Πώς να αποσυνδέσετε μια σόμπα αερίου; Σύντομος οδηγός με συμβουλές και κόλπα

By | 30 Ιουνίου, 2023

Πώς να αποσυνδέσετε μια σόμπα αερίου

Πώς αφαιρώ τη σόμπα υγραερίου; Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί προσεκτικά, καθώς είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Αυτό το έργο μπορεί να φαίνεται περίπλοκο γιατί είναι πολύ επικίνδυνο.

Επομένως, εάν δεν είστε ικανοί στη σύνδεση ηλεκτρικών συσκευών Ή απλά δεν σε νοιάζει πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Θα σας δείξουμε πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους κινδύνους της αποσύνδεσης του φούρνου σας μόνοι σας.

Πώς αφαιρώ τη σόμπα υγραερίου;

Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να κλείσετε πρώτα το γκάζι. μπορεί να γίνει εύκολα με μετρητή αερίου ή βαλβίδα απομόνωσης Αυτή η βαλβίδα πρέπει να βρίσκεται στο πίσω μέρος της σόμπας και ο σωλήνας να προεξέχει από τον τοίχο.

Εάν η σόμπα σας είναι εστία εστίας Θα χρειαστεί να εντοπίσετε τη βαλβίδα μέσα στο ντουλάπι κάτω από τον πάγκο.

Εάν δεν υπάρχει άλλη βαλβίδα διακοπής στη γραμμή παροχής κοντά στη συσκευή Πρέπει να κλείσετε την παροχή αερίου σε ολόκληρο το σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει στον μετρητή αερίου.

Συμβουλές για την αποσυναρμολόγηση της σόμπας αερίου μόνοι σας

Υπάρχουν δύο βασικές συμβουλές που δεν πρέπει να αγνοήσετε όταν αποσυνδέετε τη σόμπα υγραερίου σας. συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Μετακινήστε τη σόμπα

Συμβουλές για την αποσυναρμολόγηση της σόμπας αερίου μόνοι σας

όταν αφαιρείτε τη σόμπα αερίου Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι Θα χρειαστεί να απομακρύνετε τη σόμπα από τον πίσω τοίχο. για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν γρατσουνιές στο πάτωμα της κουζίνας Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο ή σανίδα που είναι κατάλληλο για το μέγεθος της κουζίνας σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα ξύλα είναι τοποθετημένα μπροστά από τη σόμπα και απαλά. σηκώθηκε από το πάτωμα Είναι πάντα πιθανό πολλοί φούρνοι να έχουν ένα πλαίσιο συνδεδεμένο σε αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι ο φούρνος δεν μπορεί να αναποδογυριστεί. Είναι μια επιτοίχια συσκευή ασφαλείας. Εάν ασκήσετε πίεση στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος Το κάτω άκρο του φούρνου σπρώχνει το αντιολισθητικό πλαίσιο μέσα στο πλαίσιο.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε λοιπόν είναι Αφού απομακρύνετε λίγο τον φούρνο από τον τοίχο Πρέπει να αναζητήσετε τη δομή στον τοίχο. Αν παρατηρήσετε Θα πρέπει να προσπαθήσετε να σύρετε τον φούρνο σας έως ότου η άκρη της συσκευής να διαχωριστεί από το πλαίσιο του χαλιού.

Θα χρειαστεί να μετακινήσετε τη σόμπα μακριά από τον τοίχο του κτιρίου για να εκτεθούν οι συνδέσεις του σωλήνα αερίου. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη σανίδα. Βάλτε τη σόμπα στα πίσω πόδια της και σύρετε το ραβδί προς τα κάτω. Μετά από αυτό θα πρέπει να υποχωρήσετε την κουζίνα και να μετακινηθείτε προς τα κάτω στο επίπεδο δέντρο σε όλη τη διαδρομή.

Η κοντινή έξοδος είναι μια κοινή πρίζα γκαζιού. Αυτό θα παρέχει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στον μηχανισμό εκκίνησης. Οι περισσότερες ψησταριές έχουν σχεδιαστεί με ηλεκτρονικό εκκινητή για να εξαλείψουν την ανάγκη για πιλοτικό φως.

Μετά από αυτό, πρέπει να βρείτε και να αποσυνδέσετε το καλώδιο που συνδέει το ρεύμα με τη σόμπα. Αυτή η πηγή δεν είναι τα 220V που βλέπουμε συνήθως στους ηλεκτρικούς φούρνους, αλλά 110V καθώς μπορεί εύκολα να αποσυνδεθεί από την πρίζα. Επομένως, δεν χρειάζεστε ειδικά εργαλεία για να αποσυνδέσετε την πρίζα.

κόψτε το αέριο

Για να αποσυνδέσετε το αέριο Πρέπει πρώτα να αποσυνδέσετε το αέριο. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας που συνδέει την έξοδο αερίου με τη σόμπα είναι συνήθως εύκαμπτος και μακρύς και φαίνεται στο πάτωμα κοντά στην κουζίνα.

Στη βρύση, φροντίστε να βρείτε τη βαλβίδα διακοπής αερίου και γυρίστε το μοχλό για να κόψετε το αέριο στην κουζίνα. Συνήθως δεν είναι τόσο εύκολο να δεις ένα κλείσιμο. Μπορείτε όμως να αναζητήσετε την πλησιέστερη βαλβίδα διακοπής παρατηρώντας τον εξαερισμό κάτω από τη βάση. Κοιτάξτε κάτω ή πάνω από το μετρητή αερίου για να βρείτε την κύρια βαλβίδα.

όταν σβήσει το αέριο Θα βρείτε ένα εξάρτημα που συνδέει το αέριο με τη σόμπα σας που ονομάζεται σύνδεσμος σωλήνα. Χρειάζεστε ένα κλειδί για δωρεάν χρήση. Να θυμάστε ότι η κουζίνα σας είναι συνδεδεμένη με τα υδραυλικά που πρόκειται να εγκατασταθούν στο νέο σας σπίτι.

Ένα σύντομο βίντεο για εσάς για το πώς να αποσυναρμολογήσετε μια σόμπα αερίου σε 3 εύκολα βήματα:

Πώς μετακινείτε τη σόμπα υγραερίου σας;

Πώς να μετακινήσετε τη σόμπα υγραερίου σας

Είτε θέλετε να αντικαταστήσετε, να καθαρίσετε ή να αφαιρέσετε κάτι από κάτω. Η μετακίνηση ενός φούρνου μπορεί να είναι μια τρομακτική εργασία.

Είναι μια εξαιρετική οικιακή συσκευή που κάθεται στο ίδιο σημείο ανάμεσα στον πάγκο και το ντουλάπι για ένα ή δύο χρόνια. όταν μετακινείτε τη σόμπα υγραερίου Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για την ασφάλειά σας και τη σόμπα.

Προετοιμάστε το φούρνο για μετακίνηση.

Πριν ξεκινήσετε, σηκώστε τον φούρνο και αφαιρέστε τον από τη βάση του. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πρώτα για να κάνετε τη διαδικασία γρήγορη, ασφαλή και καθαρή. Τα υπολείμματα και τα σωματίδια τροφίμων αφήνουν ένα ίχνος κατά τη μετακίνηση της εστίας. Ωστόσο, αυτός ο αρχικός καθαρισμός εξαλείφει την ανάγκη καθαρισμού της εστίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αφαίρεση .

Επίσης, φροντίστε να καθαρίσετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες χρησιμοποιώντας απολιπαντικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να πιάσετε την επίπεδη επιφάνεια του φούρνου όταν έρθει η ώρα να μετακινηθείτε. Αφαιρέστε το δίσκο σταγόνων, το δίσκο, το πηνίο, τη σχάρα του φούρνου και τυχόν εξαρτήματα. που μπορεί να μετακινηθεί και να καταστραφεί ενώ το κάνετε.

Επίσης, φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες από το φούρνο μουλιάζοντάς τις με λίπος κουζίνας ή ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Αυξήστε την εμβέλεια όταν καθαρίζετε καλά πριν μετακινηθείτε. Επίσης, φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες που συνιστώνται από τον κατασκευαστή του φούρνου.

Τι προφυλάξεις πρέπει να λάβετε;

Το εγγενές κόστος που σχετίζεται με τη μετεγκατάσταση μιας σόμπας κουζίνας μπορεί να ποικίλλει. Εάν δυσλειτουργήσετε με οποιονδήποτε τρόπο Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία για να σας βοηθήσει να μετακινήσετε τη σόμπα σας.

Η αντικατάσταση μιας εστίας υγραερίου είναι πολύ δύσκολη, επομένως πριν ξεκινήσετε να μετακινείτε τον φούρνο από την αρχική του θέση. Θα πρέπει να έχετε ένα κινούμενο χαλάκι, κουκλίτσα, γάντια και παπούτσια με κλειστά δάχτυλα.

Τι πρέπει να κάνω για να ετοιμάσω τον φούρνο μου για λειτουργία;

Εάν σκοπεύετε να μετακινήσετε τη σόμπα μαζί σας σε ένα νέο μέρος Θα πρέπει να τα έχετε έτοιμα πριν μετακομίσουν. Αυτό θα εξοικονομήσει ενέργεια, χρόνο και χρήμα σε εσάς και τους υπαλλήλους σας.

Οι εταιρείες μετακόμισης δεν μπορούν να αποσυνδέσουν το αέριο από το σπίτι στη σόμπα. Πρέπει λοιπόν να το κάνετε αυτό πριν φτάσουν. Πρέπει να αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε όλα τα αποσπώμενα εξαρτήματα, όπως λαβές και πλάκες, σε ένα κουτί διακλάδωσης με ευκρινή σήμανση.

σωστή κίνηση

Αφού καθαρίσετε καλά τον φούρνο σας Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μετακίνηση του φούρνου από την αποθήκευση. Η γυρισμένη σόμπα πρέπει να κουνιέται προσεκτικά μπρος-πίσω καθώς τραβιέται προς τα εμπρός. Το μαξιλαράκι μεταφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση του φούρνου σε ένα μεγάλο δωμάτιο με τον φούρνο τοποθετημένο μπροστά.

Μόλις απομακρυνθεί ο φούρνος από τον τοίχο Η κουκλίτσα μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από τον φούρνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε τη συσκευή σας σε μια τοποθεσία μακριά από τον χώρο εργασίας σας.

FAQ

Το αέριο σας χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει;

αριθμός! αντί να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια Παράγουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια. Το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας ένα θερμοσίφωνο συνδεδεμένο σε μια ενδεικτική λυχνία. Το thermobile παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για το άνοιγμα και το κλείσιμο της βαλβίδας αερίου. Αν ο φούρνος έχει και ανεμιστήρα Απαιτείται ηλεκτρικό ρεύμα για την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα.

Οι γυάλινες πόρτες πρέπει να καθαρίζονται;

Οι γυάλινες πόρτες πρέπει να καθαρίζονται ετησίως για να διασφαλίζεται ότι παραμένουν καθαρές. Η ποσότητα συσσώρευσης στο παρμπρίζ σας καθορίζεται από το μείγμα καυσίμου-αέρα.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω και να ενεργοποιήσω τον εξοπλισμό αερίου;

Υπάρχουν μερικές επιλογές για τον έλεγχο της σόμπας ή του τζακιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διακόπτη τοίχου για να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. Έχοντας έναν επιτοίχιο θερμοστάτη θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία για σταθερή θέρμανση.

συμπέρασμα

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αποσυνδέετε μια σόμπα αερίου. Εάν δεν θέλετε να προκαλέσετε τόσο μακροπρόθεσμη όσο και βραχυπρόθεσμη ζημιά. Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις συστάσεις σε αυτό το άρθρο. Υπάρχει μια απλοποίηση για να γίνει η διαδικασία εύκολη και πρακτική.

πόρος:

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *