Πώς μεγαλώνουν τα κάσιους; – Green Thumb Central

By | 30 Ιουνίου, 2023

Πώς μεγαλώνουν τα κάσιους;  - Green Thumb Central

Τα κάσιους είναι εξαιρετικά υγιεινά, πλούσια σε πρωτεΐνη και έχουν εκπληκτική γεύση! Αλλά αναπτύσσονται σε δέντρα ή θάμνους; Αναπτύσσονται υπόγεια σαν πατάτες ή σαν μήλα που κρέμονται από τα δέντρα;

Είναι φυσικό να αναρωτιέστε γιατί τα κάσιους δεν φυτρώνουν στην Αμερική. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ φύτευση κάσιους ή αν υπάρχει, μπορεί να μην γνωρίζουν ότι είναι κάσιους.

Πώς μεγαλώνουν τα κάσιους; Το καρύδι των ανακαρδιοειδών είναι ένας εξωτερικός λοβός σπόρων που κρέμεται από τη βάση του δέντρου κάσιους που αναπτύσσεται στο δέντρο. Τα κάσιους είναι ένα βρώσιμο «ψεύτικο φρούτο» και στη Γκόα το νερό ζυμώνεται και αποστάζεται για να παραχθεί ένα ισχυρό αλκοολούχο ποτό. (ή χωριάτικο κρασί) που λέγεται Φένι (ή Φένι).

Τι είναι το κάσιους;

Τα ωμά κάσιους περιέχουν ένα δηλητηριώδες έλαιο που προστίθεται στο λάδι urushi για να δημιουργήσει μια σκούρα, πλούσια και πλούσια κόκκινη λάκα σοκολάτας. που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές λάκας.

Η ρητίνη ανακαρδιοειδών χρησιμοποιήθηκε επίσης στην κατασκευή παραδοσιακών κιθάρων και πλέον αναγνωρίζεται ως βιο-ρητίνη.

Αυτό επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν υψηλότερες ποσότητες υποκατάστατων υλικών στα προϊόντα τους χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση. Ένα παράδειγμα αυτού μπορεί να δει κανείς στη ρητίνη Novogard XFN, η οποία παρασκευάζεται από έλαιο πλούσιο σε φαινόλη που εξάγεται από τοξικά καρύδια κάσιους.

Παράγουν ρητίνες υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούνται ως βιομηχανικά πρόσθετα για χρώματα, βερνίκια, λιπαντικά, συνδετικά, εμπορικές ρητίνες. και πολλά άλλα στεγανωτικά προϊόντα

Τι είναι το δέντρο κάσιους;

Το δέντρο κάσιους είναι ένα μεγάλο αειθαλές τροπικό δέντρο. Ιθαγενής στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας. Αν και σήμερα 32 είδη καλλιεργούνται εμπορικά σε διαφορετικά υγρά κλίματα, από την Ινδία μέχρι το Βιετνάμ. και την Ακτή του Ελεφαντοστού στην Αυστραλία.

Είναι ανθεκτικά δέντρα και αναπτύσσονται καλά σε περιοχές χωρίς παγετό ή δυνατούς ανέμους. Η παγκόσμια παραγωγή ξεπέρασε τους τέσσερις εκατομμύρια τόνους ετησίως το 2019 και υπάρχουν πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες του τρίτου κόσμου τόσο πολύτιμες όσο ο χρυσός. Παρείχε θέσεις εργασίας και εισόδημα σε χιλιάδες εργάτες μύλου και τις οικογένειές τους σε όλο τον κόσμο.

Τι σημαίνει η σημασία του ονόματος Mundhri;

Το όνομα κάσιους προέρχεται από τα πορτογαλικά: caju ή την αυθεντική τούμπιαν λέξη: agaju, που σημαίνει «παξιμάδια εγχώριας παραγωγής». Είναι πραγματικά εκπληκτικά εύκολο να αναπτυχθούν τοποθετώντας ωμούς σπόρους σε κατάλληλο έδαφος. Προσθέστε νερό και άμεσο ηλιακό φως. Καλλιεργήστε το δικό σας δέντρο κάσιους

ώριμα δέντρα καρποφορούν

Εάν έχετε ένα παραδοσιακό δέντρο κάσιους Το δέντρο κάσιους μεγαλώνει σε ένα γιγάντιο δέντρο ύψους περίπου 14 μέτρων (46 πόδια) με κοντό, ακανόνιστο κορμό.

Το δέντρο παράγει λεπτά ροζ και λευκά άνθη. Και έχει ένα καρύδι από κάσιους σε σχήμα νεφρού που ονομάζεται drupe.

Τεχνικά, το κάσιους είναι σπόρος, όχι ξηρός καρπός, και μόλις σχηματιστεί πλήρως η δρούπα, Θα υπάρχει ασυνήθιστα μεγάλο πρήξιμο που αλλάζει από πράσινο σε κόκκινο. (ή σκούρο κίτρινο)

Αυτά τα κάσιους ονομάζονται «συμπληρωματικά φρούτα» ή «ψεύτικα φρούτα» επειδή, αν και τρώγονται ως φρούτα, δεν είναι βρώσιμα. Αλλά δεν αναπτύσσεται από λουλούδι ή λουλούδι.

Ο ώριμος καρπός είναι ένα μήλο 5-11 cm (2-4 ίντσες) σε σχήμα καμπάνας και μπορεί να συγκομιστεί όταν είναι βαθύ κόκκινο. (ή κίτρινο) ανάλογα με την ποικιλία. Είναι εξαιρετικά θρεπτικό και νόστιμο για να το κάνετε σε smoothies. Έχουν γλυκόξινη γεύση μεταξύ μήλου και ανανά. και στη Νότια Αμερική πολτοποιούνται και χρησιμοποιούνται για να αρωματίσουν και να γλυκάνουν ποτά. συγκομιδή και επεξεργασία

Το drupe είναι ένα σκούρο γκρι σχήμα νεφρού που συγκρίνεται με ένα «γάντι του μποξ».Οι πυρήνες των ανακαρδιοειδών σε αυτό το στάδιο είναι επικαλυμμένοι με διπλό φλοιό και εξακολουθούν να περιέχουν διαβρωτικές φαινολικές ρητίνες. Ως εκ τούτου, τα κάσιους πρέπει να αφαιρεθούν από τα κάσιους πριν τα καταναλωθούν για να απομακρυνθεί η τοξικότητα και να αφεθούν στην άκρη για περαιτέρω επεξεργασία.

Συνήθως στεγνώνουν στον ήλιο για μια ή δύο μέρες. και μπορεί να αποθηκευτεί σε καθαρό, στεγνό βάζο ή σάκο για έως και δύο χρόνια.

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το κάσιους (Anacardium occidentale) είναι ένα δηλητηριώδες αμπέλι της ίδιας οικογένειας. και πρέπει να «κελυφωθεί» σωστά

Πώς να προετοιμάσετε τα κάσιους για κατανάλωση

Η αντιμετώπισή τους ισοδυναμεί με την αντιμετώπιση του δηλητηριώδους κισσού. Να γνωρίζετε ότι τα όξινα έλαια που απελευθερώνουν οι ξηροί καρποί κατά την επεξεργασία είναι διαβρωτικά και θα κάψουν το δέρμα σας. γι’ αυτό, φορέστε γάντια

1: καύση

Το πρώτο βήμα είναι συνήθως το ψήσιμο σε ένα παλιό ταψί σε ανοιχτή φωτιά για 15-20 λεπτά.

Μην ανησυχείτε αν είναι έτσι. Απλώς αφαιρέστε γρήγορα το τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να σβήσει η φωτιά. Είναι αδύνατο να χαλάσει η γεύση του σπόρου, καθώς εξακολουθεί να προστατεύεται από ένα άλλο στρώμα δέρματος.

όταν κρυώσει Το απανθρακωμένο εξωτερικό κέλυφος μπορεί να χτυπηθεί με ένα σφυρί, πριόνι ή πέτρα για να εκτεθούν οι πυρήνες των ανακαρδιοειδών που περικλείονται από το εσωτερικό δεύτερο δέρμα.

2: Συσκευασία

Τώρα ψήνετε τους αποφλοιωμένους σπόρους σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.

Φροντίστε να καλύψετε το τηγάνι καθώς οι αναθυμιάσεις από το λάδι μπορεί να είναι τοξικοί. Μερικοί το ψήνουν στην άμμο για αυτό το βήμα για να βεβαιωθούν ότι απορροφά όλο το λάδι.

Ορισμένες εμπορικές εγκαταστάσεις παραγωγής πλένονται με σαπούνι για να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα.Αν ψηθεί στο φούρνο, προθερμάνετε στους 190oC (374oF) για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τινάζουμε τους ξηρούς καρπούς από την άμμο.

3: Απολέπιση

Όταν κρυώσει το δεύτερο κομμάτι Το εσωτερικό μαύρο στρώμα του προστατευτικού δέρματος θα πρέπει να ξεφλουδιστεί από τον πυρήνα του κάσιους ανάμεσα στα δάχτυλά σας.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του δέρματος αφαιρείται όταν ανακινείται μέσα από ένα κόσκινο στην άμμο.

Κάθε χώρα έχει το δικό της πρότυπο εφαρμογής σε διαφορετικά στάδια.

4: Ψήσιμο στη σχάρα

Τώρα είστε έτοιμοι να το ξαναβάλετε στο τηγάνι για περαιτέρω τηγάνισμα για να προσθέσετε γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι και αλάτι ή μέλι ανάλογα με το γούστο σας.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ωμά κάσιους. Γιατί μπορεί να καταναλωθεί είτε βραστό, είτε ψημένο, ψητό, στον ατμό ή ροδισμένο ή άλλα.

Τώρα μπορούν να «βουτυρωθούν» ή να συμπιεστούν ψυχρής σε λάδι ανακαρδίου που είναι πολύ δημοφιλές για μαγείρεμα.

στις εμπορικές μεταποιητικές μονάδες του τρίτου κόσμου Οι άνδρες τείνουν να κάνουν τη βαριά ανύψωση σε μεγάλους φούρνους σε σταθερή θερμοκρασία 80 βαθμών, ενώ οι εργάτριες χρησιμοποιούν έναν τελειοποιημένο εξολκέα για να απελευθερώνουν τους σπόρους από το καβούκι. χρόνο αφού κρυώσουν

Οι εργαζόμενοι υψηλού επιπέδου μπορούν να ταξινομήσουν έως και 40 κιλά την ημέρα, ακολουθούμενοι από ένα γκρέιντερ. Αυτό διαχωρίζει τα διαχωρισμένα φασόλια από τα ολόκληρα φασόλια. Σπόροι με στίγματα αφαιρούνται από τα σπασμένα κομμάτια. Αυτό κάνει την όλη διαδικασία πολύ δύσκολη και επίπονη.

Συσκευασμένη θρεπτική αξία

το αξιζει Κάθε κάσιους περιέχει περίπου 21% πρωτεΐνη, 46% λίπος και 25% υδατάνθρακες και συνιστάται από την Vegetarian Society ως πλήρες τρόφιμο (ή υπερτροφή). Τα κάσιους είναι γεμάτα με απαραίτητα μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο, και ψευδάργυρο.

Μόλις 40 γραμμάρια χαλκού περιέχουν το 70% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας χαλκού. που είναι απαραίτητα για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και λευκών αιμοσφαιρίων σχηματισμός αιμοσφαιρίνης και μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα

Τα κάσιους έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), βιταμίνη Β3 (νιασίνη), βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε (άλφα τοξίνη). κοφερόλη) και βιταμίνη Κ (φυλλοκινόνη).

Τα κάσιους περιέχουν επίσης ελαϊκό οξύ. (Ένα από τα ωμέγα-9 λιπαρά οξέα που βρίσκονται επίσης στο ελαιόλαδο.) Μια ουγγιά κάσιους έχει περίπου 150 θερμίδες, καθιστώντας το δύο φορές πιο αποτελεσματικό στην καταστολή της πείνας από ένα επεξεργασμένο σνακ με υδατάνθρακες με τις ίδιες θερμίδες.

Τα κάσιους έχουν μεγάλα οφέλη για την υγεία για την καρδιά, τα νεύρα και τους μύες. Η τακτική κατανάλωση θα βελτιώσει την υγεία των οστών και των ματιών. Ειδικά για άτομα με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 μπορούν να ωφεληθούν πολύ από μια μικρή ποσότητα κάσιους κάθε μέρα. γιατί βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα Τα κάσιους αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL) και αυξάνουν την ανοσία κατά του σχηματισμού καρκινικών κυττάρων.

Είναι μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη που αναζητούν έναν τρόπο να καλύψουν το κενό πριν ή μετά το γεύμα.

Μαγειρέψτε με κάσιους.

Μέρος της εκπληκτικής ιδιότητας των κάσιους είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή σάλτσων, γάλακτος, κρέμας ή ακόμα και τυριού. Δεν είναι πλέον αγαπημένα στην παραδοσιακή ινδική και ασιατική κουζίνα. Αλλά ως tour de force in Κυρίως δυτικό φαγητό «fusion».

Για να φτιάξετε χούμους κάσιους, γάλα, ντιπ ή τυρί, ανακατέψτε 2 φλιτζάνια μουλιασμένα κάσιους, χυμό από 2 λεμόνια, ταχίνι, 1 κουταλάκι του γλυκού S&P και ½ φλιτζάνι νερό σε ένα χούμους ή ντιπ. Για να φτιάξετε τη δική σας μοτσαρέλα με γάλα και κάσιους Προσθέστε νερό και φιλτράρετε μέσα από ένα πανί μουσελίνας.

Αν είστε άτομο που του αρέσει να τρώει γλυκό Μπορείτε να προσθέσετε αυτήν την κρέμα, το γάλα ή το τυρί κάσιους στην αγαπημένη σας συνταγή για cheesecake, φέτες ή μπισκότα αντί για βούτυρο και πηχτή κρέμα. Παν όρεξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *