Μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα;

By | 28 Ιουνίου, 2023

Μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα;

Μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα;

Εάν έχετε περιορισμένο χώρο ή δεν θέλετε να ανάψετε το φούρνο. Ίσως αναρωτιέστε αν μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα. πάνω από όλα Οι φούρνοι τοστιέρας είναι εύκολοι και βολικοί για γρήγορο ψήσιμο.

Μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε τοστιέρα…

ενεργοποιήστε τη Javascript

Η απάντηση είναι ναι! Μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα. Με μερικές απλές αλλαγές, μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο κέικ σε ένα μόνο κλάσμα του χρόνου που θα χρειαζόταν σε έναν κανονικό φούρνο.

Γεια σας, με λένε Φουάντ, είμαι επαγγελματίας αρτοποιός και λάτρης της μαγειρικής. Ψήνω κέικ εδώ και χρόνια και πάντα δοκιμάζω νέες συνταγές και τεχνικές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φτιάχνετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα.
Θα μοιραστώ τις συμβουλές και τα κόλπα για το ψήσιμο. Από την προσαρμογή των συνταγών μέχρι τον έλεγχο του αν το κέικ σας είναι έτοιμο ή όχι. Θα μάθετε πώς να φτιάχνετε νόστιμα κέικ στο φούρνο της τοστιέρας σας σε χρόνο μηδέν.

Μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα;

Ναι, μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα. Οι περισσότεροι σύγχρονοι φούρνοι τοστιέρας χωράνε ταψιά για κέικ 9 ιντσών, ενώ ορισμένα παλαιότερα ή μικρότερα μοντέλα χωρούν μόνο ταψιά για κέικ 8 ιντσών ή 8 επί 10 ιντσών. Εάν χρησιμοποιείτε μικρό τηγάνι Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις συνταγές και τους χρόνους μαγειρέματος ανάλογα.

Ψημένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα.

Μπορείτε να ψήσετε κέικ μπουντ σε φούρνο τοστιέρα;

Ναι, μπορείτε να ψήσετε Bundt Cakes στο φούρνο τοστιέρα. με αυτόν τον τρόπο Προθερμάνετε το φούρνο της τοστιέρας στη θερμοκρασία που καθορίζεται στη συνταγή. Τοποθετούμε το κέικ bundt στο φούρνο και ψήνουμε για τον προτεινόμενο χρόνο. Ελέγχετε περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ ψήνεται ομοιόμορφα και δεν καίγεται.

Μπορείτε να ψήσετε ένα μικρό κέικ σε φούρνο τοστιέρα;

Ναι, μπορείτε να ψήσετε ένα μικρό κέικ. στον φούρνο τοστιέρα Οι περισσότεροι σύγχρονοι φούρνοι τοστιέρας χωράνε ταψιά για κέικ 9 ιντσών, ενώ ορισμένα παλαιότερα ή μικρότερα μοντέλα χωρούν μόνο ταψιά για κέικ 8 ιντσών ή 8 επί 10 ιντσών. Όταν ψήνουμε ένα κέικ στο φούρνο της τοστιέρας Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις συνταγές και τους χρόνους μαγειρέματος ανάλογα.

Μπορείτε να ψήσετε κέικ λιβρών στο φούρνο;

Ναι, μπορείτε να ψήσετε κέικ λιβρών στον φούρνο τοστιέρα. Θα χρειαστείτε μια ξύλινη κουτάλα. Πλαστική μεζούρα Βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι και αυγό Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι και τα αυγά. Όταν το μείγμα του κέικ είναι έτοιμο Το βάζουμε στο φούρνο της τοστιέρας και το ψήνουμε σύμφωνα με τη συνταγή.

Οφέλη από τη χρήση φούρνου τοστιέρας για ψήσιμο

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση φούρνου τοστιέρας για ψήσιμο:

 1. Δυνατότητα ψησίματος μικρών ποσοτήτων ψωμιού: Οι φούρνοι τοστιέρας είναι ιδανικοί για το ψήσιμο μικρών ποσοτήτων φαγητού, όπως μπισκότα ή μικρά κέικ. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια σε σύγκριση με τους μεγάλους φούρνους.
 2. Λιγότερο καθαρισμό: συσκευασία σε μικρές παρτίδες Σημαίνει λιγότερο χάος για τον καθαρισμό.
 3. Ψήνετε πιο γρήγορα: Οι φούρνοι της τοστιέρας ζεσταίνονται πιο γρήγορα και μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τους συμβατικούς φούρνους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά τα ψημένα προϊόντα σας για να μην μαυρίσουν ή να καούν υπερβολικά.
 4. Ξαναθερμαίνεται γρήγορα: Οι φούρνοι τοστιέρας τείνουν να ζεσταίνονται πιο γρήγορα από τους συμβατικούς φούρνους. Το οποίο είναι βολικό όταν θέλετε να ψήσετε αμέσως.

Πώς να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα

Το ψήσιμο κέικ στο φούρνο τοστιέρας είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας επιδόρπια χωρίς να χρησιμοποιήσετε ογκώδη φούρνο. Δείτε πώς:

 1. Προθερμάνετε το φούρνο της τοστιέρας στους 350°F και προθερμάνετε για 10 λεπτά. Αυτό είναι σημαντικό για να διασφαλίσετε ότι ο φούρνος έχει θερμανθεί σωστά και το κέικ ψήνεται ομοιόμορφα.
 2. Βουτυρώνετε το ταψί πριν προσθέσετε τη ζύμη του κέικ. Αυτό θα εμποδίσει το κέικ να κολλήσει στο ταψί.
 3. Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ στις φόρμες αφήνοντας τα 2/3 των φορμών άδεια για να φουσκώσουν τα κέικ. Αν το τηγάνι είναι πολύ γεμάτο Το κέικ θα επιπλέει πάρα πολύ και θα έρθει σε επαφή με το θερμαντικό στοιχείο του φούρνου.
 4. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο της τοστιέρας και κλείνουμε την πόρτα. Προσπαθήστε να κρατάτε την πόρτα ανοιχτή όσο το δυνατόν λιγότερο για να μην χάσει τη θερμότητα ο φούρνος.
 5. Ελέγχετε το κέικ κάθε λίγα λεπτά. Όταν ξεκινά το κέικ (συνήθως στα μισά του χρόνου μαγειρέματος) Ανάψτε το φούρνο της τοστιέρας και γυρίστε το ταψί 180° για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
 6. Καλύψτε το πάνω μέρος του κέικ με ένα λεπτό στρώμα αλουμινόχαρτου για να μην καεί το εσωτερικό του κατά το μαγείρεμα.
 7. Ελέγξτε την ετοιμότητα του κέικ χρησιμοποιώντας ένα δοκιμαστικό κέικ ή οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του ταψιού και την ισχύ του φούρνου της τοστιέρας.
 8. Αφαιρέστε το κέικ από τον φούρνο της τοστιέρας και αφήστε το να κρυώσει πριν προσπαθήσετε να το βγάλετε από τα φορμάκια.Μόλις κρυώσει, τα μινίκακ σας είναι έτοιμα για κατανάλωση!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψήσετε ένα κέικ στο φούρνο της τοστιέρας;

Συνήθως χρειάζονται 20-25 λεπτά για να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα. Για να ελέγξετε αν το κέικ είναι ψημένο ή όχι Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Το κέικ πρέπει να βγαίνει καθαρό ή να έχει ψίχουλα πάνω του. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Ίσως θέλετε να μάθετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να ψήσετε ένα κέικ.

Συμβουλές για το ψήσιμο ενός κέικ σε φούρνο τοστιέρα

Οι φούρνοι τοστιέρας είναι ιδανικοί για το ψήσιμο μικρών κέικ. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες Τα μίνι κέικ σας θα βγαίνουν τέλεια κάθε φορά.

 1. Αναζήτηση για hotspot: Το να γνωρίζετε πού είναι τοποθετημένα τα θερμαντικά σώματα σε ένα φούρνο τοστιέρας είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να απλώσετε μια λεπτή στρώση ωμής βρώμης σε ένα ταψί και να την τοποθετήσετε σε προθερμασμένο φούρνο τοστιέρας για λίγα λεπτά. Το τηγάνι κοντά στο ζεστό πηνίο θα παραψηθεί.
 2. Χρησιμοποιήστε σωστά λαδόκολλα: Το χαρτί ψησίματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μην κολλήσει το κέικ στο ταψί. Και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του βουτύρου. Για να στρώσετε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, διπλώστε το λαδόκολλα στη μέση δύο φορές και μετά διπλώστε το σε σχήμα τριγώνου. Κρατήστε το πάνω τρίγωνο του ταψιού και βεβαιωθείτε ότι το κέντρο είναι πάνω από το κέντρο. Κόψτε το κομμάτι χαρτί πέρα ​​από την άκρη του χαρτιού. Στη συνέχεια, ξεδιπλώστε για να φανεί ένα κομμάτι χαρτί που ταιριάζει.
 3. Φτιάξτε ένα κέικ πολλαπλών στρώσεων: Αν έχετε πολύ αλεύρι, ψήστε πολλές στρώσεις για ένα όμορφο πολυεπίπεδο κέικ. Ενώ το ψήσιμο όλων των στρώσεων διαρκεί πολύ. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο κέικ που μπορεί να ταΐσει πολλούς ανθρώπους. Αυτό θα εμποδίσει το αχρησιμοποίητο αλεύρι να χάσει τη διογκωτική του ισχύ. Διατηρήστε το στο ψυγείο όσο περιμένετε να ψηθεί η ζύμη στο φούρνο.

τελικές σκέψεις

Μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα; Ναι μπορείς! Αν και χρειάστηκε μια μικρή δοκιμή και λάθος. Όμως τα οφέλη από τη χρήση ενός φούρνου ψωμιού για ψήσιμο είναι πολλά. Από μικρά κέικ μέχρι κέικ μπουντ Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα γλυκά σε φούρνο τοστιέρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ψήσετε ένα κέικ στο φούρνο της τοστιέρας, παρακολουθήστε τον χρόνο και χρησιμοποιήστε τα μυστικά της επιτυχίας. όταν το ξέρεις αυτό Μπορείτε να ξεκινήσετε να ψήνετε νόστιμα κέικ στον φούρνο της τοστιέρας σας σήμερα!

FAQ

Μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα;

Ναι, μπορείτε να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα! Οι φούρνοι μεταφοράς είναι απίστευτα ευέλικτοι και προσφέρουν άφθονο χώρο για το ψήσιμο κέικ. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για το ψήσιμο κέικ.

Τι δεν μπορείτε να ψήσετε σε φούρνο τοστιέρα;

Το στέγνωμα αγγείων και κεραμικών πιάτων σε φούρνο τοστιέρας δεν συνιστάται λόγω της ανομοιόμορφης αντίστασης που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των πιάτων.

Ένας φούρνος τοστιέρας ψήνεται πιο γρήγορα από έναν συμβατικό φούρνο;

Ναι, οι φούρνοι τοστιέρας μπορούν να ψηθούν πιο γρήγορα από τους συμβατικούς φούρνους. καθώς είναι μικρότερα και πιο ισχυρά Αυτό επιτρέπει πιο ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας και ταχύτερο μαγείρεμα. Είναι επίσης το τέλειο μέγεθος για να ψήσετε μικρές ποσότητες φαγητού γρήγορα και εύκολα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *