Η ζύμη των μπισκότων πάει άσχημα;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Η ζύμη των μπισκότων πάει άσχημα;

Η έτοιμη και η σπιτική ζύμη μπισκότων έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Η ζύμη για μπισκότα Pillsbury είναι ένα από τα πιο εύκολα επιδόρπια που φτιάχνονται στο φούρνο. Είτε σπιτικά είτε αγορασμένα στο κατάστημα, όπως μπισκότα σοκολάτας. Είναι όμως κακό ή είναι ένα έτοιμο σνακ που μπορείς να αποθηκεύσεις για χρόνια;

Με λίγα λόγια, ναι, ωμή ζύμη μπισκότων. μπορώ Δεν είναι ασφαλές για φαγητό. Αλλά ο χρόνος που χρειάζεται για να καταστραφεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συστατικά, μεθόδους αποθήκευσης. Και είτε είναι σπιτικό είτε προσυσκευασμένο, επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της ζύμης μπισκότων.

Αν και φαίνεται ακόμα νόστιμο. Αλλά η σπατάλη ζύμης μπισκότων μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε.

Η κατανάλωση αλλοιωμένων τροφίμων μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αρρωστήσουν σοβαρά. Όταν υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια της ζύμης μπισκότων. Μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην απόρριψη ή τη χρήση.

Η γνώση της ασφάλειας των τροφίμων είναι σημαντική κατά τη σύνταξη των αγαπημένων σας συνταγών για μπισκότα.

Πώς να καταλάβετε εάν η ζύμη για μπισκότα είναι κακή

πριν χρησιμοποιήσετε τη ζύμη μπισκότων Ελέγξτε πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη δεν είναι χαλασμένη. Εδώ είναι μερικές κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέξετε:

 • ασυνήθιστη μυρωδιά
 • Αποχρωματισμός – Η ζύμη μπισκότων μπορεί να σκουρύνει κατά μήκος των άκρων όταν ξεκινάει άσχημα.
 • Η μούχλα αναπτύσσεται στην επιφάνεια.
 • Σκληρό και στεγνό

Αν βρείτε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα στη ζύμη των μπισκότων σας Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του. το καλύτερο Θα είναι ένα πολύ κακόγουστο μπισκότο. και το χειρότερο Θα σε αρρωστήσει πολύ.

Τι συμβαίνει όταν η ζύμη για μπισκότα είναι κακή;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβαίνουν όταν χαλάσει η ζύμη των μπισκότων.

Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει στη ζύμη μπισκότων με την πάροδο του χρόνου είναι η οξείδωση. Αυτό συμβαίνει όταν το αλεύρι εκτίθεται σε πολύ αέρα. Η οξείδωση μπορεί να κάνει τη ζύμη να στεγνώσει και να χαλάσει τη γεύση των μπισκότων. Αν και η οξείδωση δεν είναι εγγενώς επικίνδυνη. Αλλά είναι επίσης ένας καλός λόγος για να πετάξετε τη ζύμη των μπισκότων σας στα σκουπίδια.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η ζύμη μπισκότων μπορεί να χαλάσει είναι όταν αρχίσουν να αναπτύσσονται βακτήρια πάνω της. Ένα κοινό βακτήριο που αναπτύσσεται σε ληγμένα τρόφιμα είναι το E. coli. Ο Staphylococcus aureus, ή εν συντομία σταφυλόκοκκος, μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα κι αν η ζύμη των μπισκότων σας αρχίσει να χαλάει. Και τα δύο αυτά βακτήρια μπορούν να σας αρρωστήσουν πολύ.

στο περασμα του χρονου Η ζύμη των μπισκότων θα αρχίσει να πλάθεται επίσης. Τα σπόρια μούχλας μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και όταν η ζύμη σας για μπισκότα αποθηκεύεται σε σφραγισμένο δοχείο.

όταν αναπτύσσεται μούχλα στα τρόφιμα Θα είναι εντελώς μολυσμένο. Ακόμη και το αόρατο μέρος είναι επικαλυμμένο. Έτσι, ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ξύσετε το καλούπι από την παλιά σας ζύμη μπισκότων, Κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι ασφαλές για φαγητό.

Πόσο διαρκεί η ζύμη μπισκότων;

Η διάρκεια ζωής της ζύμης μπισκότων ποικίλλει ανάλογα με ορισμένους παράγοντες. για ασφάλεια Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας όταν χειρίζεστε τη ζύμη μπισκότων. Και αν έχετε αμφιβολίες, πετάξτε το.

σπιτική ζύμη για μπισκότα

για καλύτερα αποτελέσματα Χρησιμοποιήστε σπιτική ζύμη μπισκότων εντός δύο έως τεσσάρων ημερών από την παρασκευή της. στο περασμα του χρονου Η ασφάλεια και η ποιότητα των φρεσκοφτιαγμένων μπισκότων θα αρχίσει να υποβαθμίζεται.

Εάν αποθηκεύετε σπιτική ζύμη μπισκότων στην κατάψυξη Η σκόνη θα διαρκέσει έως και δύο μήνες.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα υλικά που βάζετε στη ζύμη των μπισκότων σας: αλεύρι, καστανή ζάχαρη. Και το μπέικιν πάουντερ μπορεί να μείνει στο ντουλάπι σας πολύ πριν λήξει. Αυτό δεν συμβαίνει με πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε αυγά ή βούτυρο κοντά στην ημερομηνία λήξης Η ζύμη σας για μπισκότα θα χαλάσει πολύ γρήγορα γιατί τα αυγά ή το βούτυρο πρόκειται να λήξουν.

ζύμη μπισκότων που αγοράστηκε από το κατάστημα

Η ζύμη μπισκότων που αγοράζεται στο κατάστημα διαρκεί λίγο περισσότερο από τη σπιτική. Επειδή συχνά περιέχουν συντηρητικά όπως BHA (Βουτυλιωμένη Υδροξυανισόλη) και BHD (Βουτυλιωμένο Υδροξυτολουόλιο).

Οι περισσότερες ζύμες μπισκότων που αγοράζονται από το κατάστημα έχουν ημερομηνία λήξης στη συσκευασία. Αν λοιπόν θέλετε την καλύτερη ποιότητα για τα μπισκότα σας. Δοκιμάστε το πριν από αυτήν την ημερομηνία. Ακόμα και η βρώσιμη ζύμη μπισκότων έχει ημερομηνία λήξης. Αν και μπορεί να είναι πιο εύπλαστη από τη σπιτική ζύμη μπισκότων,

Πώς να αποφύγετε να χαλάσει η ζύμη των μπισκότων

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερη ζύμη για μπισκότα πριν χαλάσει; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε φρέσκοι.

 • Αποθηκεύστε τη ζύμη των μπισκότων σας σε αεροστεγές δοχείο. ή μπορεί να τυλιχτεί σε πλαστικό
 • Εάν αποθηκεύετε τη ζύμη μπισκότων στο ψυγείο χρησιμοποιήστε εντός τεσσάρων ημερών Εάν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε πριν από τότε. Βάλτε το στην κατάψυξη.
 • Αν είναι ζύμη μπισκότων πριν τη συσκευασία Μην ανοίγετε τη σφράγιση στη συσκευασία μέχρι να είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε.
 • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για να φτιάξετε ζύμη μπισκότων από την αρχή. Η χρήση ευπαθών συστατικών θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της σπιτικής σας ζύμης μπισκότων.
 • Γράψτε την ημερομηνία σε ένα δοχείο με σπιτική ζύμη για μπισκότα. Το να παρακολουθείτε πόσο καιρό το ψυγείο σας έχει παραμείνει στο ψυγείο θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε πριν χαλάσει.

Είναι κακή η ζύμη μπισκότων στο ψυγείο;

Η αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο μπορεί να τα διατηρήσει φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην τα χαλάσει. Η σπιτική ζύμη μπισκότων διαρκεί λίγες μέρες στο ψυγείο.

για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη σας για μπισκότα διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο σας είναι στη σωστή θερμοκρασία. Αποθηκεύστε τη ζύμη των μπισκότων σας σε ένα αεροστεγές δοχείο για να μην στεγνώσει.

Χαλάει η ζύμη μπισκότων στην κατάψυξη;

Η ζύμη για μπισκότα συνήθως δεν χαλάει όσο είναι στην κατάψυξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων στο φαγητό σας, ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν δεν έχετε μπισκότα. πεπερασμένος Άρχισε να χαλάει πριν το βάλω στην κατάψυξη. Ωστόσο, η ζύμη για μπισκότα δεν θα χαλάσει στην κατάψυξη. Αλλά μπορεί να χάσει την ποιότητα.

στο περασμα του χρονου Η κατεψυγμένη ζύμη μπισκότων μπορεί να κάψει την κατάψυξη—με αποτέλεσμα η ζύμη μπισκότων να στεγνώσει και να έχει δυσάρεστη γεύση. Ακόμα κι αν δεν θα σε αρρωστήσει. Αλλά η κατεψυγμένη ζύμη πρέπει να πετιέται έξω εάν είναι στην κατάψυξη για περισσότερο από τρεις μήνες.

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει η ζύμη μπισκότων στον πάγκο;

Αυτό συμβαίνει επειδή η ακατέργαστη ζύμη μπισκότων είναι ευπαθής. Δεν πρέπει να το αφήνετε πάνω από δύο ώρες στον πάγκο. Τα ωμά αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε αυτά τα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων. Ως αποτέλεσμα, αφήνοντας τη ζύμη μπισκότων σε θερμοκρασία δωματίου επιτρέπει σε αυτά τα βακτήρια να αναπτυχθούν.

Η κατανάλωση ζύμης σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια. Εάν η ζύμη μπισκότων δεν καταψυχθεί ή καταψυχθεί αμέσως, μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια όπως το E. coli, η σαλμονέλα, ακόμη και η αλλαντίαση.

Τι είναι η «επικίνδυνη ζώνη»;

Η «Ζώνη κινδύνου» αναφέρεται στη θερμοκρασία στην οποία μπορεί να χαλάσουν τα τρόφιμα, μεταξύ 41 και 135 βαθμών Φαρενάιτ. Έτσι, αν θέλετε να αποτρέψετε τη ζύμη των μπισκότων σας να χαλάσει. Πρέπει να το διατηρήσετε κάτω από αυτό το εύρος θερμοκρασίας.

Μπορώ να φάω ληγμένη ζύμη μπισκότων;

Πολλά τρόφιμα είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση μετά την ημερομηνία λήξης τους. Τι γίνεται όμως με τη ζύμη για μπισκότα;

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι όταν χρησιμοποιείτε συσκευασμένη ζύμη μπισκότων, Μπορείτε να το τρώτε συχνά ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης. μερικές φορές έως και δύο μήνες αργότερα Αυτό δεν συνιστάται. Το ρίσκο σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο.

Εικόνα της μπαλαρισμένης ζύμης μπισκότων

Η ζύμη μπισκότων που έχει λήξει μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από την ημερομηνία. Είναι λίγο “best by”, αλλά δεν αξίζει το ρίσκο.

Ακόμα και με ζύμη μπισκότων που δεν έχει λήξει Ελέγξτε για σημάδια αλλοίωσης πριν από τη χρήση. Μερικές φορές τα σφάλματα συσκευασίας ή αποθήκευσης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αλλοίωσης. Θα πρέπει να μαγειρεύετε καλά το φαγητό για να μειώσετε τον κίνδυνο τροφιμογενούς ασθένειας.

Όταν η ζύμη μπισκότων αρχίζει να δείχνει σημάδια αλλοίωσης Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να το χρησιμοποιήσετε. Η υπερβολική χρήση ζύμης μπισκότων μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια. Η τροφιμογενής ασθένεια μπορεί να είναι πιο σοβαρή σε παιδιά ή άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σε γενικές γραμμές, εάν δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια της κατανάλωσης ληγμένης ζύμης μπισκότων. πρέπει να το πετάξεις Είναι καλύτερο από το να αρρωστήσεις τον εαυτό σου ή κάποιον άλλον.

Το ψήσιμο της παλιάς ζύμης μπισκότων θα σκοτώσει τα βακτήρια;

Όχι — ή τουλάχιστον όχι αρκετά για να είναι ασφαλής η ζύμη μπισκότων. Αν και το μαγείρεμα σκοτώνει πολλά βακτήρια, Αλλά δεν σκοτώνει όλα τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε χαλασμένα τρόφιμα. Πολλά βακτήρια μπορούν να παράγουν ανθεκτικές στη θερμότητα τοξίνες, όπως η αλλαντίαση.

Δυστυχώς, ακόμη και τα ψητά μπισκότα μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες που μεταδίδονται από τα τρόφιμα.

Φωτογραφία ενός πιάτου με ψημένα μπισκότα

Εάν η ζύμη των μπισκότων σας έχει χαλάσει, πετάξτε την.Το ψήσιμο των μπισκότων δεν εξαλείφει όλα τα βακτήρια και τις τοξίνες.

Κι αν φάγατε χαλασμένη ζύμη για μπισκότα;

Έχετε φάει ληγμένη ζύμη για μπισκότα; Αυτό είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε.

 • Πετάξτε τη ζύμη για μπισκότα και πείτε σε όλους όσους την έφαγαν.
 • Προσέξτε για συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο και κράμπες στο στομάχι.
 • Εάν αρχίσετε να εμφανίζετε αυτά τα συμπτώματα ειδικά εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.
 • πίνετε αρκετό νερό ξεκουραστείτε αρκετά και λήψη φαρμάκων για τη διαχείριση των συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν
 • Στο μέλλον, προσέξτε να τρώτε ληγμένη ζύμη μπισκότων. Και φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε πριν χαλάσει.

Πόσο καιρό θα αρρωστήσω αφού φάω χαλασμένη ζύμη μπισκότων;

Πολλοί άνθρωποι δεν αρρωσταίνουν αφού τρώνε χαλασμένη ζύμη μπισκότων. Αλλά αν είσαι άρρωστος Θα αρχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα έξι έως είκοσι τέσσερις ώρες μετά την κατάποσή του.

αν δεν αρρωστήσεις μετά από αυτό Δεν υπάρχουν αρκετά βακτήρια στη ζύμη των μπισκότων.

Τι γίνεται με άλλα είδη αλευριού;

Μιλήσαμε για κακή ζύμη μπισκότων. Τι γίνεται όμως με άλλα είδη αλευριού, όπως ζύμη πίτσας ή ζύμη ψωμιού με προζύμι;

Συνολικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια την ίδια προσέγγιση για τη ζύμη μπισκότων όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο είδος αλευριού. Όλα τα ωμά αλεύρια μπορεί να χαλάσουν και να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες. Τα περισσότερα αλεύρια έχουν την ίδια διάρκεια ζωής. οπότε χρησιμοποιήστε το αμέσως

Κατάψυξη άλλων ειδών ζύμης Θα βοηθήσει στην παράταση της διάρκειας ζωής. Και η ψύξη είναι σημαντική για τη μακροχρόνια αποθήκευση.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αλεύρι που παρουσιάζει σημάδια αλλοίωσης, όπως αποχρωματισμό, ασυνήθιστη οσμή ή μούχλα.

Τι να κάνετε με τη χαλασμένη ζύμη για μπισκότα;

Πιστεύετε ότι η ζύμη σας για μπισκότα με τσιπς σοκολάτας μπορεί να πάει άσχημα; αν είναι έτσι Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τυχαία τροφική δηλητηρίαση είναι να απαλλαγείτε από την κακή ζύμη μπισκότων αμέσως. Για να αποτρέψετε τις ανεπιθύμητες οσμές από το σπίτι σας. Βγάλτε τα σκουπίδια το συντομότερο δυνατό.

Εάν αποθηκεύετε τη ζύμη μπισκότων σε αεροστεγές δοχείο Φροντίστε να καθαρίσετε καλά το δοχείο για να αφαιρέσετε τα βακτήρια. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό με σαπούνι και γάντια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αραιωμένο λευκαντικό εάν θέλετε να είστε πιο εμπεριστατωμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *