Πώς να διορθώσετε τον ήχο του φούρνου (Χρήσιμοι οδηγοί και συμβουλές)

By | 28 Ιουνίου, 2023

Πώς να διορθώσετε τον ήχο του φούρνου (Χρήσιμοι οδηγοί και συμβουλές)

Ένας φούρνος που ηχεί επανειλημμένα μπορεί να είναι ενοχλητικός. Αυτό συνήθως δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον φούρνο σας.

Επομένως, ο φούρνος χρειάζεται επισκευή. πρέπει να αφαιρέσετε το ηχητικό σήμα

Εάν ο φούρνος εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα κάθε λεπτό Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Και το να ξέρετε τι να κάνετε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λύσετε προβλήματα.

Ευτυχώς, η επισκευή της μονάδας είναι εύκολη εάν ακολουθήσετε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας.

Πώς να φτιάξετε μια σόμπα που συνεχίζει να ηχεί

Η σόμπα χρησιμοποιεί ηχητικά σήματα για να επικοινωνεί μηνύματα.Υπάρχει λόγος ανησυχίας όταν η εστία συνεχίζει να ηχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθούν ορισμένα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εντοπίσετε και να διορθώσετε γρήγορα το πρόβλημα:

Ο πίνακας ελέγχου είναι ελαττωματικός.

Εάν έχετε ολοκληρώσει όλα τα άλλα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και ο φούρνος εξακολουθεί να εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα. Τότε το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία του πίνακα ελέγχου..

Εάν υπάρχει σπασμένος πίνακας ελέγχου Η εναλλαγή είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτές είναι: Είναι γενικά πιο γρήγορο και σχετικά φθηνότερο στην αντικατάστασή του.Και τα τοπικά συνεργεία έχουν συχνά τα απαραίτητα εξαρτήματα άμεσα διαθέσιμα.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε τον φούρνο σας Ο φούρνος θα πρέπει να είναι ασφαλής στη χρήση και να εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

μέτρηση θερμοκρασίας

Μπορείτε να βρείτε αισθητήρες θερμοκρασίας μέσα σε ορισμένες μάρκες φούρνους. Αυτά γίνονται για να αποτρέψουν το υπερβολικό ψήσιμο του φαγητού σας.

Αυτό το κάνουν σταματώντας τον κύκλο μαγειρέματος όταν το φαγητό σας φτάσει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

παρόμοιο με το ζέσταμα Αυτοί οι ανιχνευτές σάς επιτρέπουν να βγαίνετε χωρίς επίβλεψη από το φούρνο ενώ μαγειρεύετε. Το μηχάνημά σας θα σας υπενθυμίσει ότι το φαγητό είναι έτοιμο.

Ορισμένες μάρκες χτυπούν ένα ξυπνητήρι για να σας υπενθυμίσουν να βγάλετε το φαγητό από το φούρνο.

Για παράδειγμα, τα συμβατικά μοντέλα έχουν μερικές φορές ένα μετρητή θερμοκρασίας που εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα όταν ο φούρνος έχει περάσει το 80% του αρχικού χρόνου μαγειρέματος.

Εάν ο συναγερμός θερμοκρασίας ηχεί συνεχώς αφού σβήσετε το φούρνο Αυτό μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος με το μετρητή θερμοκρασίας ή το ταμπλό.

Διαβάστε περισσότερα: Κριτικές για τα καλύτερα θερμόμετρα φούρνου

κωδικός λάθους

Εάν υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα ελέγχου του φούρνου Χρησιμοποιήστε κωδικούς σφάλματος για να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα..

Οι φούρνοι με ψηφιακή οθόνη δίνουν συχνά ένα σφάλμα με έναν ήχο μπιπ.

Μηνύματα χωρίς ψηφιακή οθόνη κωδικοποιούν μηνύματα σε συχνότητα, διάρκεια και αριθμό μπιπ.

Ορισμένοι φούρνοι διαθέτουν ψηφιακή οθόνη.

Η επανεκκίνηση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διορθώσετε το σφάλμα.Ακριβώς όπως ένας υπολογιστής Μερικές φορές χρειάζεται επανεκκίνηση ορισμένων συσκευών.

Για επαναφορά του φούρνου Βεβαιωθείτε ότι είναι αποσυνδεδεμένο από την πηγή ρεύματος. Μετά από αυτό, αφήστε τουλάχιστον τριάντα δευτερόλεπτα.

Εάν ο ήχος συνεχίζεται μετά την επανασύνδεση του φούρνου Είναι σημαντικό να βρείτε την αιτία του κωδικού σφάλματος.

Το εγχειρίδιο της μονάδας περιέχει μια λίστα κωδικών σφαλμάτων και λύσεων..

Ωστόσο, η επωνυμία στο διαδίκτυο και τα τυπογραφικά λάθη μπορεί επίσης να σας δώσουν την απάντηση.

Ορισμένοι πίνακες ελέγχου είναι προκαθορισμένοι για να εμφανίζουν έναν κωδικό σφάλματος και να κάνουν ηχητικό σήμα όταν εντοπίζεται πρόβλημα.

σε αυτή την κατάσταση Ο φούρνος θα πρέπει να έχει έναν κωδικό σφάλματος με μια οθόνη που δείχνει ένα γράμμα ή έναν αριθμό ακολουθούμενο από ένα ηχητικό σήμα.

Αυτό είναι σύμφωνο με την ενότητα Αντιμετώπιση προβλημάτων του εγχειριδίου. Αυτό θα σας επιτρέψει να ακυρώσετε το ξυπνητήρι.

χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης

Μπορείτε να παρακολουθείτε τον χρόνο μαγειρέματος με το ενσωματωμένο χρονόμετρο που παρέχεται με τις περισσότερες μάρκες.

Εξαρτάται από τη μάρκα της μηχανής σας. Η ρύθμιση του χρονοδιακόπτη είναι εύκολη όταν χρησιμοποιείτε τον πίνακα ελέγχου.

Θα ηχήσει ή θα ακουστεί το ίδιο τη στιγμή που θα φτάσει στο χρονόμετρο του φούρνου. 00:00.

Συνήθως το ηχητικό σήμα δεν σταματά μέχρι να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι ή να σβήσετε το φούρνο.

Εάν το μηχάνημα εκπέμπει συνεχόμενα ηχητικά σήματα Ελέγξτε ότι ο αυτόματος χρονοδιακόπτης είναι απενεργοποιημένος.

Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του φούρνου για οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του χρονοδιακόπτη. Αυτό θα αποτρέψει τις τυχαίες ρυθμίσεις αργότερα.

Προειδοποίηση για προθέρμανση

Είτε έχετε μονάδα ηλεκτρικής είτε αερίου. Και τα δύο θα λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Όταν ο φούρνος είναι ενεργοποιημένος και έχει ρυθμιστεί η θερμοκρασία Ενεργοποιήστε την αντίσταση του φούρνου.

Αφήστε το αναμμένο έως ότου ο θερμοστάτης ανιχνεύσει ότι η κοιλότητα έχει φτάσει την καθορισμένη θερμοκρασία. Αυτό ονομάζεται προθέρμανση.

Οι περισσότερες συνταγές απαιτούν να φτάσει ο φούρνος σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία πριν το μαγείρεμα. Έτσι μπορείτε να προβλέψετε τον ακριβή χρόνο μαγειρέματος.

Αν και οι ειδικοί συνιστούν να ξαναζεσταίνετε πρώτα. Αλλά ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το ψήσιμο στο φούρνο δεν είναι πάντα απαραίτητο.

Οι περισσότεροι φούρνοι εκπέμπουν ηχητικό σήμα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου θέρμανσης. Αυτό σας δίνει την ελευθερία να αφήσετε το μηχάνημα και να γνωρίζετε πότε το χρειάζεστε.

Εάν δεν σας αρέσουν οι ειδοποιήσεις προθέρμανσης Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, ωστόσο, ανάλογα με το μοντέλο του φούρνου.

Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο της μονάδας για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του ηχητικού σήματος του φούρνου.

Άλλες αιτίες για τους ήχους του φούρνου περιλαμβάνουν:

Η προειδοποίηση προθέρμανσης του φούρνου μπορεί να σας δείξει πότε φτάσει στη μέγιστη θερμοκρασία που είχατε αρχικά ορίσει. Κάτι δεν πάει καλά με το μηχάνημά σας.

Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν πιστοποιημένο τεχνικό για να επισκευάσει τη μονάδα ή να αντικαταστήσει ένα ελαττωματικό εξάρτημα φούρνου.

Εάν η σόμπα σας ηχεί χωρίς προειδοποίηση:

1. σβήστε τη σόμπα

2. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη του προϊόντος για 30 δευτερόλεπτα και μετά ενεργοποιήστε την τροφοδοσία.

3. Αντικαταστήστε ξανά και ελέγξτε εάν εξακολουθεί να ακούγεται ο ήχος.

4. Εάν το πρόβλημα παραμένει Μην λύνεις άλλα προβλήματα Θα απαιτηθούν ορισμένες υπηρεσίες.

Πώς μπορώ να επαναφέρω τον φούρνο μου;

1. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης είναι απενεργοποιημένος.

2. Δώστε του μια στιγμή. Στη συνέχεια επαναφέρετε τον διακόπτη.

3. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο εάν το ρολόι ή το φως του φούρνου είναι αναμμένο.

συμπέρασμα

Αφού εξεταστούν αυτοί οι παράγοντες Εάν ο φούρνος εξακολουθεί να ηχεί Εάν ο πίνακας ελέγχου δεν λειτουργεί σωστά, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα. Εάν ο πίνακας της μονάδας σας είναι σε κακή κατάσταση Θα πρέπει να αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, ο πίνακας ελέγχου είναι προσιτός. Μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί ή να επισκευαστεί επισκεπτόμενος το τοπικό σας συνεργείο.

Διαβάστε περισσότερα: Σημάδια ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τον φούρνο σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *