή βάσεις από χυτοσίδηρο, μπορείτε να τοποθετήσετε το Dutch Oven σε ένα μικρό βράχο.

Βεβαιωθείτε ότι η πέτρα είναι ισορροπημένη. σε φτωχές κοινότητες Αυτή ήταν πραγματικά η μόνη επιλογή. Άρα σίγουρα μπορεί να γίνει. Υποψιαζόμαστε ότι οι περισσότεροι από τους πρόσκοποι που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτά.

Η πηγή θερμότητας και ο τύπος του ολλανδικού φούρνου που πρέπει να χρησιμοποιείτε για κάθε φούρνο.

σόμπα υγραερίου

Οι σόμπες υγραερίου είναι η κύρια πηγή θερμότητας που χρησιμοποιείται στη μαγειρική τον 21ο αιώνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι φούρνοι αερίου εισήχθησαν στην πραγματικότητα στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν η ολλανδική μαγειρική σε φούρνο έγινε δημοφιλής.

όταν κοιτάς τον πωλητή Οι περισσότεροι συνιστούν το μαγείρεμα σε ολλανδικό φούρνο με διπλό τζάμι.

Είναι σημαντικό ότι η επιφάνεια των περισσότερων εστιών αερίου είναι επίπεδη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε μια επίπεδη βάση για να μαγειρέψετε στο τηγάνι.

Οι Ολλανδοί κατασκευαστές φούρνων υπερηφανεύονται για το πόσο καλά κατανέμουν και διατηρούν τη θερμότητα κατά το μαγείρεμα. Εάν χρησιμοποιείτε ολλανδικό φούρνο με πόδια Η απαγωγή θερμότητας δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα έπρεπε.

Εξάλλου Η προσπάθεια εξισορρόπησης του ολλανδικού φούρνου με τα πόδια στη σόμπα αερίου δεν είναι πρακτική.

Οι ολλανδικοί φούρνοι με πόδια είναι γενικά μεγαλύτεροι και πιο περίπλοκοι από αυτούς που κατασκευάζονται για μοντέρνες κουζίνες. Ως εκ τούτου, η κουζίνα έχει ένα μικρό χώρο για αποθήκευση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο με πόδια σε μια σόμπα αερίου. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο και μπερδεμένο

Γυάλινη σόμπα (σόμπα υγραερίου)

μαγειρέψτε με γυάλινη κορυφή Είναι ένα πολύ μοντέρνο στυλ μαγειρέματος και συνηθισμένο στον 21ο αιώνα. Τα προβλήματα με τους ολλανδικούς φούρνους με πόδια είναι παρόμοια με αυτά που συζητήσαμε παραπάνω.

Η χρήση ολλανδικού φούρνου με πόδια σε γυάλινη εστία δεν είναι πρακτική. Αυτό είναι επιζήμιο για τη γυάλινη επιφάνεια. όταν έχεις τρία πόδια Ο κίνδυνος θραύσης ή θραύσης είναι πολύ αυξημένος.

επαγωγικό μαγείρεμα

Για όσους δεν ξέρουν Το επαγωγικό μαγείρεμα περιλαμβάνει μεταφορά θερμότητας μέσω ενός μαγνητικού πεδίου στον πάτο της κατσαρόλας ή του τηγανιού. Αυτή δεν είναι σωστή μέθοδος μαγειρέματος ή επιφάνεια για ολλανδικό φούρνο με πόδια. Μόνο μια επίπεδη βάση θα κάνει εδώ.

μαγείρεμα αλογόνου

Επομένως, για να μαγειρέψετε τρόφιμα αλογόνου, τοποθετείται μια λάμπα αλογόνου κάτω από τη γυάλινη πλάκα. Στη συνέχεια, η θερμότητα θα μεταφερθεί μέσω της γυάλινης πλάκας.

Για άλλη μια φορά, πρέπει να τονίσω τη σημασία της ίσης μεταφοράς θερμότητας. που είναι πολύ σχετικό σε αυτό το πλαίσιο. Οι κατσαρόλες με επίπεδες βάσεις είναι οι πλέον κατάλληλες για μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο. Αποκλείει επίσης έναν ολλανδικό φούρνο με πόδια.

μαγειρικά κεραμικά

Μάλλον γνωρίζουμε ήδη την «παράδοση». ηλεκτρική ενέργεια Κουζίνα Η κεραμική εστία είναι απλώς μια μοντέρνα έκδοση. ενημερώστε αν θέλετε σε αυτό το είδος μαγειρέματος Συχνά μπορείτε να βρείτε ηλεκτρικά πηνία στο επάνω μέρος των κεραμικών εστιών.

για επαγωγή και μεταφορά θερμότητας Μια επίπεδη επιφάνεια είναι η καλύτερη για αυτήν τη σόμπα, επομένως ένας ολλανδικός φούρνος με πόδια δεν θα πετάει όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο μαγειρέματος.

ηλεκτρικό μαγείρεμα

Για πολλούς, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ξεπερασμένος λόγω της ανάγκης να το βάλετε στην τσέπη σας και της αποτελεσματικότητάς του σε σύγκριση με ορισμένες σύγχρονες μεθόδους.

Ωστόσο, στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις χώρες μεσαίου εισοδήματος Μπορείτε ακόμα να τα βρείτε στις περισσότερες οικιακές κουζίνες. Η πρώτη σημαντική τροποποίηση που έγινε από τον Ολλανδό κατασκευαστή εστιών επικεντρώθηκε στην καταλληλότητά τους για ηλεκτρικές εστίες.

Εκεί άρχισε να γίνεται επίκαιρη και δημοφιλής η ιδέα του ολλανδικού φούρνου χωρίς πόδια.

Πηγαίνετε εδώ για μια γρήγορη ανάγνωση σχετικά με τη χρήση ενός ολλανδικού φούρνου στην εστία.

ηλεκτρική ενέργεια

Η χρήση ενός ολλανδικού φούρνου με πόδια είναι πολύ χρήσιμη όταν μαγειρεύετε με αυτόν τον τρόπο. Συνήθως θα πρέπει να μαγειρέψετε στα κάρβουνα ή στα κάρβουνα.

FAQ

Πώς να μαγειρέψετε σε εξωτερικό χώρο σε ολλανδικό φούρνο

Εμπεριστατωμένες ερωτήσεις τύπου «πώς» απαιτούν εμπεριστατωμένες εκθέσεις και τις έχω προετοιμάσει. εδώ! διασκέδαση!

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για ολλανδικό φούρνο;

σε αυτό είναι Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσω 10 επιλογές κατσαρόλας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ολλανδικό φούρνο.

Γιατί ονομάζονται ολλανδικοί φούρνοι;

Θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση στο άρθρο μου. εδώ.

Τι υπάρχει σε έναν ολλανδικό φούρνο;

Αυτή η φθηνή κατσαρόλα έχει πολλά οφέλη. Μπορείτε να διαβάσετε γι ‘αυτούς στα άρθρα μου. εδώ.

Απλά να αναφέρω μερικά: –

  • Χρήση με διάφορες πηγές θερμότητας.
  • Δεν κολλάει εάν φροντίζετε σωστά.
  • Μπορούν να μαγειρέψουν όλα τα είδη φαγητού.
  • Με την κατάλληλη φροντίδα, θα διαρκέσουν πολύ καιρό.

Τελικές σκέψεις – γιατί ορισμένοι ολλανδικοί φούρνοι έχουν πόδια; Όταν οι άλλοι δεν το κάνουν;

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε ολλανδικό φούρνο με πόδια ή όχι. Τελικά, εξαρτάται από τον τύπο της πηγής θερμότητας με την οποία σκοπεύετε να μαγειρέψετε.

Ορισμένες πηγές θερμότητας ταιριάζουν καλύτερα σε έναν ολλανδικό φούρνο με πόδια. ενώ άλλες πηγές θερμότητας Ταιριάζει σε ολλανδικούς φούρνους χωρίς πόδια.

2 Οι αγαπημένοι μου εποχικοί ολλανδικοί φούρνοι

Ολλανδικός φούρνος κατασκήνωσης με πόδια

Camp Chef Grand Canyon 100 Years

Αυτός είναι ο ολλανδικός φούρνος μου Camp Chef 14″. Θα παρατηρήσετε τα 3 πόδια στο επάνω μέρος του καπακιού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπάκι που κάθεται πάνω στο κάρβουνο. Το δικό μου είναι για αποκατάσταση και επιδιόρθωση 🙂

Μπορείτε να δείτε το Camp Chef Memorial Camp Dutch Oven. εδώ στην Αμαζόνα

Lodge Διπλός Ολλανδικός Φούρνος

Γιατί ο ολλανδικός φούρνος μιας γυναίκας έχει πόδια και άλλοι όχι;

Αυτός είναι ο διπλός ολλανδικός φούρνος μου Lodge, έχει επίπεδο πάτο και βαθύ καπάκι με χερούλια και στις δύο πλευρές. Κατάλληλο για χρήση στην εστία ή μόνο του στη θερμότητα.

Μπορείς να δεις κάτι παρόμοιο με το δικό μου. εδώ στην Αμαζόνα

πέτρινη κατσαρόλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *