Είναι οι σακούλες Ziploc ασφαλείς για φούρνο μικροκυμάτων;

By | 28 Ιουνίου, 2023

Είναι οι σακούλες Ziploc ασφαλείς για φούρνο μικροκυμάτων;

Είναι συμβατό με το FDA των ΗΠΑ, αλλά πρέπει να κατανοήσετε τη σωστή χρήση του.

Οι τσάντες με φερμουάρ είναι απαραίτητο σε κάθε κουζίνα. Κάνουν την αποθήκευση τροφίμων τόσο εύκολη και βολική που είναι δύσκολο να την έχεις. Από την αποθήκευση μαγειρεμένων τροφίμων, φρέσκων φρούτων, λαχανικών, κρέατος και πουλερικών στο ψυγείο μέχρι τα πάντα (τουλάχιστον για πολλά νοικοκυριά) στη συσκευασία σνακ για το σχολείο ή για πικνίκ. Οι σακούλες είναι μια βολική μέθοδος συσκευασίας.

Επισκόπηση των επώνυμων τσαντών Ziploc από τον κατασκευαστή.

Πόσο βολικό είναι όμως μια ζεστή σακούλα ή ένα φαγητό απόψυξης; Είναι δυνατόν να ψήνουμε τις σακούλες Ziploc στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς τον κίνδυνο να λιώσουν ή να χυθούν χημικές ουσίες στο φαγητό; Με άλλα λόγια, οι σακούλες Ziploc είναι ασφαλείς για τον φούρνο μικροκυμάτων;

Η απάντηση είναι ναι- Οι σακούλες Ziploc πληρούν τις απαιτήσεις ασφάλειας της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), επομένως είναι ασφαλές να τις βγάζετε και να τις ζεστάνετε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι, μπορείτε να φούρνο μικροκυμάτων μια τσάντα με φερμουάρ.

Δεν είναι όλες οι πλαστικές σακούλες ασφαλείς για φούρνο μικροκυμάτων. Οι σακούλες Ziploc είναι συμβατές με το FDA για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων. (Δεν είμαι σίγουρος αν η τσάντα στην παραπάνω εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον φούρνο μικροκυμάτων ή όχι)

Ωστόσο, όταν ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων μια τσάντα Ziploc, θα πρέπει να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας για να αποφύγετε την καταστροφή της ή την καταστροφή της. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τις σακούλες και πώς να τις χρησιμοποιείτε με ασφάλεια στο φούρνο μικροκυμάτων.

Στο άρθρο:

 • Τι είναι μια τσάντα με φερμουάρ;
 • Τι συμβαίνει όταν ψήνετε τα τρόφιμα σε μικροκύματα σε πλαστικό;
 • Πώς να φτιάξετε φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας σακούλες Ziploc
 • Μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν οι σακούλες με φερμουάρ;
 • Τύποι και μεγέθη τσαντών Ziploc

Τι είναι μια τσάντα με φερμουάρ;

Οι σακούλες Ziplock είναι επαναχρησιμοποιήσιμες πλαστικές σακούλες με φερμουάρ που κλείνουν και κλείνουν από την SC Johnson, από σακούλες για σάντουιτς και σνακ μέχρι σακούλες για μεσημεριανό γεύμα και σνακ. στη συντήρηση και μακροχρόνια αποθήκευση των τροφίμων Ειδικά ρυθμιστικά και τσάντες Για άνετη ψύξη των τροφίμων Υπάρχουν πολλές τσάντες με φερμουάρ για να διαλέξετε.

Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό των τσαντών Ziploc είναι ότι δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Για να μην αναφέρουμε την ανώτερη τεχνολογία σφράγισης που διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα. Και με τσάντες που διατίθενται σε διάφορα στυλ και μεγέθη, όπως καταψύκτες, θήκες αποθήκευσης, θήκες για σάντουιτς και σνακ, ρυθμιστικά κ.λπ., η μάρκα ικανοποιεί την ανάγκη για άνετη αποθήκευση τροφίμων.

Εκτός από τα οφέλη αποθήκευσης Η τσάντα είναι επίσης φιλική προς το περιβάλλον. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και ανακυκλώσιμο και πληροί τις απαιτήσεις ασφαλείας για την αποθήκευση τροφίμων και τη χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων.

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των ιδιοτήτων τους.

 • Κατασκευασμένο από ασφαλές πλαστικό – Οι σακούλες Ziplock είναι πολυαιθυλένιο. που είναι ένα ασφαλές και ανακυκλώσιμο πλαστικό υλικό. Είναι ανθεκτικό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
 • Ανακυκλώσιμο – εάν οι καταναλωτές θέλουν να πετάξουν τις χρησιμοποιημένες σακούλες Μπορούν να πλυθούν και να πεταχτούν στα σκουπίδια. (Καθαρό και στεγνό) στο σημείο συλλογής ανακύκλωσης.
 • Εγκεκριμένο από το FDA – Οι σακούλες Ziploc πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας του FDA για ψύξη/κατάψυξη. και θέρμανση/απόψυξη
 • ΔΩΡΕΑΝ BPA – Οι σακούλες Ziploc δεν περιέχουν δισφαινόλη Α (BPA).Μελέτες έχουν δείξει ότι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών προϊόντων αλληλεπιδρά με τα οιστρογόνα. που προάγει την ανάπτυξη ενδοκρινικών διαταραχών όπως η στειρότητα (ανδρών και γυναικών), ο καρκίνος του μαστού και του προστάτη.
 • Χωρίς διοξίνες – Οι σακούλες Ziploc είναι επίσης χωρίς διοξίνες. Οι διοξίνες είναι ρυπογόνες ενώσεις που παράγονται από την καύση. (όταν το χλώριο συνδυάζεται με θερμοκρασίες πάνω από 1.500 βαθμούς Φαρενάιτ)

Τι συμβαίνει όταν ψήνετε τα τρόφιμα σε μικροκύματα σε πλαστικό;

Στην παραγωγή πλαστικών προστίθενται πρόσθετα (πλαστικοποιητές) για να αυξηθεί η ευελιξία.

Ορισμένα πλαστικά περιέχουν ασφαλή πρόσθετα που αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες χωρίς να μολύνουν τα τρόφιμα. Ορισμένα είναι ασφαλή για συσκευασία τροφίμων, αλλά συνιστώνται μόνο για χρήση σε θερμοκρασία δωματίου. ενώ άλλα είναι εντελώς ακατάλληλα για συσκευασία ή αποθήκευση τροφίμων.

Τα μη ασφαλή πλαστικά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να εισχωρήσουν στα τρόφιμα. Όταν το πλαστικό εκτίθεται σε θερμότητα, όπως τα τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων, Οι χημικές ουσίες θα διαρρεύσουν γρήγορα. Αναγκάζει τους ανθρώπους να αναπτύξουν διάφορες μεταβολικές και ενδοκρινικές διαταραχές όπως η στειρότητα και ορισμένοι καρκίνοι.

Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να αποφεύγετε την αποθήκευση ή το ξαναζέσταμα τροφίμων σε δοχεία που δεν προορίζονται για αυτόν τον σκοπό. Επίσης, ελέγξτε την ετικέτα του κατασκευαστή στα δοχεία τροφίμων για συμβουλές σχετικά με το τι είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων. Τα πλαστικά δοχεία που είναι κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων συνήθως φέρουν ετικέτα με ένα σύμβολο ή γράμμα που υποδεικνύει ότι είναι ασφαλή.

Πώς να κάνετε φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας σακούλες Ziploc

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι σακούλες Ziploc είναι ασφαλείς για φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιβλαβή πρόσθετα που μπορούν να εισχωρήσουν στα τρόφιμα όταν θερμαίνονται.Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τα βασικά πρότυπα ασφαλείας κατά το ζέσταμα ή το χειρισμό των τροφίμων.

Εδώ είναι μια συμβουλή.

 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης στην ετικέτα – Η Ziploc προσφέρει διαφορετικούς τύπους σακουλών για χρήση σε διαφορετικές θερμοκρασίες, όπως σακούλες κατάψυξης Zip n’ Steam, σακούλες στον ατμό και πολλά άλλα, επομένως είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες. ζεστό ή ξεπαγωμένο φαγητό.
 2. Τοποθετήστε την πίτα σε ένα πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων – αφού η πίτα είναι ασφαλής για φούρνο μικροκυμάτων. Συνιστάται να μην τοποθετείτε την πίτα απευθείας στο ταψί του φούρνου μικροκυμάτων όσο θερμαίνεται ή παγώνει. Εάν η τσάντα είναι κατεστραμμένη Τα τρόφιμα θα διαρρεύσουν κατά τη διάρκεια της αναθέρμανσης και θα καταστρέψουν τον φούρνο μικροκυμάτων. Επομένως, είναι ασφαλές να το βάλετε σε ένα πιάτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων.
 3. Εξαερώστε τη σακούλα ανοίγοντας το φερμουάρ πλάτους περίπου 1 ίντσας όταν ζεσταθεί. Θα συσσωρευτεί ατμός στο εσωτερικό και θα προκαλέσει έκρηξη. Πάντα να ανοίγετε το φερμουάρ περίπου μια ίντσα πλάτος για να επιτρέπεται η πίεση.
 4. Μην υπερθερμαίνετε τα τρόφιμα – Μην υπερθερμαίνετε ποτέ τα τρόφιμα καθώς η υπερβολική ζέστη μπορεί να καταστρέψει την τσάντα. Οι σακούλες Ziploc είναι κατάλληλες μόνο για αναθέρμανση και απόψυξη. Επομένως, είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε χαμηλότερες ρυθμίσεις ισχύος και μικρότερα διαστήματα θέρμανσης.
 5. Μειώστε το μέγεθος του φαγητού – Όπου είναι δυνατόν, κόψτε το φαγητό σε μικρότερα κομμάτια. Μπορεί να μειώσει το χρόνο θέρμανσης. Αυτό μειώνει τελικά τη θερμική ζημιά στην τσάντα και παρατείνει τη διάρκεια ζωής της.
 6. Χειριστείτε τη σακούλα με προσοχή – η σακούλα θα ζεσταθεί εξαιρετικά αφού ζεστάνετε τα τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν το ανοίξετε ή τον χειριστείτε προσεκτικά Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα από ατμό.

Μπορώ να βάλω μια σακούλα με φερμουάρ για να μαγειρέψω;

Οι σακούλες με φερμουάρ είναι κατάλληλες μόνο για ζέσταμα και απόψυξη τροφίμων. Το μαγείρεμα απαιτεί συνήθως υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορεί να βλάψουν τη σακούλα. Αν και το πλαστικό πολυαιθυλενίου έχει θερμοκρασία τήξης 230 βαθμών Φαρενάιτ. αλλά θα αρχίσει να μαλακώνει σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αν και η σακούλα δεν περιέχει την επιβλαβή χημική ουσία BPA, είναι ασφαλές να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης. Και μην εκθέτετε τα πλαστικά προϊόντα Ziploc σε υψηλές θερμοκρασίες. Σίγουρα δεν θέλετε να βάλετε τη σακούλα σε βραστό νερό.

Επιπλέον, σε θερμοκρασία μαγειρέματος Η σακούλα θα διαλυθεί στα τρόφιμα. καθιστώντας το μη ασφαλές για κατανάλωση ή μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα χέρια

μαγειρική sous vide

Το μαγείρεμα Sous vide περιλαμβάνει το κλείσιμο του φαγητού σε μια πλαστική σακούλα σφραγισμένη σε κενό και το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία – 125 έως 195 βαθμούς Φαρενάιτ. Αν επιλέξετε να μαγειρέψετε με το Suvide Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια τσάντα σχεδιασμένη για αυτό το σκοπό.

Η σακούλα πρέπει να είναι ανέπαφη στους 195 μοίρες ή υψηλότερη και να είναι σφραγισμένη με κενό. Οι σακούλες Ziploc δεν είναι κατάλληλες για αυτό το σκοπό.

Φωτογραφία μαγειρικής Sous Vide

Το μαγείρεμα Sous vide είναι το μαγείρεμα φαγητού σε πλαστικές σακούλες σε μέτριες έως υψηλές θερμοκρασίες.

Μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν οι σακούλες με φερμουάρ;

Ναι, οι σακούλες με φερμουάρ δεν είναι μόνο ανακυκλώσιμες. Αλλά μπορείτε ακόμα να το επαναχρησιμοποιήσετε αρκετές φορές πριν το πετάξετε. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τις σακούλες που χρησιμοποιούνται για τρόφιμα όπως ωμό κρέας και αυγά. Εάν χρειάζεται να επαναχρησιμοποιήσετε τις σακούλες Παρόμοια είδη διατροφής πρέπει να φυλάσσονται.

γενικά Η τσάντα θα είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να αντέχει στο πλύσιμο και να επαναχρησιμοποιηθεί μερικές φορές. Αν όμως τρυπηθεί, σκιστεί ή αραιωθεί, θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Πώς να πλένετε σωστά τις σακούλες με φερμουάρ

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Μερικοί άνθρωποι πετούν τις σακούλες μετά από μία χρήση και αυτό είναι εντάξει επειδή είναι ανακυκλώσιμες. Ωστόσο, αν είστε από αυτούς που θέλουν να τις επαναχρησιμοποιήσουν και να εξοικονομήσουν μερικά επιπλέον δολάρια Ακολουθούν μερικές συμβουλές καθαρισμού.

πλύσιμο στο χέρι

 1. γυρίστε την τσάντα μέσα προς τα έξω Ειδικά αν υπάρχει λιπαρό φαγητό. να καθαρίσει καλά
 2. Μουλιάστε σε νεροχύτη σε κρύο ή ελαφρώς χλιαρό νερό. (Όποιο προτιμάτε.) Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να μην καταστρέψετε το πλαστικό.
 3. Καθαρίστε τη σακούλα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και σαπούνι πιάτων και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
 4. Αφήστε το φαγητό να στεγνώσει στον αέρα πριν το αποθηκεύσετε ξανά. Το να βεβαιωθείτε ότι η σακούλα είναι στεγνή θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας. που εκτός από βλαβερό για την υγεία σας Κάνει επίσης την τσάντα να μυρίζει άσχημα. για καλύτερο στέγνωμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική σακούλα, ένα άπλωμα ή να αυτοσχεδιάσετε χρησιμοποιώντας ένα τυπικό μπολ και πηχάκια χωρίς ακαταστασία.

χρήση του πλυντηρίου πιάτων

 1. Γυρίστε τη σακούλα προς τα έξω και τοποθετήστε την στο πλυντήριο πιάτων. Θα πρέπει να τοποθετηθεί στον επάνω όροφο και έτσι το ακροφύσιο νερού μπορεί να έρθει σε επαφή με τη λιπαρή επιφάνεια για σχολαστικό καθαρισμό.
 2. Στερεώστε τη σακούλα σε άλλα δοχεία. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η σακούλα έχει αρκετό χώρο για να μπλοκάρει άλλα τρόφιμα.
 3. όταν είναι καθαρό Αδειάστε το υπόλοιπο νερό στη σακούλα και στεγνώστε το χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση air dry του πλυντηρίου πιάτων.

Τύποι και μεγέθη τσαντών Ziploc

Ο τύπος Ziploc που αγοράζετε θα καθορίσει πόσο καιρό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, οι σακούλες κατάψυξης Ziploc είναι πολύ πιο χοντρές από τις σακούλες σάντουιτς Ziploc, που σημαίνει ότι μπορούν να σας εξυπηρετήσουν περισσότερο με επαναλαμβανόμενη χρήση. Αλλά αυτό το high-end χαρακτηριστικό έρχεται με μια ακριβή τιμή. Αυτό το καθιστά περιττό όταν οι φθηνότερες επιλογές έχουν περισσότερο νόημα.

στην ίδια σημείωση Ανάλογα με τη μερίδα του φαγητού που θέλετε να συσκευάσετε, μπορεί να χρειαστεί να αποθηκεύσετε διαφορετικά μεγέθη σακουλών. Για παράδειγμα, τα μικρότερα μεγέθη σακουλών είναι ιδανικά εάν πρέπει να ζεστάνετε ή να ξεπαγώσετε μικρότερες ποσότητες. Η αποθήκευση όλου του φαγητού σας σε μια μεγάλη σακούλα θα προκαλέσει γρηγορότερη χαλάρωση με το φούρνο μικροκυμάτων.

με άλλα λόγια Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων σε σακούλες μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα χρήσης (φούρνος μικροκυμάτων) Για το λόγο αυτό, εδώ είναι τα είδη και τα μεγέθη των σακουλών Ziploc.

σακούλα έγχυσης

 • Ο στιβαρός και ανθεκτικός καταψύκτης διαθέτει ανθεκτικό φερμουάρ (τεχνολογία Grip n’ Seal) που κλειδώνει τον καταψύκτη από το κάψιμο και διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα.
 • Κατάλληλο για κατάψυξη κοτόπουλου, ψαριών, κρέατος, σούπες, σάλτσα κ.λπ.
 • Τα μεγέθη περιλαμβάνουν: Two Gallon/XL, Gallon/Large, Quant/Medium και Pint/Small.

τσάντα αποθήκευσης

 • Ανθεκτικό με τεχνολογία Smart Zip Plus Seal ή Grip N Seal ανάλογα με το μέγεθος.
 • Κατάλληλο για αποθήκευση πουλερικών, λαχανικών, φρούτων, κρέατος, θαλασσινών κ.λπ. στο ψυγείο.
 • Τα μεγέθη περιλαμβάνουν: Two Gallon/XL, Gallon/Large, Quant/Medium.

Σνακ & Σάντουιτς Πίτα

 • Χρησιμοποιήστε το για να διατηρήσετε φρέσκα τα σάντουιτς και τα σνακ εν κινήσει, στο σχολείο ή σε ένα πικνίκ με τεχνολογία λαβής και σφράγισης.
 • Ιδανικό για συσκευασία σάντουιτς, μπισκότα, φέτες πίτσας, φρούτα, μπαστουνάκια καρότου, πατατάκια και πολλά άλλα.
 • Υπάρχουν διάφορα μεγέθη από XL και κάτω.

τσάντα ολίσθησης

 • Μια επίπεδη και αξιόπιστη τσάντα με επεκτάσιμο πάτο, τεχνολογία Power Shield και έξυπνο κλείσιμο με φερμουάρ.
 • Κατάλληλο για αποθήκευση τροφίμων και μεγάλων αντικειμένων.
 • Μέγεθος: Καταψύκτη ολίσθησης (γαλόνι/μεγάλο και τεταρτημόριο/μεσαίο) και αποθήκευση ολίσθησης (γαλόνι/μεγάλο και τεταρτημόριο/μεσαίο)

ειδική τσάντα

 • Προσθέστε τύπους σακουλών για ειδικές εφαρμογές, π.χ.
 • Οι σακούλες μαρινάδας είναι ιδανικές για την αποθήκευση κρεάτων, κρεάτων και υγρών, ενώ οι σακούλες Zip n’ Steam χρησιμοποιούνται κυρίως για τον ατμό φρέσκων ή κατεψυγμένων λαχανικών, πατάτας κ.λπ.
 • Οι σακούλες Zip n’ Steam χωρούν 2-3 μερίδες.

Εκτός από τις έτοιμες προς χρήση σακούλες Το σφραγιστικό κενού Ziploc προσφέρει επίσης σακούλες γαλονιού και τετάρτου που μπορείτε να σφραγίσετε χρησιμοποιώντας ένα σύστημα στεγανοποίησης κενού. Τα ανταλλακτικά είναι ιδανικά για την αποθήκευση κρέατος, ψαριού, πουλερικών, φρούτων, λαχανικών, έτοιμα γεύματα κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *