Ποιο είναι το αποτέλεσμα της χρήσης καθαριστικών φούρνου στους πάγκους της κουζίνας;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της χρήσης καθαριστικών φούρνου στους πάγκους της κουζίνας;

Περισσότερη δουλειά στον πάγκο της κουζίνας, κόψιμο λαχανικών, ζέσταμα τηγανιών, ρίψη υγρών, ζύμωμα ζύμης, μπορεί να αντέξει τα πάντα.

Υπάρχουν πολλά είδη πάγκων κουζίνας. Από ανθεκτικούς πάγκους από πέτρα μέχρι πάγκους Formica σε προσιτές τιμές. Ένας κοινός παράγοντας για αυτά είναι ότι πρέπει να καθαρίζονται τακτικά.

Το ίδιο ισχύει και για τα καθαριστικά φούρνων που κατασκευάζονται για τον καθαρισμό φούρνων. Τα καθαριστικά επιφανειών κατασκευάζονται επίσης για τον καθαρισμό πάγκων κουζίνας.

Μόλις δείτε πόσο καλά το καθαριστικό φούρνου αφαιρεί το λίπος και το λάδι από το εσωτερικό του φούρνου, Θα νιώσετε σαν να το χρησιμοποιήσετε στον πάγκο σας.

πριν αποφασίσεις να το κάνεις Πρέπει να γνωρίζετε πώς το καθαριστικό φούρνου επηρεάζει τους πάγκους σας. Οι περισσότεροι πάγκοι έχουν ένα προστατευτικό στρώμα για την αποφυγή βαθουλωμάτων, γρατσουνιών κ.λπ.

Ωστόσο, αυτό το στρώμα δεν είναι αρκετό για να τα προστατεύσει από τοξικές χημικές ουσίες.

Οι χημικές ουσίες στα καθαριστικά φούρνου διαρρέουν εύκολα το προστατευτικό στρώμα και καταστρέφουν μόνιμα την επιφάνεια.

Καθώς το χρώμα στον όμορφο πάγκο σας ξεθωριάζει. Ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε, κάτι που μπορεί να είναι ακριβό.

Πώς λειτουργεί ένα καθαριστικό φούρνου;

Τα καθαριστικά φούρνου περιέχουν πολλές ισχυρές και σκληρές χημικές ουσίες. Η αλισίβα και το υδροξείδιο του νατρίου είναι πολύ τοξικές και επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Άλλες τοξικές χημικές ουσίες περιλαμβάνουν αιθανόλη, τερεβινθίνη ή ΜΕΑ (μονοαιθανολαμίδιο), αμμωνία ή ανθρακικό νάτριο. Συχνά προστίθενται αρώματα, αφριστικοί παράγοντες και γαλακτωματοποιητές.

Αυτές οι ουσίες ψεκάζονται στα τοιχώματα και τις επιφάνειες του φούρνου για να μαλακώσουν και να διαλυθούν το λίπος. Μια αντίδραση σιγοβρασμού τρώει βρωμιά, λίπος και λάδι, καθιστώντας ευκολότερο τον καθαρισμό του φούρνου σας.

Ωστόσο, η χρήση καθαριστικού φούρνου στον πάγκο δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι λειαντικό που μπορεί να καταστρέψει μόνιμα την επιφάνεια.

Ο καθαρισμός των πάγκων με καθαριστικό φούρνου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται

Χρήση καθαριστικού φούρνου σε ξύλινους πάγκους κουζίνας

Το ξύλο είναι το πιο αδύναμο υλικό όσον αφορά τους πάγκους κουζίνας. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν αυτά τα είδη προϊόντων.

Πολλοί πάγκοι από ξύλο έχουν γυαλιστερή ή διαφανή επίστρωση.

Όταν τα σκληρά χημικά του καθαριστικού φούρνου έρχονται σε επαφή μαζί του, Θα σχηματίσει ένα κολλώδες στρώμα που μοιάζει με κόλλα.

Με ξύλο φυσικά. Μπορείτε πάντα να ξαναβάψετε τον πάγκο. Αλλά ποτέ δεν θα έχετε την ίδια εμφάνιση με την πρώτη φορά.

Πώς να καθαρίσετε αντ ‘αυτού τους ξύλινους πάγκους;

Σκουπίστε τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα στην επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων, νερό και ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε τους πάγκους.

για λεκέ Μπορείτε να πασπαλίσετε την περιοχή με αλάτι και να την τρίψετε στη μέση με ένα λεμόνι.

Αφήστε το για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με νερό. Το διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3% είναι ασφαλές για λεκέδες.

Χρήση καθαριστικού φούρνου σε πάγκους κουζίνας με πλακάκια

Οι τοξίνες στα καθαριστικά εστιών, ειδικά η αλισίβα, θα καταστρέψουν τον αρμόστοκο του πάγκου των πλακιδίων.

Αυτό το προστατευτικό στρώμα πρέπει να λειτουργεί ως φράγμα για την προστασία της επιφάνειας από την απορρόφηση νερού.

Η παρατεταμένη έκθεση σε χημικές ουσίες θα καταστρέψει το λούστρο στο επάνω μέρος.Τα καθαριστικά φούρνου βλάπτουν επίσης την επιφάνεια του πλακιδίου. άσχημος Τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα πλακάκια.

Πρέπει να καθαρίσω τον πάγκο πλακιδίων;

Στην αγορά διατίθενται καθαριστικά πλακιδίων που παρασκευάζονται στο εμπόριο. Λιγότερο τοξικό από τα καθαριστικά φούρνου.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό πλακιδίων αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα, υγρό σαπούνι, νερό και ξύδι. Κατάλληλο για καθημερινή χρήση

Χρήση καθαριστικού φούρνου σε πάγκους κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα

Ο ανοξείδωτος χάλυβας φαίνεται να είναι ένα διαχρονικό υλικό για πάγκους εργασίας. Εκτός του ότι είναι απίστευτα δυνατός Προσθέτει επίσης μια μοντέρνα και όμορφη εμφάνιση στην κουζίνα σας.

Τα καθαριστικά φούρνου μπορούν να αμβλύνουν την εμφάνιση των πάγκων από ανοξείδωτο χάλυβα. Χάνει την εμβληματική λάμψη του. Αυτό γίνεται ακόμη πιο προφανές εάν ο χάλυβας έχει αναλογία αλουμινίου.

Το υδροξείδιο του νατρίου στο καθαριστικό φούρνου αποχρωματίζει το μέταλλο. Ως αποτέλεσμα, αφήνουν έναν βρώμικο λεκέ στον πάγκο σας.

Πώς να καθαρίσετε αντ ‘αυτού τους πάγκους από ανοξείδωτο χάλυβα;

Ορισμένοι κατασκευαστές κατασκευάζουν ειδικά καθαριστικά για επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα. Το υγρό πιάτων, το νερό και το ξύδι είναι φυσικά, μη διαβρωτικά προϊόντα που μπορούν να καθαρίσουν πάγκους από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ένα μείγμα νερού και ξιδιού θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιφάνεια λαμπερή για περισσότερο. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να αποφύγετε το ξύσιμο.

Χρήση καθαριστικού φούρνου σε πάγκους κουζίνας από μάρμαρο ή γρανίτη

Το μάρμαρο και ο γρανίτης είναι μερικά από τα πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά υλικά για πάγκους κουζίνας. Μπορούν να αντέξουν πολλές σκληρές χημικές ουσίες.

Τα τοξικά χημικά έχουν μικρότερη επίδραση στους πάγκους από πέτρα σε σύγκριση με άλλα. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν ανοσία στις επιπτώσεις των καθαριστικών φούρνου.

Τα καθαριστικά φούρνου μπορεί να καταστρέψουν την επιφάνεια των πέτρινων πάγκων. θαμπή η επιφάνεια Τα διαβρωτικά χημικά δεν μπορούν να επισκευάσουν τους πάγκους.

Μπορεί επίσης να επηρεαστεί ο γυαλισμένος γρανίτης ή το δέρμα. Οι μαρμάρινες επιφάνειες χάνουν τη λάμψη, τη λάμψη και τη χάρη τους.

Γιατί να μην δοκιμάσετε να καθαρίσετε πάγκους από μάρμαρο ή γρανίτη;

Αποφύγετε τα όξινα ή λειαντικά καθαριστικά για να διατηρήσετε τη συνολική εμφάνιση της πέτρας.

Ένα πανί από μικροΐνες θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τη λάμψη στο μάρμαρο σας. Το νερό και το σαπούνι πιάτων είναι συνήθως επαρκή για τον καθημερινό καθαρισμό.

Χρήση καθαριστικού φούρνου σε πάγκους κουζίνας Formica

Οι πάγκοι φορμάικας, laminate ή βινυλίου είναι σχετικά φθηνοί και χαμηλής συντήρησης. Έρχεται σε μια ποικιλία στυλ και είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για πάγκους από πέτρα.

Ωστόσο, δεν είναι ανθεκτικό στη θερμότητα ή τις γρατσουνιές.

Αν και είναι πιο ανθεκτικό από τους ξύλινους πάγκους. Αλλά τα καθαριστικά φούρνου μπορούν να ξεθωριάσουν το χρώμα των πάγκων Formica. Χάνουν την αισθητική τους εμφάνιση που δεν μπορεί να αποκατασταθεί με γυάλισμα.

Δοκιμάστε να καθαρίσετε πάγκους Formica, βινυλίου ή laminate.

καθώς και πάγκοι από πέτρα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό και σαπούνι πιάτων για να καθαρίσετε τους πάγκους Formica. Για επίμονη βρωμιά ή λίπος Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και νερό.

Μην τρίβετε πολύ την επιφάνεια γιατί μπορεί να προκληθούν γρατσουνιές.

Κίνδυνοι για την υγεία από τη χρήση καθαριστικών φούρνου

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Τα καθαριστικά φούρνου είναι εξαιρετικά τοξικές ουσίες. Και πολλά σπρέι έχουν προειδοποιήσεις στα δοχεία τους. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε το σπρέι με εξαιρετική προσοχή και προσοχή.

Φροντίστε να φοράτε γάντια και γυαλιά ασφαλείας για να αποφύγετε επιβλαβείς αναθυμιάσεις.

Το υδροξείδιο του νατρίου στα καθαριστικά φούρνου απελευθερώνει αέριο υδρογόνο. Είναι πολύ εύφλεκτο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε υπολείμματα χημικών στον πάγκο.

Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε καθαριστικά φούρνου σε επιφάνειες όπου ετοιμάζετε φαγητό.

Ακόμη και αφού έχετε καθαρίσει καλά τους πάγκους. Αλλά υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα να παραμείνει ο λεκές.

Ορισμένοι τύποι πάγκων απορροφούν χημικές ουσίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Εάν οι χημικές ουσίες έρθουν σε επαφή με το φαγητό σας Μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση και άλλους κινδύνους για την υγεία. Τα μαγειρικά σκεύη και τα σκεύη σας μπορεί να έχουν υπολείμματα.

Εξάλλου, ο πάγκος είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μέρος στην κουζίνα.

Χρησιμοποιήστε φυσικά καθαριστικά για πάγκους κουζίνας.

για πάγκους Συνιστάται η χρήση ασφαλών φυσικών καθαριστικών. σπιτικό απορρυπαντικό ή απορρυπαντικό πιάτων Ο συνδυασμός λευκού ξιδιού και χυμού λεμονιού κάνει θαύματα.

Αφήστε το για λίγο πριν σκουπίσετε τους επίμονους λεκέδες και το λίπος.

Το διττανθρακικό νάτριο είναι ένα άλλο συστατικό που λειτουργεί καλύτερα με το ξύδι. Αυτά τα σπιτικά καθαριστικά δεν παράγουν τοξικές αναθυμιάσεις. Επομένως δεν προκαλεί βλάβη στην υγεία.

Με κάθε ανακαίνιση κουζίνας, η προσοχή, ο χρόνος και ο προϋπολογισμός χάνονται στον πάγκο εργασίας. Θα πρέπει να είναι πρακτικό και οπτικά ελκυστικό. Δεν θέλετε να σπαταλάτε ενέργεια μάταια. καθαρίζοντας με λάθος προϊόντα

Οι πάγκοι μπορούν να καθαριστούν με τρόπο που δεν περιέχει τοξικές χημικές ουσίες.

Εκτός από φυσικά καθαριστικά επιφανειών Υπάρχουν πολλά άλλα καθαριστικά επιφάνειας κουζίνας στην αγορά, οπότε αφήστε το καθαριστικό φούρνου να καθαρίσει τον εξοπλισμό για τον οποίο κατασκευάστηκε.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *