Εστιατόρια που χρησιμοποιούν φριτέζες

By | 28 Ιουνίου, 2023

Εστιατόρια που χρησιμοποιούν φριτέζες

Η ευελιξία και το μικρό του αποτύπωμα καθιστούν τις φριτέζες ιδανικές για εστιατόρια.

Η φριτέζα αέρα είναι ένας τύπος μικρής συσκευής που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα φαγητού αντί για φούρνο ή παραδοσιακή φριτέζα. Τα εστιατόρια άρχισαν να χρησιμοποιούν φριτέζες αέρα επειδή προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους τηγανίσματος.Επιπλέον, οι φριτέζες αέρα είναι σχετικά συμπαγείς. Καθιστά εύκολη την αποθήκευση σε κουζίνα εστιατορίου.

Η φριτέζα Quick ‘n Crispy Air Fryer είναι ειδικά σχεδιασμένη για εμπορική χρήση (π.χ. εστιατόρια και καφετέριες).

Λόγοι για τους οποίους τα εστιατόρια επιλέγουν φριτέζες

τα προηγούμενα χρόνια Οι φριτέζες είναι όλο και πιο δημοφιλείς στα εστιατόρια. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από αυτή την τάση. Αυτό καθιστά αυτούς τους φούρνους μεταφοράς μια δημοφιλή επιλογή για επαγγελματίες σεφ όταν πρόκειται για τηγάνισμα στον αέρα.

ευκολία

Τα εστιατόρια αναζητούν πάντα τρόπους για να αυξήσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. για το σκοπό αυτό Οι φριτέζες αέρα είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος μαγειρέματος. Σε αντίθεση με τις ηλεκτρικές φριτέζες που χρησιμοποιούνται ακόμα σε πολλά εστιατόρια Οι φριτέζες χωρίς αέρα απαιτούν λίγη συντήρηση και μπορούν να μείνουν χωρίς επίβλεψη κατά το μαγείρεμα. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα στις πολυάσχολες εμπορικές κουζίνες.

Οι εμπορικές κουζίνες χρησιμοποιούν φριτέζες αέρα λόγω του μικρού τους μεγέθους.

Οι φριτέζες έχουν το πλεονέκτημα ότι καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα γιατί δεν χρειάζονται λάδι. που μπορεί να προκαλέσει πιτσιλιές λίπους και ακαταστασία Ο ζεστός αέρας που κυκλοφορεί στη φριτέζα μαγειρεύει το φαγητό ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές γρήγορα και αποτελεσματικά. με λιγότερες πιθανότητες να καούν ή να παραβράσουν Αυτό είναι ένα σημαντικό μπόνους που οδηγεί σε λιγότερο χρόνο για το πλύσιμο και το τρίψιμο.

ποικιλία

Οι εμπορικές φριτέζες προσφέρουν στα εστιατόρια μια ποικιλία επιλογών μενού με μια ποικιλία από πιάτα που μπορούν να προετοιμαστούν γρήγορα. Αν και οι περισσότερες φριτέζες έχουν σχεδιαστεί για να μαγειρεύουν τηγανητά φαγητά. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και για ψήσιμο, τηγάνισμα και ψήσιμο στη σχάρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ετοιμάσουν ορεκτικά, κυρίως πιάτα και επιδόρπια.

Τα εστιατόρια χρησιμοποιούν συχνά φριτέζες για πιάτα όπως φτερούγες κοτόπουλου, ψάρια, μπαστούνια μοτσαρέλας. και τηγανιτές πατάτες συμπεριλαμβανομένων αλμυρών γλυκών, όπως ντόνατς, πίτες και κέικ. Η αποτελεσματικότητα και η ευελιξία μπορούν να βοηθήσουν τα εστιατόρια να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη.

γεύση

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι το φαγητό που μαγειρεύεται σε φριτέζα δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο το φαγητό που μαγειρεύεται σε παραδοσιακό φούρνο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι φριτέζες μπορούν να παράγουν ζουμερό και τραγανό φαγητό χωρίς τη χρήση κακών ελαίων. για την υγεία

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα τρόφιμα της φριτέζας αέρα τείνουν να έχουν καλύτερη γεύση είναι ότι τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο προϊόν διατροφής λόγω της υψηλής θερμότητας. Επιπλέον, αφού η φριτέζα μαγειρεύει το φαγητό γρήγορα και ομοιόμορφα. Δεν υπάρχει κίνδυνος να στεγνώσουν ή να ψηθούν υπερβολικά τα τρόφιμα.

οφέλη για την υγεία

Το μαγείρεμα με φριτέζα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μειώνει την ανάγκη για μαγειρικό λάδι ή ελαιόλαδο. Μειώνει την περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες των τηγανισμένων στον αέρα.

φωτογραφία του σολομού σε φριτέζα αέρα

Ψημένος σολομός μετά το μαγείρεμα στη φριτέζα αέρα

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι η φριτέζα είναι μη τοξική και δεν απελευθερώνει επιβλαβείς χημικές ουσίες στο φαγητό που τρώτε. Η κατανάλωση φριτέζας φαγητού με αέρα είναι πιο ασφαλής από τα τρόφιμα που μαγειρεύονται σε μια παραδοσιακή φριτέζα.

Ένα επιπλέον σημείο που πρέπει να αναφέρουμε εδώ είναι ότι οι φριτέζες μειώνουν επίσης τον σχηματισμό ακρυλαμιδίου. οι οποίες είναι καρκινογόνες ενώσεις που σχηματίζονται όταν τα τρόφιμα τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες Ο κίνδυνος κατανάλωσης φαγητού που περιέχει αυτή την επιβλαβή ουσία μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας μεθόδους μαγειρέματος σε φριτέζες αέρα.

FAQ

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια φριτέζα αέρα σε εμπορική κουζίνα;

Η απάντηση είναι ότι οι φριτέζες έχουν γίνει μια πολύ δημοφιλής συσκευή κουζίνας τα τελευταία χρόνια. ειδικά στα εστιατόρια Το πλεονέκτημα της χρήσης μιας φριτέζας αέρα σε μια εμπορική κουζίνα είναι ότι μπορεί να μαγειρέψει το φαγητό γρήγορα και ομοιόμορφα.

Επιπλέον, οι φριτέζες χρησιμοποιούν λιγότερο λάδι από τις παραδοσιακές μεθόδους τηγανίσματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λειτουργικού κόστους.Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στη χρήση μιας φριτέζας αέρα σε μια επαγγελματική κουζίνα.

Ένα μειονέκτημα είναι ότι οι φριτέζες αέρα είναι πιο ακριβές από άλλες συσκευές μαγειρέματος.Επιπλέον, οι φριτέζες αέρα πρέπει να καθαρίζονται συχνά για να διατηρούνται τα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων.

Πώς νιώθει ο σεφ όταν χρησιμοποιεί φριτέζα αέρα;

Οι φριτέζες έχουν γίνει μια δημοφιλής συσκευή κουζίνας τα τελευταία χρόνια. Τι πιστεύουν όμως οι επαγγελματίες σεφ για όλα αυτά;

Οι σεφ συχνά αναφέρουν την καλύτερη γεύση ως το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης μιας φριτέζας αέρα. Επειδή μπορεί να μαγειρέψει φαγητά που είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, οι φριτέζες έχουν επίσης μια ποικιλία επιλογών μαγειρέματος. Αυτό επιτρέπει στα εστιατόρια να προσφέρουν μια ποικιλία από τηγανητά φαγητά, όπως κρέας, ψάρι, λαχανικά, τηγανητές πατάτες, κοτομπουκιές ή ροδέλες κρεμμυδιού και επιδόρπια.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση φριτέζες αέρα στα εστιατόρια;

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στη χρήση μιας φριτέζας αέρα σε μια επαγγελματική κουζίνα. Αυτές οι συσκευές μπορεί να είναι πιο ακριβές από άλλες συσκευές μαγειρέματος. Συχνά απαιτούν δοκιμή και λάθος για να επιτύχουν τέλεια αποτελέσματα. Και χρειάζονται τακτικό καθαρισμό και συντήρηση.Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα της χρήσης φριτέζας αέρα υπερτερούν των μειονεκτημάτων. καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για πολυάσχολους μάγειρες.

Τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού χρησιμοποιούν φριτέζες;

Όσο για εστιατόρια γρήγορου φαγητού όπως το Kentucky Fried Chicken ή το Burger King, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πολλά έχουν αλλάξει από ηλεκτρικές φριτέζες σε φριτέζες αέρα. στην πραγματικότητα Τα περισσότερα εστιατόρια γρήγορου φαγητού χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μέθοδο τηγανίσματος. που είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία σας Γιατί τα τηγανητά που παράγονται είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το βαθύ τηγάνισμα κάνει το προϊόν πιο σταθερό από το τηγάνισμα στον αέρα.Επιπλέον, το τηγάνισμα απαιτεί εξοπλισμό που είναι λιγότερο ακριβός από το τηγάνισμα στον αέρα. για αυτούς τους λόγους Είναι απίθανο να δούμε ευρεία υιοθέτηση φριτέζων αέρα στη βιομηχανία γρήγορου φαγητού σύντομα.

συμπέρασμα

Γενικά, οι φριτέζες αέρα παράγουν πιο υγιεινές τροφές από αυτές που τηγανίζονται σε λάδι. Αυτό απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή επιλογή.Επιπλέον, οι φριτέζες μειώνουν σημαντικά τον χρόνο μαγειρέματος. Μαγειρέψτε το φαγητό πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

Το πιο σημαντικό Τα εστιατόρια μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες σε λιγότερο χρόνο. και εξαιτίας αυτού Επομένως, οι φριτέζες είναι μια οικονομικά αποδοτική επιλογή για εστιατόρια που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα.

Συνολικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα εστιατόρια χρησιμοποιούν φριτέζες. Και η δημοτικότητά τους θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *