Πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες στην κουζίνα; 6 εύκολοι τρόποι!

By | 29 Ιουνίου, 2023

Πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες στην κουζίνα;  6 εύκολοι τρόποι!

Έχετε παρατηρήσει μικρές μύγες να αιωρούνται γύρω από την κουζίνα σας;

Μπορεί να είναι μύγες φρούτων και μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα όλο το χρόνο εάν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Αυτές οι μύγες προσελκύουν υπερώριμα φρούτα στην κουζίνα.

Οι μύγες των φρούτων δεν είναι απλώς μια ενόχληση. Αυτές οι μικροσκοπικές μύγες μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα και να προκαλέσουν ασθένειες.

Τα παράσιτα μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθούν μόλις ξεκινήσει μια εστία. Ως εκ τούτου, συνιστάται να λαμβάνετε ετήσια μέτρα για να απαλλαγείτε από τις μύγες.

Εδώ θα μάθετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις μύγες από την κουζίνα.

Προσδιορίστε τις μύγες των φρούτων

Οι φρουτόμυγες (Drosophila melanogaster) διαφέρουν από τις κοινές οικιακές μύγες.

Είναι μικρά – περίπου 5-10 ίντσες – και έχουν κιτρινο-καφέ σώμα και κόκκινα μάτια.

Οι μύγες μπορούν να αναγνωριστούν από τον κόκκινο δακτύλιο γύρω από την κοιλιά τους. Αυτές οι μύγες είναι επίσης γνωστές ως μύγες εσπεριδοειδών. ξίδι μύγες και το κρασί πετάει

Βεβαιωθείτε ότι οι μύγες στην κουζίνα είναι μύγες φρούτων. Όχι μύγες ή μύγες υπονόμων.

Οι μύγες κουνουπιών τείνουν να αιωρούνται γύρω από τα φυτά του σπιτιού, ενώ οι μύγες αποστράγγισης προτιμούν σκοτεινά μέρη όπως οι αποχετεύσεις.

Οι μύγες λατρεύουν τα σκουπίδια της κουζίνας και τα χαλασμένα τρόφιμα. Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε από τα κόκκινα μάτια και το καστανό τους σώμα.

Οι προνύμφες της μύγας αναπτύσσονται σε υγρές περιοχές με οργανική ουσία και στάσιμο νερό.

Ολόκληρος ο κύκλος ζωής διαρκεί 25 ημέρες ή περισσότερο. ανάλογα με το περιβάλλον και τα διαθέσιμα τρόφιμα

Σε αντίθεση με τον δημοφιλή μύθο, οι μύγες των φρούτων ζουν για περισσότερες από 24 ώρες. Σε καλή κατάσταση μπορεί να ζήσει έως και 40-50 ημέρες.

Κατανόηση της πηγής των φρουτόμυγων στην κουζίνα

Οι μύγες των φρούτων γεννούν συχνά τα αυγά τους σε σάπια φρούτα όπως πεπόνια, μπανάνες, ντομάτες, μήλα και σκουός.Τις ελκύουν οι σάπιες πατάτες και τα κρεμμύδια.

Εκτός από τα σάπια φρούτα Οι μύγες των φρούτων μπορούν επίσης να αναπαραχθούν σε κάδους απορριμμάτων, αποχετεύσεις, κουβάδες σφουγγαρίστρας και νεροχύτες.

Οι μύγες τείνουν να ζουν σε υγρά περιβάλλοντα. Κάντε την κουζίνα και το μπάνιο ένα καλό έδαφος αναπαραγωγής.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των μυγών είναι ότι πολλαπλασιάζονται γρήγορα. γεννώντας έως και 500 αυγά τη φορά

Οι θηλυκές μύγες συχνά γεννούν τα αυγά τους σε ένα σάπιο μέσο που ζυμώνει τα φρούτα και άλλες γλυκές οργανικές ύλες.

Οι προνύμφες της μύγας των καρπών ευδοκιμούν σε υγρές περιοχές. Σε αντίθεση με την κοινή παρανόηση Η διάρκεια ζωής των μυγών δεν είναι 24 ώρες.

Η διάρκεια ζωής των μυγών είναι 25 έως 50 ημέρες.Ζουν περισσότερο σε υγρές περιοχές γιατί δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν οι μύγες.

απαλλαγείτε από τις μύγες των φρούτων

Μόλις εντοπιστούν οι μύγες Το επόμενο βήμα είναι να απαλλαγείτε από τις μύγες των φρούτων.

Αυτό σημαίνει να πετάτε τα χαλασμένα τρόφιμα και να διατηρείτε φρέσκα φρούτα στο ψυγείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τεχνικές. Για να πιάσετε αυτά τα παράσιτα στην κουζίνα και να απαλλαγείτε εντελώς από αυτά.

Πρέπει να απαλλαγείτε από όλες τις μύγες φρούτων. Διαφορετικά, θα πολλαπλασιαστούν και θα αναστατώσουν την κουζίνα.

Ρεκόρ: Αποφύγετε τη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα. Η χρήση φυσικών θεραπειών με μύγες φρούτων είναι ο πιο αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος για να κρατήσετε τις μύγες από την κουζίνα σας.

Κρατήστε την κουζίνα καθαρή.

Η κουζίνα πρέπει να είναι πάντα καθαρή. Το φαγητό που σαπίζει στον πάγκο της κουζίνας μπορεί να προσελκύσει μύγες. Σε αυτές τις μύγες αρέσει να ζουν σε υγρές περιοχές. Επομένως, πρέπει να σκουπίσετε τυχόν διαρροές.

Οι μύγες των φρούτων ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά μέρη, όπως κάδους απορριμμάτων.

Έτσι για να αποφύγετε την προσβολή από μύγες στην κουζίνα. Θα πρέπει να βγάζετε συχνά τα σκουπίδια.

Αφού βγάλει τα σκουπίδια Σκουπίστε το εσωτερικό του κάδου απορριμμάτων με χλωρίνη. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το δοχείο είναι στεγνό πριν χρησιμοποιήσετε το λευκαντικό.

πλύνετε τα λαχανικά και τα φρούτα

Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζετε στην αγορά πριν τα αποθηκεύσετε. Το ξέβγαλμα θα αφαιρέσει τα αυγά της μύγας.

μετά το πλύσιμο Μουλιάστε γλυκά φρούτα που προσελκύουν μύγες, όπως ντομάτες, ανανάδες, πορτοκάλια και μπανάνες.

Οι μύγες των φρούτων δεν μπορούν να επιβιώσουν στις χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να σκοτώσουν τα αυγά της μύγας των φρούτων.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα φρούτα μετά το πλύσιμο σε κουτί με καπάκι. Οι τρύπες επιτρέπουν στα φρούτα να αερίζονται ενώ εμποδίζουν τις μύγες να εισέλθουν στο κουτί.

Χρησιμοποιήστε χλωρίνη για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη για να αφαιρέσετε τις μύγες από τις αποχετεύσεις της κουζίνας. Αυτή η χημική ουσία σκοτώνει τις προνύμφες και εξαλείφει το πρόβλημα των μυγών.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να ρίξετε πολύ χλωρίνη. φορές για να απαλλαγούμε από τις μύγες Αυτό είναι σημαντικό για να διασφαλιστεί ότι δεν παραμένουν προνύμφες στην αποχέτευση.

Φτιάξτε μια DIY Παγίδα για μύγες φρούτων

Τώρα ας δούμε μερικές εύκολες παγίδες DIY που μπορείτε να φτιάξετε για να κρατήσετε τις μύγες από το σπίτι σας.

1. Μηλόξυδο Παγίδες

Το μηλόξυδο είναι αποτελεσματικό για να σκοτώνει τις μύγες φρούτων στην κουζίνα. Μπορείτε να φτιάξετε μια παγίδα για μύγες φρούτων χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη και ξύδι.

Φτιάξτε μια DIY παγίδα για μύγες φρούτων ρίχνοντας μηλόξυδο σε ένα μπολ. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε το μπολ.

Ένα μικρό μπολ μισογεμάτο με υγρό θα λειτουργήσει. Στη συνέχεια, πρέπει να καλύψετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και να το στερεώσετε με ένα λαστιχάκι.

Ανοίξτε μικρές τρύπες για να επιτρέψετε στις μύγες των φρούτων να έχουν πρόσβαση στο νέκταρ.

Οι μύγες των φρούτων δεν αντέχουν τη μυρωδιά του μηλόξυδου.

όταν όμως βρίσκονται στο υγρό Κολλάνε στα έντερα. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να τοποθετήσετε πολλά μπολ με ζαχαρούχο υγρό. Ένα μπολ για την καλύτερη ευκαιρία να απαλλαγείτε από τις μύγες των φρούτων.

Ένα βάζο ή ένα ποτήρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ένα μπολ για να φτιάξετε μια παγίδα για μύγες φρούτων DIY.

Θα χρειαστεί να κυλήσετε το χαρτί σε σχήμα χωνιού και να κολλήσετε τη στενή πλευρά στο άνοιγμα του βάζου ή του ποτηριού.

Ρίξτε μέσα μηλόξυδο και ώριμα φρούτα.

Οι φρουτόμυγες δεν μπορούν να αντισταθούν στο γλυκό φαγητό. Όμως παγιδεύτηκε γιατί το στενό μέρος του κώνου εμπόδιζε την έξοδο του.

2. Παγιδεύστε μύγες με χαλασμένο φαγητό.

Αντί να πετάμε χαλασμένο φαγητό στα σκουπίδια Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλασμένα τρόφιμα για να παγιδεύσετε μύγες. Τα σάπια φρούτα και λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσελκύσουν μύγες.

Τοποθετήστε το χαλασμένο φαγητό σε ένα ποτήρι και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια ανοίξτε μερικές τρύπες στο περιτύλιγμα για να μπουν μέσα οι μύγες.

Μύγες πιασμένες στο ποτήρι Τα χαλασμένα τρόφιμα μπορούν να πεταχτούν στον κάδο απορριμμάτων έξω.

3. Δημιουργήστε μια πισίνα με μύγες φρούτων

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος DIY για να απαλλαγείτε από τις μύγες των φρούτων στην κουζίνα είναι να φτιάξετε παγίδες πισίνας χρησιμοποιώντας ένα μείγμα σαπουνιού πιάτων και ζαχαρούχου χυμού.

Βάζουμε το χυμό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το υγρό πιάτων. Ανακατέψτε το διάλυμα με ένα κουτάλι και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη.

Στη συνέχεια, ανοίξτε μερικές τρύπες στο πλαστικό περιτύλιγμα για να επιτρέψετε στις μύγες να εισέλθουν.

Το γλυκό φρούτο προσελκύει τις μύγες. ενώ το απορρυπαντικό τα παγιδεύει μέσα. Ρίξτε το νερό από το ποτήρι και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι η κουζίνα να είναι καθαρή από μύγες φρούτων.

Αγοράστε εμπορικές παγίδες για μύγες φρούτων.

Εάν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε μια παγίδα για μύγες DIY, μπορείτε να αγοράσετε παγίδες που διατίθενται στο εμπόριο από το κατάστημα.

TERRO T2502 Fruit Fly Trap - 2 πακέτο

Μπορείτε να βρείτε κολλώδεις μυγοπαγίδες στο τοπικό σας κατάστημα υλικού. Αυτές οι παγίδες είναι αποτελεσματικές ενάντια σε όλους τους τύπους μυγών. συμπεριλαμβανομένων μύγες, κουνούπια και μύγες φρούτων

για να απαλλαγούμε από τις μύγες Οι παγίδες με ραβδιά πρέπει να τοποθετούνται εκεί που είναι ορατές οι μύγες της κουζίνας.

Πετάξτε την κολλώδη παγίδα όταν γεμίσουν οι μύγες των φρούτων. Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε δύο ή τρεις κολλώδεις μυγοπαγίδες για να απαλλαγείτε από την προσβολή από μύγες φρούτων στην κουζίνα σας.

Πρόσληψη εταιρείας ελέγχου παρασίτων

Η πρόσληψη μιας εταιρείας ελέγχου παρασίτων θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση για να κρατήσετε τις μύγες από την κουζίνα σας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες των εταιρειών ελέγχου παρασίτων μπορεί να είναι ακριβές. Θα πρέπει να εξετάσετε αυτήν την επιλογή μόνο εάν χρησιμοποιείτε άλλες επιλογές. Για να απαλλαγούμε από όλες τις μύγες των φρούτων.

Αλλά αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την υπηρεσία. Η πρόσληψη ενός εξολοθρευτή παρασίτων είναι η καλύτερη λύση.

Οι έμπειροι ειδικοί στην καταπολέμηση παρασίτων χρησιμοποιούν ασφαλείς και αποτελεσματικές τεχνικές για την εξάλειψη των μυγών της κουζίνας.

Χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία που μπορούν να απομακρύνουν γρήγορα τις μύγες από την κουζίνα. Εάν οι μύγες επιστρέψουν μετά τη θεραπεία, οι εταιρείες συχνά περιποιούνται την περιοχή δωρεάν ή με έκπτωση.

συμπέρασμα

Απαιτείται συνεχής επιτήρηση για την εξάλειψη της μόλυνσης από μύγες. Φροντίστε να αφαιρέσετε τις διαρροές και να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή.

για να αποτρέψετε τη συσσώρευση νερού Πρέπει να σκουπίζετε τακτικά το πάτωμα. Επίσης, καθαρίστε τις αποχετεύσεις της κουζίνας μία φορά το μήνα για να κρατήσετε μακριά τις μύγες των φρούτων.

Οι DIY μυγοπαγίδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις μύγες φρούτων στην κουζίνα.

Αν όμως δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις παγίδες Μπορείτε πάντα να καλέσετε μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων για να απαλλαγείτε από ενοχλητικά ζωύφια.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *