Κεραμικά vs Teflon vs Μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα

By | 29 Ιουνίου, 2023

Κεραμικά vs Teflon vs Μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα

Κεραμικά, τεφλόν και ανοξείδωτος χάλυβας είναι τα τρία μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούν τακτικά οι άνθρωποι στην κουζίνα. Το κεραμικό και το τεφλόν είναι αντικολλητικά σκεύη και χρησιμοποιούνται συχνά για τηγάνισμα αυγών και άλλων ευαίσθητων φαγητών. Τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά. και κάντε το ένα αξιόπιστο αξεσουάρ στην κουζίνα σας.

Κεραμικά σκεύη εναντίον τεφλόν

Τα μη κεραμικά ξυλάκια είναι καλύτερα από τα μαγειρικά σκεύη από τεφλόν.

Επειδή τα μαγειρικά σκεύη από τεφλόν δεν περιέχουν μόλυβδο, κάδμιο, PFOA και PTFE, η κεραμική επίστρωση που χρησιμοποιείται στα Greenpans, όπως το Thermolan, είναι κατασκευασμένη από φυσικά μέταλλα. Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσουν τοξίνες στο φαγητό σας και στον αέρα που αναπνέετε κατά το μαγείρεμα.

Τόσο τα τεφλόν όσο και τα κεραμικά αντικολλητικά τηγάνια απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των αντικολλητικών επιφανειών τους. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση τηγανιών από τεφλόν με την πάροδο του χρόνου. Τα τηγάνια με κεραμική επίστρωση έχουν επίσης λιπαρή επιφάνεια.

Για να αποφύγετε το ξύσιμο σκευών από τεφλόν ή κεραμική επίστρωση Χρησιμοποιήστε ένα μπαμπού ή ξύλινο κουτάλι, νάιλον σπάτουλα ή άλλο εργαλείο. που είναι κατάλληλο μόνο για μαγειρικά σκεύη με αντικολλητική επίστρωση

Ενώ πολλά αντικολλητικά τηγάνια ισχυρίζονται ότι πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, δεν είναι ασφαλή στη χρήση τους. Αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες και τα λειαντικά καθαριστικά που χρησιμοποιούνται στα πλυντήρια πιάτων δεν είναι κατάλληλα για αντικολλητικές επιστρώσεις.Τελικά, το πλύσιμο των πιάτων σε επαρκείς ποσότητες θα προκαλέσει φθορά και θα μειώσει τη διάρκεια ζωής τους. σε ξεπλένει

Κατά τη σύγκριση της τιμής των κεραμικών σκευών και των σκευών με επίστρωση τεφλόν με επίστρωση τεφλόν. Τηγάνια από τεφλόν επειδή είναι ευρέως διαθέσιμα και εύκολα στην κατασκευή τους. Επομένως, η τιμή είναι φθηνότερη από τα κεραμικά σκεύη με παρόμοια ποιότητα.

Πότε τα κεραμικά σκεύη είναι τα καλύτερα;

 • Εάν θέλετε να διατηρήσετε το περιβάλλον χωρίς χημικά
 • Αν θέλετε να μαγειρέψετε σε πολλές επιφάνειες

Πότε είναι καλύτερα τα μαγειρικά σκεύη από τεφλόν;

 • Εάν μαγειρεύετε φαγητό που δεν απαιτεί υψηλή θερμοκρασία
 • Ψήνετε, ψήνετε ή ψήνετε αντικείμενα στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ ή κάτω.
Εκπτώσεις

T-Fall Ultimate Σετ μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο ατσάλι και χάλκινο 13 τεμάχια επαγωγικές κατσαρόλες και τηγάνια, Ασημί Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων

 • Το σετ περιλαμβάνει: τηγάνι 8″, τηγάνι 10,5″, τηγάνι 12″, 1 λίτρο, γουόκ 2 λίτρων με καπάκι. τηγάνι με καπάκι 3 λίτρα? τηγάνι με καπάκι 5 λίτρα? Ολλανδικός φούρνος με καπάκι και ανοξείδωτο ατσάλι
 • ΑΝΤΟΧΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ: Βάση μετρητή πάχους που αποτελείται από πολλαπλά στρώματα χαλκού, ανοξείδωτου χάλυβα και αλουμινίου για γρήγορη και ομοιόμορφη θέρμανση. Ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι 18/10. Η ορατή χάλκινη βάση κατευθύνει τη θερμότητα μακριά από τον πυρήνα.
 • Εσωτερικό από ανοξείδωτο χάλυβα: Αγαπημένη επιφάνεια μαγειρέματος Το εσωτερικό από ανοξείδωτο χάλυβα δεν αντιδρά με όξινα τρόφιμα. Λειτουργεί καλύτερα σε μέτρια φωτιά. για να μην κολλήσουν τα τρόφιμα Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε μια λεπτή στρώση μαγειρικό λάδι.
 • Στιβαρή λαβή και αεριζόμενο κάλυμμα: Η καρφιτσωμένη λαβή από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ασφαλής και εργονομικά σχεδιασμένη για άνεση. Τα καυτά γυάλινα καπάκια παγιδεύονται στη ζέστη και την υγρασία. Οι διατρήσεις στο καπάκι επιτρέπουν τη διαφυγή του ατμού. Βοηθά στη διατήρηση της ορατότητας και στην πρόληψη του βρασμού.

Κεραμικά σκεύη εναντίον μαγειρικών σκεύων από ανοξείδωτο χάλυβα

Βασικά, το κεραμικό είναι αντικολλητικό. Αλλά ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν κολλάει.

Πλεονεκτήματα του ανοξείδωτου χάλυβα έναντι των κεραμικών σκευών

 • Οι χρήστες κεραμικών σκευών πρέπει να είναι πολύ αυστηροί ως προς τη θερμοκρασία που αγγίζουν τα μαγειρικά τους σκεύη.Με το ανοξείδωτο χάλυβα, έχετε την ελευθερία να μαγειρεύετε στην επιθυμητή θερμοκρασία.
 • Συνιστάται να αποφεύγετε τη χρήση μεταλλικών σκευών σε κεραμικά σκεύη. ενώ χρησιμοποιείτε ανοξείδωτο χάλυβα Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μεταλλικά σκεύη χωρίς να ανησυχείτε μήπως διαβρωθεί και ξεφλουδίσει.
 • Για ανθεκτικότητα θα πρέπει να χρησιμοποιείται ανοξείδωτος χάλυβας.
 • Η ποιότητα δεν είναι φθηνή. Επομένως, πρέπει να είναι σαφές ότι τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα κοστίζουν περισσότερο από τα κεραμικά. Μπορείτε εύκολα να βρείτε καλά κεραμικά σκεύη για λιγότερο από $100. Θα μπορούσε να σας κοστίσει εκατοντάδες δολάρια. Αλλά στο τέλος θα αξίζει τον κόπο.
 • εύκολο στη συντήρηση Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να συντηρήσετε τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα. γιατί δεν υπάρχει επίστρωση που να ανησυχείτε Δεν χρειάζεστε κανένα καρύκευμα. για την πρόληψη της σκουριάς Η φροντίδα αυτών των κουζινικών σκευών απαιτεί μόνο μια απλή διαδικασία καθαρισμού και όχι ειδικές τεχνικές.

Πλεονεκτήματα των κεραμικών σκευών σε σχέση με τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη

 • Τα κεραμικά σκεύη καθαρίζονται εύκολα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τρόφιμα κολλάνε στις επιφάνειες των μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο χάλυβα που είναι δύσκολο να καθαριστούν.
 • σε σύγκριση με τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα Τα κεραμικά σκεύη συνιστώνται αν θέλετε να τρώτε υγιεινά και να παραμένετε σε φόρμα. Επειδή χρησιμοποιείτε λιγότερο λάδι όταν μαγειρεύετε χρησιμοποιώντας κεραμικά σκεύη.
GreenLife Soft Grip Υγιή κεραμικά αντικολλητικά σετ μαγειρικών σκευών και σάλτσας 16 τεμαχίων, χωρίς PFAS, Πλυντήριο πιάτων, Τυρκουάζ
GreenLife Soft Grip Υγιή κεραμικά αντικολλητικά σετ μαγειρικών σκευών και σάλτσας 16 τεμαχίων, χωρίς PFAS, Πλυντήριο πιάτων, Τυρκουάζ

 • Το σετ μαγειρικών σκευών περιλαμβάνει: 4 μικρές κατσαρόλες, κατσαρόλες 7 και 9,5, κατσαρόλες 1 λίτρων και 2 λίτρων, κατσαρόλα 5 λίτρων με καπάκι, τηγάνι σοτέ 2,5 λίτρων με καπάκι, 7 ανοξείδωτα και 4 σκεύη κουζίνας
 • Η υγιεινή, εύκολα καθαριζόμενη κεραμική αντικολλητική επίστρωση προέρχεται από άμμο και δεν περιέχει PFAS, PFOA, μόλυβδο και κάδμιο για εύκολο μαγείρεμα και γρήγορο καθάρισμα.
 • Οι λαβές από βακελίτη με μαλακή λαβή έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν δροσερές στο φούρνο για μέγιστη άνεση.
 • Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και ενισχυμένο με βάση που δεν ταλαντεύεται για επιπλέον αντοχή και θερμότητα.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πλυντήριο πιάτων Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς θα καθαριστεί.

Μαγειρικά σκεύη Teflon VS από ανοξείδωτο χάλυβα

Πλεονεκτήματα του τεφλόν έναντι του ανοξείδωτου χάλυβα

 • Αυτή η συσκευή κουζίνας είναι ιδανική όταν τηγανίζετε τηγανίτες, αυγά και άλλα τρόφιμα. που απαιτεί λάδι Επειδή δεν χρησιμοποιείτε πολύ λάδι. εξοικονομώντας έτσι λάδι από σπατάλη ή κακή χρήση του λαδιού.
 • Το τεφλόν βοηθά στη μείωση των θερμίδων στη διατροφή σας. Επειδή η χρήση λιγότερου λαδιού θα βοηθήσει στην εξάλειψη της ποσότητας λίπους στη διατροφή σας.
 • Αυτά τα μαγειρικά σκεύη καθαρίζονται σχετικά εύκολα σε σύγκριση με το ανοξείδωτο χάλυβα.

Πλεονεκτήματα του ανοξείδωτου χάλυβα σε σχέση με τα μαγειρικά σκεύη από τεφλόν

 • Τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πιο σκληρά και πιο ανθεκτικά από τα μαγειρικά σκεύη από τεφλόν.
 • Τα μαγειρικά σκεύη από τεφλόν έχουν περίπου την ίδια τιμή με τα ανοξείδωτα σκεύη. Τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ανώτερα από το τεφλόν όσον αφορά την ευκολία στο μαγείρεμα.
 • Τα ανοξείδωτα σκεύη μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεταλλικά σκεύη.
 • Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ασφαλέστερος και πιο υγιεινός επειδή εκπέμπει τοξικές αναθυμιάσεις όπως το τεφλόν ακόμα και όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.
T-Fall Ultimate Σετ σκληρά ανοδιωμένα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη 17 τεμαχίων κατσαρόλες και τηγάνια, μαύρο που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων
T-Fall Ultimate Σετ σκληρά ανοδιωμένα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη 17 τεμαχίων κατσαρόλες και τηγάνια, μαύρο που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων

 • Ανθεκτικό αντικολλητικό υλικό επίστρωσης: Σκληρό αντικολλητικό υλικό επίστρωσης ενισχυμένο με τιτάνιο. ανθεκτικά στις γρατσουνιές και μη τοξικό Υποστήριξη για καθημερινή χρήση και γλιστράει ομαλά τα τρόφιμα στην επιφάνεια. Κάνει το μαγείρεμα πιο εύκολο και τον αέρα καθαρότερο.
 • Ένδειξη Thermo Spot: Ο δακτύλιος θα γίνει σταθερός κόκκινος όταν το τηγάνι ζεσταθεί σωστά και τα υλικά είναι έτοιμα για προσθήκη. δεν είναι κατάλληλο για επαγωγική κουζίνα
 • Λαβή με πριτσίνια και αεριζόμενο καπάκι: Η λαβή έχει σχεδιαστεί για άνεση και ασφάλεια. Το αεριζόμενο καπάκι από σκληρυμένο γυαλί διατηρεί την ορατότητα ενώ διασφαλίζει ότι υπάρχει αρκετή θερμότητα και υγρασία για κάθε πιάτο για τέλεια αποτελέσματα.
 • Χρησιμοποιήστε το φούρνο ασφαλή στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ (καλύπτει έως και 350 βαθμούς Φαρενάιτ). Πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, χωρίς Pfoa, μόλυβδο και κάδμιο. Δια βίου Περιορισμένη Εγγύηση
 • Το σετ περιλαμβάνει: Τηγάνι 8″, Τηγάνι 10,25″, Τηγάνι 11,5″, Τετράγωνο ταψί 10,25″, Τηγάνι 1 τέταρτου με Κάλυμμα, Τηγάνι 2 τέταρτων με Κάλυμμα, Τηγάνι 3 τέταρτων με Κάλυμμα, 3 λίτρα κατσαρόλα, 5 κατσαρόλες, 5 κατσαρόλες με καπάκι, ολλανδικός φούρνος, ατμομάγειρας 3 λίτρων με 2 χερούλια και 1 τηγάνι αυγών (κατάλληλο για ολλανδικό φούρνο). 5QT)

Κεραμικά vs Teflon vs Μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα

Διαφορετικοί τύποι μαγειρικών σκευών έχουν συγκεκριμένες χρήσεις. ακόμα και με μειονεκτήματα Αλλά είναι χρήσιμο να έχετε ένα κεραμικό ή τεφλόν τηγάνι στην κουζίνα σας για να χτυπάτε ομελέτα ή άλλα ευαίσθητα φαγητά όπως τα ψάρια όταν το απαιτεί η κατάσταση.

Μερικά τρόφιμα μαγειρεύονται καλύτερα σε αντικολλητικά τηγάνια για να αποφευχθεί η ζημιά. Τα αντικολλητικά σκεύη είναι κατάλληλα μόνο για φαγητά που απαιτούν χαμηλή και μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Τα καλά τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ιδανικά για ψήσιμο, ψήσιμο στη σχάρα ή ψήσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμοκρασία χωρίς να ανησυχείτε μήπως καταστρέψετε την επίστρωση του τηγανιού. Ωστόσο, η καλή ποιότητα μεταφέρει καλά τη θερμότητα. και συνήθως δεν απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες.

Αλλά αν κάνετε δίαιτα και θέλετε να χάσετε λίπος. Θα πρέπει να επιλέξετε κεραμικά μαχαιροπίρουνα. Γιατί το μαγείρεμα με ανοξείδωτο ατσάλι θέλει λάδι. σπρέι μαγειρικής Πολύ βούτυρο ή γκι

και για καθαρισμό Τα κεραμικά και τεφλόν τηγάνια καθαρίζονται εύκολα. Τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να καθαριστούν. Εξαρτάται από το τι μαγειρεύετε.

Κεραμικό και τεφλόν με αντικολλητική επιφάνεια το καθιστούν εύκολο στον καθαρισμό. Μερικές φορές μόνο μια χαρτοπετσέτα μπορεί να καθαρίσει την επιφάνεια αυτών των ταψιών με αντικολλητική επίστρωση.

Συμπερασματικά, και οι τρεις τύποι μαγειρικών σκευών λειτουργούν καλά με τον δικό τους τρόπο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξετε το ένα ή το άλλο, Το κεραμικό είναι το καλύτερο στοίχημά σας εάν θέλετε κάτι προσιτό και μη κολλώδες. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν ψάχνετε για μαγειρικά σκεύη μεγάλης διάρκειας, εάν δεν έχετε περιορισμούς προϋπολογισμού.

έννοια

T-Fall Ultimate Σετ μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο ατσάλι και χάλκινο 13 τεμάχια επαγωγικές κατσαρόλες και τηγάνια, Ασημί Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων

T-Fall Ultimate Σετ σκληρά ανοδιωμένα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη 17 τεμαχίων κατσαρόλες και τηγάνια, μαύρο που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων

GreenLife Soft Grip Υγιή κεραμικά αντικολλητικά σετ μαγειρικών σκευών και σάλτσας 16 τεμαχίων, χωρίς PFAS, Πλυντήριο πιάτων, Τυρκουάζ

Προεπισκόπηση

T-Fall Ultimate Σετ μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο ατσάλι και χάλκινο 13 τεμάχια επαγωγικές κατσαρόλες και τηγάνια, Ασημί Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων

έννοια

T-Fall Ultimate Σετ μαγειρικών σκευών από ανοξείδωτο ατσάλι και χάλκινο 13 τεμάχια επαγωγικές κατσαρόλες και τηγάνια, Ασημί Πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων

Προεπισκόπηση

T-Fall Ultimate Σετ σκληρά ανοδιωμένα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη 17 τεμαχίων κατσαρόλες και τηγάνια, μαύρο που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων

έννοια

T-Fall Ultimate Σετ σκληρά ανοδιωμένα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη 17 τεμαχίων κατσαρόλες και τηγάνια, μαύρο που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων

Προεπισκόπηση

GreenLife Soft Grip Υγιή κεραμικά αντικολλητικά σετ μαγειρικών σκευών και σάλτσας 16 τεμαχίων, χωρίς PFAS, Πλυντήριο πιάτων, Τυρκουάζ

έννοια

GreenLife Soft Grip Υγιή κεραμικά αντικολλητικά σετ μαγειρικών σκευών και σάλτσας 16 τεμαχίων, χωρίς PFAS, Πλυντήριο πιάτων, Τυρκουάζ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *