Πρέπει να αφαιρέσω την ποδιά μου πριν χρησιμοποιήσω το μπάνιο;

By | 28 Ιουνίου, 2023

Πρέπει να αφαιρέσω την ποδιά μου πριν χρησιμοποιήσω το μπάνιο;

Πρόκειται για την ασφάλεια των τροφίμων και τη σωστή υγιεινή.

Μαγειρεύεις για ώρες. Υπάρχουν δύο κατσαρόλες στη σόμπα. Το κοτόπουλο ψήνεται στη σόμπα. Το χρονόμετρο έσβησε και ξαφνικά ακούστηκε μια ορμή. πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο Θα μπαίνεις και θα βγαίνεις πολύ γρήγορα. Πρέπει να βγάλω την ποδιά μου πριν χρησιμοποιήσω την τουαλέτα; Είναι σημαντικό?

Ναι, αυτό είναι σημαντικό. Για σωστή ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων Πρέπει πάντα να αφαιρείτε την ποδιά σας πριν χρησιμοποιήσετε το μπάνιο.

Γιατί πρέπει να φοράω ποδιά εξαρχής;

Η ποδιά είναι όμορφη. Συνήθως έχουν τσέπες για οτιδήποτε χρειαστείτε. Είναι ωραίο να έχετε άλλη μια στρώση ανάμεσα σε εσάς και το διογκωμένο λάδι από το τηγάνισμα στον ολλανδικό φούρνο σας. Αλλά δεν άρεσε σε όλους η εφαρμογή ή η εμφάνιση της πανοπλίας. Είναι εντάξει να φοράς ποδιά;

Μια ποδιά κρατά τα ρούχα σας καθαρά.

Είτε είσαι αδέξιος με τη σάλτσα είτε είσαι καλός στο να σκουπίζεις τα ντυμένα με πούδρα χέρια σου με μαύρες κάλτσες. Μπορείτε να απολαύσετε τη δουλειά σας χωρίς να αλλάξετε ρούχα.

Φυσικά, το να φοράς ποδιά είναι διασκεδαστικό. Αλλά θυμηθείτε να εφαρμόζετε τη σωστή υγιεινή όταν χρησιμοποιείτε το μπάνιο.

Με λίγα λόγια, η ποδιά σου λερώνεται όταν λερώνουν τα ρούχα σου.

Οι ποδιές κρατούν το φαγητό σας καθαρό.

Γιατί να βγάζετε την ποδιά σας όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα; Κι αν είναι ακόμα βρώμικο;

Οι ποδιές δεν προστατεύουν τα ρούχα σας από το φαγητό σας. Διατηρούν το φαγητό σας ασφαλές από τα ρούχα σας.

Τις περισσότερες φορές, θα ντύνεστε όλη μέρα πριν ετοιμάσετε το γεύμα σας. ιδρώνεις πάρε το σκύλο στο πάρκο αλλάξτε το μωρό σε αυτό βγάλτε τα σκουπίδια εκεί μέσα Καθισμένοι σε ένα περίπτερο σε ένα λιπαρό εστιατόριο, τα ρούχα σας είναι γεμάτα βρωμιά, μικρόβια και βακτήρια.

Φορέστε μια ποδιά πάνω από τα ρούχα σας για να αποτρέψετε οτιδήποτε αγγίζετε να έρθει σε επαφή με το φαγητό σας.

Γιατί πρέπει να βγάλω την ποδιά μου πριν χρησιμοποιήσω την τουαλέτα;

Το να φοράτε σουτιέν στο μπάνιο σας εκθέτει σε σωματικά υγρά και βακτήρια. Ακόμα κι αν βγάλεις την ποδιά στο μπάνιο Η ποδιά θα έρθει επίσης σε επαφή με βακτήρια από τον νεροχύτη και τους τοίχους. και βακτήρια που απελευθερώνονται στον αέρα όταν ξεπλένετε την τουαλέτα.

«Γιατί πρέπει να βγάλετε την ποδιά σας πριν πάτε στην τουαλέτα;» Αν αναρωτιέστε, να ξέρετε ότι το να βγάλετε την ποδιά σας πριν πάτε στην τουαλέτα μπορεί να είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο της νόσου.

Μεταβείτε από την προετοιμασία του φαγητού στη χρήση του μπάνιου

Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο κατά την προετοιμασία του φαγητού Φροντίστε να φύγετε από την κουζίνα με ασφάλεια. Δεν θέλετε να αφήσετε ένα ζεστό τηγάνι χωρίς επίβλεψη.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε την ποδιά και κρεμάστε την σε ένα γάντζο εάν υπάρχει. Ή τοποθετήστε το σε ένα καθαρό μέρος στην κουζίνα σας, όπου δεν θα έρθει σε επαφή με ρύπους.

Τέλος, αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό. Αλλά πριν χρησιμοποιήσετε το μπάνιο πλύνετε πρώτα τα χέρια σας Είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά το χειρισμό των πρώτων υλών.

βγάλε την ποδιά
Είναι σημαντικό να κρεμάσετε την ποδιά πριν πάτε στην τουαλέτα.

Αλλά αν αγγίξετε πιπεριές, πορτοκάλια ή οτιδήποτε όξινο, Θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε ευαίσθητα μέρη του σώματός σας.

Μετάβαση από τη χρήση του μπάνιου στην προετοιμασία του φαγητού.

μετά τη χρήση της τουαλέτας Πλύνετε τα χέρια σας με σωστές τεχνικές πλυσίματος χεριών για καλή υγιεινή των χεριών.

 1. Ανοίξτε τη βρύση και πλύνετε τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό που μπορεί να κάψει το δέρμα σας.
 2. Τρίψτε τα χέρια σας με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας όλες τις επιφάνειες των χεριών σας. συμπεριλαμβανομένων εμπρός και πίσω ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια
 3. μετά το τρίψιμο Πλύνετε τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο νερό.
 4. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα για να κλείσετε τη βρύση. Αν αγγίζετε τη βρύση με γυμνά χέρια, το δέρμα σας εκτίθεται σε βακτήρια στη λαβή της βρύσης.
 5. Σκουπίστε τα χέρια σας με ένα καθαρό πανί. Δεν είναι το πανί που χρησιμοποιείτε για να κλείσετε το νερό.
 6. Βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε το χερούλι της πόρτας του μπάνιου με το χέρι σας όταν φεύγετε από το δωμάτιο.

Αφού χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα και πλύνετε τα χέρια σας Φορέστε μια καθαρή ποδιά και επιστρέψτε στην προετοιμασία του φαγητού.

Πότε πρέπει να αφαιρέσω την ασπίδα μου;

«Πρέπει να βγάλω το σουτιέν μου πριν πάω τουαλέτα;» Ναι, αλλά πότε;

Διατηρήστε τα τρόφιμά σας ασφαλή από μόλυνση ακολουθώντας αυτά τα βήματα πριν και μετά από οποιαδήποτε ανθυγιεινή δραστηριότητα:

 • τρώει
 • κάπνισμα
 • Βγάλε τα σκουπίδια
 • διαχείριση κατοικίδιων ζώων
 • αλλαγή πάνας
 • φροντίδα ασθενούς

Θα πρέπει να αφαιρείτε την ποδιά σας κάθε φορά που φεύγετε από την κουζίνα. Όταν το κάνεις συνήθεια Θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες διασταυρούμενης μόλυνσης από την πανοπλία σας.

Ασφάλεια και καθαριότητα της ποδιάς

βγάλε την ποδιά

Το να φοράτε ποδιά ενώ μαγειρεύετε μπορεί να σας προστατεύσει από τροφιμογενείς ασθένειες. Πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι η ποδιά σας είναι καθαρή και ασφαλής.

Κρατήστε την πανοπλία σας ασφαλή

Δεν θέλω να καθαρίσω ή να στεγνώσω τα χέρια μου στην ποδιά. Εάν χειρίζεστε ωμό κρέας, αυγά ή άλλα δυνητικά επικίνδυνα τρόφιμα Θα αυξήσετε τις πιθανότητες διασταυρούμενης μόλυνσης. Πλένετε ή πλένετε τα χέρια σας όταν λερώνονται ή αλλάζετε συχνά τα γάντια σας.

Έχετε τουλάχιστον μια επιπλέον καθαρή ποδιά έτοιμη ανά πάσα στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, εάν χύσετε κατά λάθος χυμό κοτόπουλου στην ποδιά σας ή χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα Μπορείτε να το ρίξετε στο πλυντήριο και να το καθαρίσετε εύκολα.

Κρατήστε την ποδιά καθαρή.

Ο τακτικός καθαρισμός της ποδιάς σας την καθιστά ασφαλή για χρήση σε τρόφιμα. Να πλένετε πάντα την ποδιά σας μετά από κάθε χρήση ή όποτε υπάρχει ορατός λεκές.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα σαλιάρας για να διασφαλίσετε τις σωστές διαδικασίες πλυσίματος. Χρησιμοποιήστε θεραπείες αφαίρεσης κηλίδων για να αντιμετωπίσετε επίμονους λεκέδες. Πλύνετε με ισχυρό και αξιόπιστο σαπούνι.

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη εκτός εάν οι οδηγίες αναφέρουν ξεκάθαρα ότι είναι δυνατό.

μετά το πλύσιμο Κρεμάστε ή διπλώστε την ποδιά και αποθηκεύστε την σε καθαρό, στεγνό μέρος έτοιμο για επόμενη χρήση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *