Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ; Ενημερώθηκε το 2023

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ; Ενημερώθηκε το 2023

Είστε έτοιμοι να ψήσετε νόστιμα κέικ; Αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε;

Αναρωτιέστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψήσετε ένα κέικ; Το ψήσιμο ενός κέικ είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική εμπειρία. Αλλά μπορεί να είναι συντριπτικό αν δεν γνωρίζετε τα βασικά.

«Πόση ώρα χρειάζεται για να ψήσετε ένα κέικ;» Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από τον τύπο του κέικ που φτιάχνετε, το μέγεθος του κέικ και τη θερμοκρασία του φούρνου σας. Γενικά χρειάζονται 25 έως 55 λεπτά για να ψήσετε ένα κέικ.

Γεια, με λένε Φουάντ και είμαι λάτρης του ψησίματος. Ψήνω κέικ εδώ και χρόνια και ήθελα να μάθω περισσότερα για τις συνταγές και τις τεχνικές. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να ψήσετε ένα κέικ, διαβάστε παρακάτω.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω τους παράγοντες. που επηρεάζει το χρόνο ψησίματος Δώστε συμβουλές για να ελέγξετε αν το κέικ σας είναι ψημένο ή όχι. και παρέχετε συμβουλές για την προσαρμογή του χρόνου ψησίματος για διαφορετικούς τύπους κέικ. Με την εμπειρία και τις γνώσεις μου στο ψήσιμο Είμαι σίγουρη ότι θα έχετε νόστιμα κέικ σε χρόνο μηδέν!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ;

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για το ψήσιμο ενός κέικ είναι το μέγεθος και το σχήμα της φόρμας για κέικ. Ένα άλλο πράγμα είναι ο τύπος που χρησιμοποιείτε και πόσο ακριβής είναι. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας δώσουν γενική καθοδήγηση. Λάβετε όμως υπόψη ότι όλοι οι φούρνοι ψήνονται διαφορετικά. Έτσι το κέικ σας μπορεί να πάρει περισσότερο ή λιγότερο χρόνο για να ψηθεί.

Είναι σημαντικό να θυμάστε να προθερμάνετε τον φούρνο πριν ψήσετε το κέικ. Η προθέρμανση αφήνει χρόνο για να φτάσει ο φούρνος στη σωστή θερμοκρασία ψησίματος. Κάντε τα κέικ σας να φουσκώσουν σωστά και να έχουν ωραία και ομοιόμορφη υφή.

Χρόνος ψησίματος κέικ ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου:

 • Τηγάνι 9×13 ίντσες 25-35 λεπτά
 • Στρογγυλό τηγάνι 10 ιντσών: 30-40 λεπτά
 • Στρογγυλό τηγάνι 8 ιντσών: 25-35 λεπτά
 • 2 τηγάνια 8×8 ίντσες 25-30 λεπτά
 • Τηγάνι Bundt: 30-45 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος)
 • Cheesecake (1/4 φύλλου): 18-22 λεπτά
 • Cheesecake (1/2 φύλλο): 22-28 λεπτά

για να ελέγξετε αν το κέικ σας είναι ψημένο ή όχι Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό χωρίς πούδρα Δείχνει ότι το κέικ σας έχει τελειώσει το ψήσιμο. Αν η σκόνη παραμείνει στην οδοντογλυφίδα ή στο μαχαίρι Βάλτε το κέικ ξανά μέσα για λίγα λεπτά και ελέγξτε ξανά.
Όταν το κέικ σας τελειώσει το ψήσιμο Μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως πριν το παγώσετε ή το σερβίρετε.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ σε χύτρα ταχύτητας;

Είτε χρησιμοποιείτε φούρνο είτε χύτρα ταχύτητας. Πρέπει πάντα να γνωρίζετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να μαγειρέψετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά το ψήσιμο. Επειδή το υπερβολικό ή λίγο ψήσιμο μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστες εκπλήξεις, τα κέικ γενικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ψηθούν σε χύτρα ταχύτητας σε σχέση με έναν κανονικό φούρνο. Αλλά ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσετε και τη συνταγή.

Συγκεντρώσαμε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να σας δώσουμε μια ιδέα για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να ψήσετε ένα κέικ σε χύτρα ταχύτητας. Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι κατά προσέγγιση. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συγκεκριμένη κουζίνα και τη συνταγή σας.

 • Τηγάνι 6 ιντσών: 30-40 λεπτά
 • Τηγάνι 8 ιντσών: 40-50 λεπτά
 • Τηγάνι 9 ιντσών: 50-60 λεπτά

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψήσετε ένα κέικ στο φούρνο της τοστιέρας;

Το ψήσιμο ενός κέικ σε φούρνο τοστιέρας είναι ακριβώς όπως το ψήσιμο σε έναν κανονικό φούρνο. Η κύρια διαφορά είναι ο χρόνος που χρειάζεται, γενικά ο μισός χρόνος που χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ σε φούρνο τοστιέρα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το ψήσιμο κέικ σε φούρνο τοστιέρα:

 • Προθερμάνετε το φούρνο της τοστιέρας στη θερμοκρασία που καθορίζεται στη συνταγή.
 • Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ στη μέση του φούρνου.
 • Ψήνετε για τον χρόνο που καθορίζεται στη συνταγή ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.
 • Καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο αν το επάνω μέρος ροδίσει πολύ γρήγορα.
 • Αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το ξεδιπλώσετε σε ένα πιάτο ή πιάτο σερβιρίσματος.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ σε φούρνο αερίου;

Αν αναρωτιέστε πόσο χρόνο χρειάζεται για να ψήσετε ένα κέικ σε φούρνο αερίου. Η απάντηση είναι απλή. Όλα εξαρτώνται από τη συνταγή. Ένα τυπικό κέικ διαρκεί περίπου 30-35 λεπτά για να ψηθεί σε φούρνο αερίου προθερμασμένο στους 350 βαθμούς Φ. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο και ελέγξτε το κέικ σας στα 30 λεπτά.

Αν δεν έχει συμβεί ακόμα δώστε του μια στιγμή όταν τελειώσει το ψήσιμο Η κορυφή πρέπει να είναι χρυσοκαφέ. και μια οδοντογλυφίδα ή μια συσκευή δοκιμής κέικ τοποθετημένη στο κέντρο θα βγει καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κρυώσετε ή το σερβίρετε.

διασκέδαση!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ στο φούρνο;

Ας πούμε ότι ψήνεις ένα κέικ από την αρχή. Τα περισσότερα κέικ χρειάζονται 30 έως 45 λεπτά για να ψηθούν στο φούρνο. Αυτός ο χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή. Μέγεθος και σχήμα της φόρμας για κέικ τον τύπο του φούρνου που χρησιμοποιείτε και το υψόμετρο όπου ζείτε Για να δοκιμάσετε αν το κέικ σας είναι ψημένο ή όχι Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα ή μια συσκευή δοκιμής κέικ στο κέντρο του κέικ.

Εάν το κέικ σας βγαίνει καθαρό ή έχει λίγη ψίχα ψωμιού Υποδεικνύει ότι το ψήσιμο έχει ολοκληρωθεί Αν η ζύμη εξακολουθεί να κολλάει στην οδοντογλυφίδα/γεύση Ψήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά ακόμα στο φούρνο.

Γιατί το μέγεθος και η θερμοκρασία είναι σημαντικά όταν ψήνουμε κέικ;

Χρόνος ψησίματος του κέικ ανάλογα με το μέγεθος και τη θερμοκρασία του ταψιού

Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι θερμοκρασίες ψησίματος πρέπει να είναι χαμηλότερες για μεγάλα κέικ και υψηλότερες για μικρά κέικ. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Γιατί λοιπόν είναι σημαντικό;

Το μέγεθος της φόρμας για κέικ επηρεάζει το χρόνο μαγειρέματος. Αλλά όχι τόσο όσο νομίζετε. Ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να αφαιρείτε περίπου 5 λεπτά από τον προτεινόμενο χρόνο ψησίματος για κάθε αύξηση 2 ιντσών στο μέγεθος της φόρμας. Επομένως, εάν η συνταγή σας συνιστά το ψήσιμο του κέικ στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ για 30 λεπτά, θα πρέπει να ψήσετε το κέικ 9 ιντσών. στους 340 βαθμούς Φαρενάιτ για 25 λεπτά

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η θερμοκρασία είναι σημαντική κατά το ψήσιμο κέικ. γιατί όταν ψήνεται το κέικ Το κέικ θα αρχίσει να πήζει στην άκρη. Αν η μέση του κέικ είναι ακόμα υγρή Το βάρος της άψητης ζύμης θα προκαλέσει την κατάρρευση του κέικ. Για το λόγο αυτό απαιτούνται χαμηλές θερμοκρασίες όταν ψήνουμε μεγάλα κέικ. Αν χρησιμοποιήσετε την ίδια θερμοκρασία που κάνατε για τα μίνι κέικ. Το εξωτερικό θα παραψηθεί από την ώρα μέσα.

Ένας άλλος λόγος που η θερμοκρασία είναι σημαντική κατά το ψήσιμο των κέικ είναι η ποσότητα ατμού που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα. όταν το νερό εξατμίζεται Το νερό διαστέλλεται και δίνει ενέργεια σε κέικ και άλλα αρτοσκευάσματα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες δημιουργούν περισσότερο ατμό και τα κέικ αυξάνονται γρηγορότερα. Ωστόσο, ο πολύς ατμός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως σκάσιμο ή σκάσιμο. Για το λόγο αυτό, απαιτούνται υψηλές θερμοκρασίες για το ψήσιμο μικρότερων κέικ. Αν χρησιμοποιήσετε την ίδια θερμοκρασία που θα κάνατε για ένα μεγάλο κέικ. Το εσωτερικό ψήνεται λιγότερο ενώ το εξωτερικό είναι ψημένο.

Γενικά, όταν ψήνουμε μεγάλα κέικ, πρέπει να χρησιμοποιείτε χαμηλότερη θερμοκρασία. και χρησιμοποιήστε υψηλότερη θερμοκρασία όταν ψήνετε μικρότερα κέικ. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, για παράδειγμα, κέικ, ανεξάρτητα από το μέγεθος της φόρμας. Συνήθως ψήνεται στους 325 βαθμούς Φαρενάιτ. Όπως πάντα, είναι καλύτερα να ακολουθείτε τη συνταγή σας παρά να βασίζεστε σε γενικούς κανόνες.

Χρόνος ψησίματος κέικ ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας:

Το ψήσιμο του κέικ εξαρτάται από τον χρόνο και τη θερμοκρασία. Εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο της φόρμας για κέικ που χρησιμοποιείτε και τη θερμοκρασία του φούρνου σας. Θα χρειαστεί να ψήσετε το κέικ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι παρακάτω οδηγίες θα υπολογίσουν τον χρόνο ψησίματος για κέικ με βάση το μέγεθος της φόρμας.

μέγεθος δίσκου για κέικ Κατά προσέγγιση χρόνος ψησίματος
Δύο στρογγυλά ταψιά 8 x 1-1/2 ιντσών 35 έως 40 λεπτά
Δύο στρογγυλά ταψιά 9 x 1-1/2 ιντσών 30 έως 35 λεπτά
Δύο ταψιά 8 x 8 x 2 ή 9 x 9 x 2 ιντσών 25 έως 35 λεπτά
12 φλιτζάνια κέικ bundt ή φόρμα για κέικ αγγελιών 35 με μια ώρα
Στρογγυλή φόρμα για κέικ 9×2 ίντσες 20-25 λεπτά στους 350 βαθμούς F
Τετράγωνη φόρμα για κέικ 8×8 ίντσες 25-30 λεπτά στους 350 βαθμούς F
Ορθογώνια φόρμα για κέικ 9×13 ίντσες 30-35 λεπτά στους 350 βαθμούς F
Δίσκος για κέικ Bundt 10 φλιτζάνια 35-40 λεπτά στους 350 βαθμούς F
Χρόνος ψησίματος κέικ ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού

Αυτός είναι ένας κατά προσέγγιση χρόνος ψησίματος μόνο. Το μέγεθος και το σχήμα των ταψιών για κέικ και οι θερμοκρασίες του φούρνου ποικίλλουν πολύ. Χρησιμοποιήστε αυτές τις φορές μόνο ως οδηγό. για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ σας είναι πλήρως ψημένο Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.

Πώς να προσαρμόσετε τις συνταγές για κέικ για διαφορετικού μεγέθους τηγάνια

Ο χρόνος ψησίματος θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα της φόρμας για κέικ. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τη συνταγή για να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μεγέθη ή σχήματα φόρμες για κέικ.

Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τις συνταγές κέικ για διαφορετικού μεγέθους τηγάνια.

πρώτη, Βρείτε το μέγεθος του τηγανιού σας χρησιμοποιώντας αυτό το διάγραμμα:

 • Ταψί 9×13 ίντσες = 12 μεζούρες
 • Ταψί 8×8 ίντσες = 8 μεζούρες
 • Ταψί 6×9 ίντσες = 6 μεζούρες
 • Στρογγυλό τηγάνι 9 ίντσες = 8 φλ
 • Στρογγυλό τηγάνι 8 ίντσες = 6 φλ
 • Στρογγυλό τηγάνι 6 ίντσες = 4 φλ

ήδη, Χρησιμοποιήστε αυτόν τον πολλαπλασιαστή για να προσαρμόσετε τον τύπο:

 • 12 φλιτζάνια x 1,5 τηγάνι = 18 ολόκληρα αυγά (η παραδοσιακή συνταγή απαιτεί 12 αυγά)
 • 8 φλιτζάνια τηγάνι x 2 = 16 ολόκληρα αυγά (η παραδοσιακή συνταγή απαιτεί 8 αυγά)
 • 6 φλιτζάνια x 2,5 τηγάνια = 15 ολόκληρα αυγά (η παραδοσιακή συνταγή απαιτεί 6 αυγά)

Ο χρόνος ψησίματος του κέικ εξαρτάται από τη θερμοκρασία:

Οι χρόνοι ψησίματος του κέικ ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του κέικ, το μέγεθος της φόρμας και τη θερμοκρασία ψησίματος. Για παράδειγμα, τα παντεσπάνια με χαμηλά λιπαρά χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να ψηθούν από τα κέικ γενεθλίων. Η θερμοκρασία ψησίματος επηρεάζει επίσης τη διάρκεια ψησίματος των κέικ. Τα κέικ ψωμιού ψήνονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες περισσότερο από ότι τα cupcakes ψήνονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ψήστε κέικ στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. Χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να ψήσετε το κέικ στους 375 βαθμούς Φαρενάιτ. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά και το κέικ ψήνεται στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να έχετε έναν ακριβή κατά προσέγγιση χρόνο ψησίματος για το κέικ σας. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο φούρνου για να βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας είναι σωστά βαθμονομημένος.

Πώς να ρυθμίσετε το χρόνο ψησίματος του κέικ για διαφορετικές θερμοκρασίες;

Οι χρόνοι ψησίματος για κέικ ποικίλλουν ανάλογα με τη συνταγή, το μέγεθος της φόρμας και τη θερμοκρασία του φούρνου. Γενικά, τα κέικ θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να ψηθούν σε μεγαλύτερα ταψιά ή εάν οι θερμοκρασίες του φούρνου είναι χαμηλότερες. Για παράδειγμα, συνταγές για κέικ σε ταψί των 8. A 9- ένα ταψί ιντσών και ένας φούρνος 350 μοιρών θα πάρει περισσότερο χρόνο για να ψηθεί από ένα ταψί 9 ιντσών που ψήνεται στους 325 βαθμούς.

Για να ρυθμίσετε το χρόνο ψησίματος του κέικ για διαφορετικές θερμοκρασίες Ξεκινήστε ελέγχοντας το κέικ σύμφωνα με τον ελάχιστο χρόνο ψησίματος που καθορίζεται στη συνταγή. Αν το κέικ δεν έχει ακόμη ψηθεί Συνεχίστε το ψήσιμο κάθε 5 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο του κέικ. Αν το κέικ αρχίσει να ροδίζει πολύ στην επιφάνεια Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ροδίσει ξανά.

Οδηγίες για τους χρόνους ψησίματος ανά μέγεθος και θερμοκρασία ταψιού:

 • Στρογγυλή ή τετράγωνη φόρμα για κέικ 8 ιντσών: 18 έως 20 λεπτά στους 350°F 15 έως 18 λεπτά στους 375°F 12 έως 15 λεπτά
 • Στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών: 20 έως 23 λεπτά στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ 17 έως 20 λεπτά στους 375 βαθμούς
 • Στρογγυλή φόρμα για κέικ 10 ιντσών: 25 έως 30 λεπτά στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ 20 έως 25 λεπτά στους 375 βαθμούς
 • Παν Ρότι: 28 έως 33 λεπτά στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ 25 έως 28 λεπτά στους 375 βαθμούς
 • Δίσκος Cupcake/Muffin: 12 έως 15 λεπτά στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ

Τυπικός πίνακας χρόνων ψησίματος κέικ ανά θερμοκρασία:

μοναδική τούρτα Χρόνος ψησίματος (λεπτά) Θερμοκρασία (βαθμοί)
cupcakes 15-25 180-190
Τούρτα γενεθλίων (στρογγυλή, σε στρώσεις) 20-40 180-190
ψωμί 45-60+ 180
φύκια με χαμηλά λιπαρά 45-60 180
Χρόνος ψησίματος κέικ ανά θερμοκρασία

Συμβουλές για το ψήσιμο του τέλειου κέικ:

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον χρόνο ψησίματος. Αλλά το μέγεθος του τηγανιού και η θερμοκρασία του φούρνου είναι οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το ψήσιμο του τέλειου κέικ:

 1. Χρησιμοποιήστε στρογγυλό λαδόκολλα για να στρώσετε τα ταψιά σας. Αυτό θα εμποδίσει το κέικ να κολλήσει και θα αφαιρέσετε το κέικ.
 2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στη σωστή θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε. για να βεβαιωθείτε ότι τα κέικ σας έχουν ψηθεί ομοιόμορφα
 3. Όταν μετράμε τα πράγματα με ακρίβεια, το ψήσιμο είναι επιστήμη. Φροντίστε λοιπόν να μετρήσετε τα πάντα σωστά.
 4. Το αλεύρι για κέικ θα παράγει ένα πιο ελαφρύ, πιο αφράτο κέικ από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αν δεν έχετε αλεύρι για κέικ Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αντικαθιστώντας 2 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου για κάθε φλιτζάνι αλεύρι.
 5. Τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου αναμειγνύονται γρήγορα για να δημιουργήσουν ένα πιο ομοιόμορφο κέικ. Αν αφήσετε τα αυγά και το βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο, θα εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια αργότερα.
 6. Το μυστικό για ένα καλό κέικ είναι η δοκιμή. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να τρυπήσετε στο κέντρο του κέικ για να ελέγξετε την ετοιμότητα. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα τεστ αναπήδησης. χτυπώντας ελαφρά στο κέντρο του κέικ και αν αναπηδήσει δείχνει ότι είναι έτοιμο να βγει από το φούρνο.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες Τώρα είστε έτοιμοι να ψήσετε το τέλειο κέικ!

τελικές σκέψεις

Το ψήσιμο ενός κέικ είναι μια διασκεδαστική και νόστιμη δραστηριότητα. και με τις κατάλληλες συμβουλές και κόλπα Μπορείτε εύκολα να απολαύσετε το ψήσιμο κέικ. Γνωρίζοντας το χρόνο ψησίματος με βάση το μέγεθος και τη θερμοκρασία του ταψιού και πώς να προσαρμόσετε τους τύπους για διαφορετικά μεγέθη Είναι σημαντικό να ψήσετε ένα τέλειο κέικ. με αυτές τις πληροφορίες Μπορείτε να ψήσετε σίγουρα ένα εντυπωσιακό κέικ. Τώρα γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες. Μπορείτε να ψήνετε με σιγουριά νόστιμα κέικ κάθε φορά. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσετε την τούρτα σήμερα;

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ώρα ψησίματος κέικ

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ στους 150 βαθμούς;

Ψήνετε κέικ στους 150 °C για 40-45 λεπτά Ψήνετε το ψωμί στους 160-180 °C για 25-28 λεπτά Ψήνετε τα μπισκότα στους 170-190 °C για 15-25 λεπτά Ψήνετε τις σφολιάτες κρέμας στους 190-200 °C. Κελσίου για 25-30 λεπτά για να εξασφαλίσετε ότι το κέικ σας θα ψηθεί σωστά. Ελέγξτε για να δείτε αν το κέντρο του κέικ έχει γίνει με δοκιμαστικό κέικ ή οδοντογλυφίδα.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ στους 160; βαθμός?

Χρειάζονται συνήθως 45-50 λεπτά σε φούρνο με ανεμιστήρα για να ψηθεί το κέικ στους 160° C. Ωστόσο, οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το βάθος της συνταγής και τον τύπο του φούρνου. Το να προσέχετε το ψήσιμο είναι σημαντικό για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ είναι ψημένο.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ στους 180 βαθμούς;

Το κέικ θέλει 45-50 λεπτά για να ψηθεί στους 180° (ή 180 C. Gas Mark 4). Τοποθετήστε ένα ξύλινο ραβδί στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ στους 350;

Όταν χρησιμοποιείτε ένα στρογγυλό ταψί 9 ιντσών, χρειάζονται συνήθως 30-35 λεπτά για να ψήσετε ένα κέικ στους 350°F. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ένα μεγαλύτερο ταψί, όπως ένα ταψί 14 ιντσών, ο χρόνος ψησίματος θα αυξηθεί σε 50-55 λεπτά στους 350°F. Κάτω από 325°F

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *