Πώς να βγάλετε λεκέδες από το νεροχύτη της κουζίνας;

By | 10 Δεκεμβρίου, 2023

Πώς να βγάλετε λεκέδες από το νεροχύτη της κουζίνας;

Ένας λερωμένος νεροχύτης δεν φαίνεται απλώς βρώμικος. Είναι επίσης ένα γόνιμο έδαφος για επιβλαβή βακτήρια.

Ο νεροχύτης είναι όπου πλένετε πιάτα, λαχανικά, φρούτα και κρέας. Και φυσικά δεν θέλετε ο νεροχύτης σας να λερωθεί και να είναι ακάθαρτος.

Μπορείτε να πλένετε τακτικά τον νεροχύτη σας. Όμως κάποιοι λεκέδες είναι ριζωμένοι. Απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και θεραπεία.

Πώς αφαιρείτε αυτούς τους λεκέδες από τον νεροχύτη;

Είναι δύσκολο να αφαιρέσετε τη βρωμιά από τον νεροχύτη;

Η πρώτη ερώτηση στο μυαλό σας είναι πόσο δύσκολο είναι να αφαιρέσετε λεκέδες από τον νεροχύτη. Έτσι μπορείτε να προετοιμαστείτε για τη δοκιμή.

Ο καθαρισμός του νεροχύτη σας δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ εάν καθαρίζετε τακτικά τον λεκέ και δεν τον αφήνετε να συσσωρεύεται.

Ωστόσο, αν παραμελήσετε τον νεροχύτη για μεγάλο χρονικό διάστημα Περνάς μια δύσκολη στιγμή γιατί θέλει χρόνο.

Η δυσκολία στην αφαίρεση λεκέδων από το νεροχύτη εξαρτάται από την ηλικία του λεκέ και την αιτία του λεκέ.

Ποιοι είναι οι λεκέδες στον νεροχύτη;

όπως αναφέραμε προηγουμένως Ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσετε έναν νεροχύτη είναι η φύση του λεκέ.

Ο νεροχύτης χρησιμοποιείται για να πλένετε πιάτα, φρούτα, λαχανικά, κρέας και χέρια όταν λερώνονται ενώ εργάζεστε στην κουζίνα.

Πετάς και φαγητό που δεν τρως στον νεροχύτη. Δεν πρέπει να αναρωτιέστε γιατί ο νεροχύτης σας λερώνεται κάθε μέρα.

Ένα κοινό πράγμα που λερώνει μια κουζίνα είναι το σκληρό νερό από τη γλάστρα. κουρκουμάς από το μαγείρεμα και άλλες βαφές τροφίμων που χρησιμοποιείτε συχνά

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι λεκέδες στον νεροχύτη σας είναι πολύ ριζωμένοι. Ήταν επειδή αυτοί οι λεκέδες ήταν εκεί για λίγο.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από τον νεροχύτη

Τώρα έρχεται το πιο σημαντικό μέρος της συζήτησής μας: πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από το νεροχύτη;

Το καθάρισμα της κουζίνας είναι σαν να καθαρίζεις τον νεροχύτη.

Η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να απολυμάνετε τον νεροχύτη μετά τον καθαρισμό. Γιατί εκεί πλένεις τα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας σου (που τρως) και το πιάτο σου (που τρως).

Τρίψτε και πλύνετε τον νεροχύτη.

Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να καθαρίσετε τη μπανιέρα. Σκουπίστε τα πλαϊνά και το κάτω μέρος του νεροχύτη και της βρύσης επίσης.

Τα μέρη του νιπτήρα μπορεί να μην φαίνονται βρώμικα. Αλλά είναι πιο βρώμικο από όσο νομίζεις.

Εάν το πανί ή το σφουγγάρι σας έχει πολλά υπολείμματα και βρωμιά Εάν δεν το κάνετε, ο νεροχύτης θα λερωθεί αντί να καθαριστεί.

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του νεροχύτη με καθαριστικό. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα.

καθαρίστε με καθαριστικά

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο καθαριστικό νεροχύτη στον νεροχύτη σας.

Το σχήμα του νεροχύτη είναι πιο περίπλοκο από το νεροχύτη στο μπάνιο. Πρέπει λοιπόν να φροντίσετε να καλύψετε ολόκληρο τον νεροχύτη.

Χρησιμοποιήστε καθαριστικά σε βρύσες, αποχετεύσεις και λαβές βρύσης. Μπορεί να μην φαίνονται βρώμικα ή λερωμένα γιατί είναι σίγουρα γεμάτα βακτήρια.

Εάν καθαρίζετε παλιούς λεκέδες Αφήστε το καθαριστικό στον νεροχύτη για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε το τρίψιμο.

Χρησιμοποιήστε ένα μη λειαντικό πανί ή σφουγγάρι για να σκουπίσετε το νεροχύτη. Φροντίστε να φοράτε γάντια πριν τρίψετε τον νεροχύτη. Τα καθαριστικά μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Τρίψτε δυνατά, ειδικά αν ο λεκές είναι παλιός και ριζωμένος. Με το πασο σου Αν ο λεκές δεν φύγει, τρίψτε το δύο φορές, μην το βιάζεστε.

Αφήνεις τον λεκέ να σκληρύνει πάρα πολύ. Πρέπει λοιπόν να αφιερώσετε χρόνο για να το καθαρίσετε.

Αφού τρίψετε ή βυθίσετε αρκετά βαθιά για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Ανοίξτε το νερό και περάστε ζεστό νερό μέσα από το νεροχύτη. Ξεπλύνετε επίσης το καθαριστικό και τη βρωμιά.

πλύνετε με χλιαρό νερό

Μόλις ξεπλύνετε το καθαριστικό από το νεροχύτη. Ήρθε η ώρα να τα πλύνετε με ζεστό νερό.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τυχόν εναπομείναντες λεκέδες, βρωμιές ή βακτήρια που δεν μπορείτε να δείτε θα ξεπλυθούν.

Το ζεστό νερό απολυμαίνει επίσης τον νεροχύτη. Τα βακτήρια είναι πρωτεΐνες στη φύση που διασπώνται όταν εκτίθενται στη θερμότητα. Το ζεστό νερό θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια που κρύβονται στον νεροχύτη της κουζίνας σας.

Απολυμάνετε με χημικό απολυμαντικό.

Αν και το ζεστό νερό κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Αλλά πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης σας δεν περιέχει βακτήρια.

Τα βακτήρια μπορούν να μεταφερθούν από το νεροχύτη σε πιάτα ή τρόφιμα και να σας αρρωστήσουν. Υπάρχουν πολλά απολυμαντικά χημικά στην αγορά.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση χημικών στο νεροχύτη. Μπορείτε να επιλέξετε πιο ασφαλείς εναλλακτικές όπως ξύδι, χλωρίνη κ.λπ.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το βήμα. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο νεροχύτης σας είναι στη θέση του. ΚΑΘΑΡΗ.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες από τον νεροχύτη;

όπως αναφέραμε προηγουμένως Υπάρχουν πολλά χημικά προϊόντα καθαρισμού κουζίνας στην αγορά από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε.

Ίσως εκπλαγείτε πόσες αποτελεσματικές επιλογές καθαρισμού νεροχύτη είναι διαθέσιμες στην κουζίνα σας! καλά διαβάσατε

Αν και μπορείτε πάντα να βρείτε ένα καθαριστικό νεροχύτη στο ράφι σε ένα κατάστημα οικιακών βελτιωτικών, είναι καλή ιδέα. Αλλά μπορείτε να βασιστείτε σε άλλες επιλογές. χωρίς χημικά

Μαγειρική σόδα, ξίδι και αλάτι

Η μαγειρική σόδα έχει τη χημική ονομασία διττανθρακικό νάτριο. Είναι ένα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να βρεθεί σε κάθε νοικοκυριό.

Εκτός του ότι είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση από τον πόνο στο στομάχι και την απόσμηση στα χαλιά Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει τη βρωμιά από το νεροχύτη επίσης.

Όταν ανακατεύετε μαγειρική σόδα με λίγο αλάτι και ξύδι. Θα αποκτήσετε ένα πολύ ισχυρό καθαριστικό!

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστό ότι είναι σκληρή στη φύση. Χημικά θεωρείται αλάτι.

Επομένως, όταν αναμιγνύεται με άλλα άλατα (Σε αυτή την περίπτωση το κοινό επιτραπέζιο αλάτι) οι λειαντικές του ιδιότητες πολλαπλασιάζονται πολλές φορές.

Η χρήση αυτού του μείγματος στο νεροχύτη σας μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση επίμονων λεκέδων, μούχλας και μούχλας.

Το ξύδι είναι όξινο. Όταν προσθέτετε ξύδι στη μαγειρική σόδα Θα ξεκινήσει μια χημική αντίδραση. Αυτή η χημική αντίδραση είναι που κάνει αυτή την ένωση ισχυρό καθαριστικό.

Αφήστε αυτό το μείγμα στο νεροχύτη για τουλάχιστον 30 λεπτά έως μία ώρα.Θα παρατηρήσετε να σχηματίζεται αφρός. (λόγω χημικής αντίδρασης ξυδιού και αλατιού)

Αυτός ο αφρός ταξιδεύει μέσα από την αποχέτευση και θα χαλαρώσει το μπλοκάρισμα εάν συμβεί. Αποκτάτε 2 οφέλη ταυτόχρονα!

λεμονάδα

Ο χυμός λεμονιού είναι φυσικά όξινος. Και τα όξινα συστατικά είναι εξαιρετικά καθαριστικά.

Ο χυμός λεμονιού δεν είναι μόνο για τον καθαρισμό του νεροχύτη. αλλά και για άλλους σκοπούς καθαρισμού. και στο νοικοκυριό

Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με νερό ή ξύδι και ψεκάστε το στον νεροχύτη. ειδικά σε βρώμικους λεκέδες

Αφήστε το για λίγο πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί ή υγρό σφουγγάρι.

Ο χυμός λεμονιού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από τον νεροχύτη σας.

καθαριστικό ενζύμων

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους καθαριστικών στις μέρες μας είναι τα καθαριστικά ενζύμων. Αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση στην κουζίνα.

Πρόκειται για ειδικά καθαριστικά που περιέχουν ένζυμα. Αυτό που κάνουν αυτά τα ένζυμα είναι να διασπούν τον λεκέ και να τον απομακρύνουν ευκολότερα.

Τα ενζυματικά καθαριστικά δεν προορίζονται μόνο για τον καθαρισμό του νεροχύτη της κουζίνας. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των οσμών που τείνουν να προέρχονται από τις αποχετεύσεις σας.

Αυτά τα καθαριστικά λειτουργούν σε μακρομοριακό επίπεδο για να διασφαλίσουν ότι αφαιρούνται όλοι οι λεκέδες!

λευκαντικό

Ένα άλλο δημοφιλές καθαριστικό νεροχύτη κουζίνας είναι η χλωρίνη. Αν και είναι πολύ τοξικό Αλλά είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των λεκέδων στο νεροχύτη.

Αυτό συμβαίνει επειδή η χλωρίνη είναι πολύ ισχυρή όταν χρησιμοποιείται μόνη της. Η χλωρίνη θα πρέπει να αραιωθεί με νερό πριν την ρίξετε στο νεροχύτη.

Θα πρέπει να φροντίζετε να καλύπτετε σφιχτά τα μάτια, το στόμα και το δέρμα σας όταν χειρίζεστε τη χλωρίνη.

Μετά τον καθαρισμό με χλωρίνη Πλύνετε τον νεροχύτη με άφθονο νερό.

καθαριστικό αλισίβας

Η αλυσίβα είναι ένα χρήσιμο καθαριστικό. Είναι όμως πολύ επικίνδυνο για την υγεία σας. Γι’ αυτό δεν συνιστούμε τη χρήση του για τον καθαρισμό του νεροχύτη.

Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε τον νεροχύτη με ένα αλκαλικό καθαριστικό. Η αλυσίβα είναι κοινώς γνωστή ως καυστική σόδα.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε όλο τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, όπως μάσκα και γάντια όταν χειρίζεστε καυστική σόδα. Δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το δέρμα ή να εισπνέεται.

Αυτό που κάνει η καυστική σόδα είναι να μετατρέπει το λίπος και το λίπος στον νεροχύτη της κουζίνας σας σε υδατοδιαλυτό καθαριστικό. που ξεπλένεται εύκολα με νερό

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *