Μπορείτε να τηγανίσετε κατεψυγμένο κοτόπουλο: Είναι ασφαλές;

By | 29 Ιουνίου, 2023

τηγάνισμα κατεψυγμένο κοτόπουλο

Μπορείτε να τηγανίσετε κατεψυγμένο κοτόπουλο; Αυτή είναι μια ερώτηση που έχουμε πολλοί από εμάς. Αυτή η ερώτηση μπορεί να προκύψει από τη ζωή σε μια ταραχώδη ζωή που ξεχνά να ξεπαγώσει το κοτόπουλο ή δεν έχει χρόνο.

Θα μπορούσε να είναι μια απόφαση της τελευταίας στιγμής ή ένα αίτημα από ένα μέλος της οικογένειας ή επισκέπτη για τις διάσημες φτερούγες κοτόπουλου σας. και το μόνο υπάρχον κοτόπουλο θα καταψυχθεί. Είναι αληθινό το τηγάνισμα κατεψυγμένου κοτόπουλου;

αν και είναι δυνατό Αλλά το τηγανητό κοτόπουλο είναι πάντα επικίνδυνο. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Αυτά κυμαίνονται από την πιθανότητα σοβαρής σωματικής βλάβης έως τους κινδύνους πυρκαγιάς..

Πολλές κουζίνες υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά. Και στη χειρότερη περίπτωση καμένο.Υπάρχουν όμως τρόποι να τηγανίσετε κατεψυγμένο κοτόπουλο. Και θα τα καλύψουμε λίγο σε αυτό το άρθρο.

Τι συμβαίνει όταν τηγανίζετε κατεψυγμένα τρόφιμα;

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει όταν τηγανίζετε κατεψυγμένα τρόφιμα Χρειάζεστε μια γενική κατανόηση του τι συμβαίνει όταν το καυτό, βραστό λάδι συναντά τα μόρια παγωμένου νερού στο κοτόπουλο.

αν θυμάσαι χημεία Γνωρίζετε ότι η ύλη υπάρχει σε διαφορετικές καταστάσεις, και όταν αναμιγνύετε δύο ακραίες καταστάσεις ύλης μαζί, Μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές αντιδράσεις.

Πηγαίνετε στο YouTube και μάθετε τι συμβαίνει όταν τηγανίζετε κατεψυγμένο κοτόπουλο/γαλοπούλα. Βλέπετε πολλά παραδείγματα κινδύνου όταν συναντώνται δύο άκρα της ύλης.

Το χειρότερο σενάριο είναι μια πραγματική έκρηξη. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν αυτό το πείραμα για να δείξουν τους κινδύνους από την ανάμειξη υπερθερμασμένου λαδιού με κατεψυγμένα τρόφιμα ή κατεψυγμένα υγρά.

Μερικές προφυλάξεις ασφαλείας

Τα λάδια έχουν υψηλότερο σημείο βρασμού από το νερό και τα φυτικά έλαια έχουν υψηλότερο σημείο καπνού από άλλα λάδια. Το σημείο καπνίσματος είναι η θερμοκρασία στην οποία αρχίζει να καπνίζει το λάδι.

Όταν βάζετε κατεψυγμένα τρόφιμα στο λάδι στο καπνιστή. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνεται. Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία ελέγχεται.

Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 350 βαθμών Φαρενάιτ και 375 βαθμών Φαρενάιτ. Ήταν αρκετά ζεστό για να ψηθεί σωστά και να καπνίσει από κάτω. Έτσι δεν κινδυνεύετε να πυροβολήσετε.

Εάν χρησιμοποιείτε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρησιμοποιείτε μια πιο λεπτή επίστρωση. Δεδομένου ότι το σημείο καπνού είναι μεταξύ 350 και 410 μοιρών.

Το κανονικό ελαιόλαδο έχει σημείο καπνού από 390 έως 468 βαθμούς Φαρενάιτ. Τα έλαια ηλίανθου, κανόλας ή σταφυλιού έχουν πολύ χαμηλά σημεία καπνού. και δεν είναι κατάλληλο για τηγάνισμα Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγετε αυτά τα λάδια.

Τηγανίστε το κοτόπουλο σας σε ασφαλή ζώνη για να αποφύγετε επικίνδυνα ατυχήματα. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να τηγανίζετε κατεψυγμένο κοτόπουλο, εφόσον βρίσκεστε εντός του συνιστώμενου εύρους θερμοκρασίας και χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο φυτικό λάδι.

Πώς να τηγανίζετε κατεψυγμένο κοτόπουλο

Τώρα είδαμε πώς λειτουργεί το τηγάνισμα και κατανοήσαμε τη μηχανική πίσω από αυτό. Ας δούμε πώς μπορούμε να τηγανίσουμε με ασφάλεια κατεψυγμένο κοτόπουλο.

εστιατόριο σε στυλ εστιατορίου

Χρησιμοποιούν πάντα ειδικές τεχνικές όταν τηγανίζουν κατεψυγμένα τρόφιμα για να εξασφαλίσουν ότι το κοτόπουλο είναι ασφαλές και μαγειρεμένο σωστά.

Το πρώτο βήμα είναι να πάρετε το κατεψυγμένο κοτόπουλο και να τηγανίσετε τα λαχανικά στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. Αν έχετε πάρα πολλά κοτόπουλα το λάδι μπορεί να βγάζει φυσαλίδες

Σε αυτή την περίπτωση, βυθίστε το τηγάνι με το κοτόπουλο στο λάδι για λίγα λεπτά. και όταν το λάδι αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες Ανασηκώστε το για λίγα δευτερόλεπτα και βάλτε το ξανά μέσα μέχρι να καθίσει το λάδι.

Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε μερικές φορές μέχρι να σταματήσει να αναβράζει το λάδι.Ψήστε για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το τηγάνι και αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει. Στη συνέχεια ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Έτσι, το κοτόπουλο θα λιώσει στη μέση και θα πάρετε μια τραγανή κρούστα.

λίγο λίγο

Όταν τηγανίζετε μικρά κομμάτια φαγητού Γεμίστε μέχρι τη μέση την κατσαρόλα ή τη φριτέζα σας και διατηρήστε τη στους 350 βαθμούς και δεν πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα.

Τηγανίζουμε ολόκληρο κατεψυγμένο κοτόπουλο

Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να τηγανίσετε ένα ολόκληρο κατεψυγμένο κοτόπουλο. Αυτό είναι ελαφρώς διαφορετικό από το ψήσιμο μικρότερων μερίδων, καθώς το κοτόπουλο τείνει να είναι καλά ψημένο.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει πρώτα να βράσετε το κοτόπουλο για 20 με 25 λεπτά εάν έχετε θερμόμετρο μαγειρέματος. Το στήθος κοτόπουλου πρέπει να δείχνει 175 μοίρες στο παχύτερο μέρος του.

συμπέρασμα

Μπορείτε να τηγανίσετε κατεψυγμένο κοτόπουλο; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να χρησιμοποιείτε φυτικό λάδι στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. και ακολουθήστε τις οδηγίες ασφαλούς μαγειρέματος που περιγράφονται σε αυτήν την ανάρτηση. Καλό μαγείρεμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *