Πώς να καλλιεργήσετε πατάτες σε δοχεία στο σπίτι;

By | 30 Ιουνίου, 2023

Ένας απλός οδηγός για την καλλιέργεια φυτρωμένων πατατών

Οι πατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων. Ορισμένα σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Β6, το κάλιο και οι φυτικές ίνες μπορούν να βρεθούν στις πατάτες.

πλούσιο σε υδατάνθρακες Θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα! Αν η καλλιέργεια πατάτας σε δοχεία είναι καλή ιδέα Το πόσο δύσκολο είναι να καλλιεργείς πατάτες σε γλάστρες είναι δύο ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητήσω σε αυτό το άρθρο. Ας ξεκινήσουμε επιλέγοντας το καλύτερο έδαφος για την καλλιέργεια της πατάτας!

Ποιο είδος εδάφους είναι καλύτερο για την καλλιέργεια πατάτας;

Το καλύτερο έδαφος για τις πατάτες πρέπει να διατηρεί νερό και θρεπτικά συστατικά. Έτσι τα φυτά μπορούν να ρουφήξουν νερό όποτε το χρειάζονται. Ωστόσο, το έδαφος δεν πρέπει να συγκρατεί πολύ ή πολύ λίγο νερό. Και τα δύο άκρα είναι επιζήμια για τα φυτά.

Τα φυτά της πατάτας αναπτύσσονται καλύτερα σε αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση.

Το αργιλώδες έδαφος μπορεί να συγκρατήσει τη σωστή ποσότητα θρεπτικών ουσιών και νερού για τις πατάτες.Το pH του εδάφους είναι πολύ σημαντικό.Τα επίπεδα pH είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των φυτών.

Για τα φυτά πατάτας, ένα επίπεδο pH από 5,0 έως 5,5 είναι ιδανικό.

Εάν διατηρήσετε το σωστό επίπεδο pH, τα φυτά σας θα αναπτυχθούν υγιή και λιγότερο επιρρεπή στις ασθένειες.

Πώς να καθορίσετε το επίπεδο pH του εδάφους;

Μπορείτε να προσδιορίσετε το επίπεδο pH του εδάφους σας με μια δοκιμή εδάφους. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό σας παντοπωλείο, στα φυτά ή στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε ή να μειώσετε το pH του εδάφους για να επιτύχετε τις βέλτιστες συνθήκες για τα φυτά πατάτας σας.

Εκτός από το είδος του εδάφους που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια της πατάτας. Τα λιπάσματα είναι επίσης σημαντικά.

Ένας καλός τρόπος για να προετοιμάσετε το έδαφος για φύτευση είναι να προσθέσετε 4 ίντσες κομπόστ σε 6 ίντσες χώματος.Αυτό θα αποτρέψει το φυτό από το να στεγνώσει και οι πατάτες να αναπτυχθούν ασυγκράτητες και υγιείς.

Πώς να αποκτήσετε τη σωστή υγρασία του εδάφους;

Η σωστή υγρασία του εδάφους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ο καιρός επηρεάζει επίσης την υγρασία του εδάφους και την ποσότητα νερού που χρησιμοποιούν τα φυτά.

Εάν προσθέσετε οργανικό λίπασμα στο έδαφος Θα διατηρήσει την υγρασία καλύτερα για τα φυτά. Και δεν χρειάζεται να ποτίζετε τόσο συχνά.

Αλλά στην ξηρή περίοδο θα είναι ακόμα πιο ξηρό. Θα πρέπει να ποτίζετε συχνά τα φυτά σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι το δέντρο λαμβάνει αρκετή υγρασία για ανάπτυξη.

Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά της πατάτας σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Καλλιεργήστε υγιεινές πατάτες στο σπίτι σας

Πώς να γονιμοποιήσετε τα φυτά της πατάτας;

Εκτός από κομπόστ και χώμα Οι πατάτες χρειάζονται επίσης λίπασμα για να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν.

Τα φυτά δεν χρειάζονται μόνο νερό. Αλλά χρειάζεται επίσης ορισμένα μέταλλα και θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί. Αν οι πατάτες είναι σε γλάστρες Τα λιπάσματα παρέχουν θρεπτικά συστατικά που το έδαφος δεν μπορεί να παρέχει στα φυτά της πατάτας.

Τα μακροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών της πατάτας είναι το κάλιο, το άζωτο και ο φώσφορος.

Όταν χρησιμοποιείτε λίπασμα, προσθέστε 1,5 λίβρα ανά φυτό ανά 50 τετραγωνικά πόδια.

Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα δεύτερο γύρο λιπάσματος για να επιτύχετε ύψος 6 ίντσες σε 1 λίβρα ανά σειρά 50 ποδιών.

Διασκορπίστε 6 ίντσες λιπάσματος γύρω από το φυτό εάν το χώμα ποτίζεται μετά τον ψεκασμό. Το έδαφος θα είναι κορεσμένο με θρεπτικά συστατικά.

Στη συνέχεια, τα φυτά απορροφούν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος.

Φροντίστε να κάνετε λίπανση μία φορά το μήνα για να βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες σας λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν.

Πώς φυτεύω πατάτες;

στη φύτευση πατάτας Πρέπει να επιλέξετε τον τύπο πατάτας που θα φυτέψετε.

Οι μικρές πατάτες μπορούν να φυτευτούν ολόκληρες. Θα χρειαστεί να το κόψετε σε μικρά κομμάτια.

Αφήστε το τραύμα να αεριστεί για 24 ώρες πριν από τη φύτευση.

Ένα δοχείο 15 γαλονιών θα πρέπει να είναι αρκετό για την καλλιέργεια πατάτας, ωστόσο, όσο μεγαλύτερο είναι πάντα καλύτερο.

Πώς να προετοιμάσετε ένα δοχείο φύτευσης;

Αρχικά, πάρτε 3 έως 4 ίντσες χώματος και ανακατέψτε το με μια χούφτα κομπόστ.

Τοποθετούμε τις πατάτες πάνω από το μείγμα. Καλύψτε με μερικά ακόμα εκατοστά κομπόστ.

Σπρώξτε απαλά τις πατάτες μέσα στο μείγμα. νερό και ξεκούραση Περιμένετε μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν πράσινα φύλλα.

Αφού αρχίσουν να μεγαλώνουν τα πράσινα φύλλα Πρέπει να κάνετε όργωμα.

Πάνω από τον σπόρο της πατάτας αναπτύσσονται νέες πατάτες. Έτσι το πολτοποίηση γίνεται για να παρέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά στις νέες πατάτες. Ως αποτέλεσμα, οι νέες πατάτες λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν σωστά.

Τι είναι το Hilling;

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια πατάτας Η άροση είναι πολύ σημαντική.

Αφού αρχίσουν να φυτρώνουν τα πράσινα φύλλα Προσθέστε χώμα από πάνω.

Βεβαιωθείτε ότι μόνο 3 ίντσες του φυτού είναι εκτεθειμένο στον αέρα. Προσθέστε λίπασμα για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας τρέφονται καλά.

επίσης Συνεχίστε να προσθέτετε στρώματα χώματος και κομπόστ καθώς μεγαλώνουν τα φυτά. Οι νέες πατάτες αναπτύσσονται υπόγεια σε στρώματα με την πάροδο του χρόνου.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να γεμίσετε το δοχείο μέχρι να νομίζετε ότι το νερό δεν μπορεί να φτάσει στο κάτω στρώμα των πατατών.

Τι είδους πατάτες υπάρχουν;

Υπάρχουν περισσότερες από 200 ποικιλίες πατάτας.Αυτό αποκλείει πολλές άγριες πατάτες.

Ωστόσο, για να συντομεύσετε τη λίστα και να απλοποιήσετε την επισκόπηση, Συνολικά 200 βρώσιμες πατάτες χωρίστηκαν σε επτά ομάδες.

Αυτό απλοποιεί την απάντηση και διευκολύνει την κατανόηση των ποικιλιών πατάτας.

πατάτες σκουριάς

Αυτό είναι το είδος πατάτας που βρίσκουμε συχνά στην κουζίνα. Έχουν καφέ χρώμα και οβάλ σχήμα. Οι κόκκινες-καφέ πατάτες είναι ελαφριές και αφράτες. Πιο απαλό δέρμα Στην κουζίνα, οι κοκκινοκαφέ πατάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε πουρέ πατάτας, ψητές πατάτες ή πατάτες φούρνου.

λευκές πατάτες

Οι πατάτες πήραν το όνομά τους από τη λευκή όψη του φλοιού και της σάρκας τους. Έχει επίσης λεπτό και χλωμό δέρμα. Οι πατάτες έχουν μέτρια ποσότητα αμύλου. στη μαγειρική Οι λευκές πατάτες είναι μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική για τον πουρέ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε τηγανητές πατάτες, σαλάτες, ψητές πατάτες και πατάτες φούρνου.

Πατάτες Fingerling

Όπως μπορείτε να δείτε από το όνομα Προέρχεται από τη λέξη δάχτυλο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πατάτες έχουν σχήμα ίντσας και μόνο μερικές ίντσες κατά μήκος. Βρίσκεται σε διαφορετικό κόκκινο, λευκό, μοβ δέρμα. Το δέρμα έχει κηρώδη υφή. Είναι πιο σκληρό από άλλες ποικιλίες πατάτας. Όπως η φλούδα, η σάρκα τους μπορεί να ποικίλλει σε χρώμα.Η σάρκα τους είναι κόκκινη, λευκή, κίτρινη και μοβ, καθώς οι πατάτες ποικίλλουν σε μέγεθος και εμφάνιση. Οι πατάτες συχνά ψήνονται ή τηγανίζονται σε τηγάνι.

κόκκινες πατάτες

Το άλλο έχει τη μορφή λίπους γκουάβα. Μπορείτε να τις κόψετε ομοιόμορφα σε φέτες και δεν θα θρυμματιστούν όπως άλλες μη κερωμένες πατάτες. καθώς και μασώμενες πατάτες λόγω αυτού του τύπου επιφάνειας Οι πατάτες διατηρούν το σχήμα τους όταν κόβονται σε φέτες, βράζονται ή μαγειρεύονται.Οι κόκκινες πατάτες είναι μικρές, στρογγυλές και μαλακές, με κηρώδη υφή. Αυτό καθιστά πολύτιμο τη διακόσμηση και το σερβίρισμα του φαγητού. Οι πατάτες πήραν το όνομά τους από την κόκκινη φλούδα τους. Η λεπτή κόκκινη φλούδα έχει μια υγρή, κρεμώδη υφή και μια γλυκιά γεύση.Για τον λόγο αυτό, αυτές οι πατάτες είναι δημοφιλείς σε σαλάτες, μαγειρευτά, σούπες και πατάτες που απαιτούν κηρώδη υφή.

μωβ πατάτες

Σαν κόκκινες πατάτες Οι μοβ πατάτες είναι σφιχτές και κηρώδεις. Ωστόσο, η γεύση και η υφή δεν μοιάζουν πολύ. έχουν μοβ δέρμα Ξεφλουδίστε το δέρμα για να αποκαλύψετε τη λεβάντα μέσα. ελαφρώς γλυκό Οι μοβ πατάτες έχουν γεύση σαν φασόλια. Η γεύση και η εμφάνισή του είναι ιδανικές για ψήσιμο, ψήσιμο και ψήσιμο.

κίτρινες πατάτες

Οι κίτρινες πατάτες είναι μεγάλες. Έχει βουτυρώδη και γλυκιά γεύση. Η φλούδα της πατάτας θα γίνει τραγανή. Η υφή της πατάτας είναι απαλή και κρεμώδης. Χάρη στη γεύση του βουτύρου, είναι δημοφιλές στη μαγειρική η προσθήκη της γεύσης του βουτύρου στο φαγητό. Αποτελεί καλό υποκατάστατο του βουτύρου στο αλεύρι και ως εκ τούτου παίζει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία υγιεινών τροφίμων. Οι κίτρινες πατάτες συνήθως ψήνονται και τηγανίζονται και σερβίρονται ως συνοδευτικό.

νεαρές πατάτες

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας της πατάτας είναι το γιαμ. Η οικογένεια της πατάτας προέρχεται από τη μικρότερη από τις άλλες οικογένειες πατάτας. Άλλες οικογένειες είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος και οι γεύσεις που βρίσκονται σε αυτές είναι πιο έντονες σε μεγαλύτερες μορφές. Σαν τη μητρική πατάτα Οι πατάτες Baby μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε stir-fries, σαλάτες και stir-fries.

Πώς να επιλέξετε το σωστό δοχείο για το φυτό πατάτας σας;

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε πατάτες σε δοχείο Θα πρέπει να επιλέξετε μια ποικιλία που μεγαλώνει γρήγορα.

Επιλέξτε μια ποικιλία πατάτας. ηλικία 70 έως 90 ημέρες μετά τη φύτευση

Όταν επιλέγετε ένα δοχείο για πατάτες, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι Το δοχείο πρέπει να είναι διαπερατό από το νερό. Εάν το δοχείο είναι πορώδες, το νερό θα εξαπλωθεί εύκολα.

Εάν το δοχείο είναι πλαστικό Ανοίξτε μερικές τρύπες πριν από τη φύτευση για να διασφαλίσετε ότι το υπερβολικό νερό μπορεί να στραγγίσει.

Ποια παράσιτα απειλούν τα φυτά της πατάτας;

κατά τη φύτευση και τη συγκομιδή Προστατέψτε τα φυτά σας από παράσιτα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά παράσιτα που θα φάνε τα φυτά σας. Επομένως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να προστατεύετε τα φυτά σας από αυτά τα παράσιτα.

Αν θέλετε να φυτέψετε πατάτες Πρέπει να το προστατεύσετε από τα ζωύφια που το τρώνε και τα ζωύφια που το καταστρέφουν. Υπάρχουν πολλά παράσιτα που πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε υγιεινές πατάτες.

Πρώτα πρέπει να ανταπεξέλθεις. έντομα του εδάφουςέντομο σαν Οι κόνδυλοι πατάτας, οι κάμπιες, οι κόνδυλοι πατάτας, οι λευκές μύγες και τα σκαθάρια τρέφονται με κόνδυλους.

Αυτά τα έντομα τρώνε και χόρτο. Αν το χώμα το πάρουν από κάπου όπου φυτρώνει το γρασίδι Αυτά τα έντομα είναι πιθανό να ζουν στο έδαφος. Πριν από τη φύτευση, πρέπει να απαλλαγείτε από παράσιτα. Όταν λοιπόν προετοιμάζετε το έδαφος για φύτευση πατάτας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να απαλλαγείτε από το έδαφος από αυτό το παράσιτο χρησιμοποιώντας ένα εντομοκτόνο. και μετά ξεκινήστε τη διαδικασία φύτευσης

Μερικά σκαθάρια και κάμπιες θα μαδήσουν φύλλα πατάτας και θα τα φάνε. Μετά από αυτό οι πατάτες σας δεν θα μεγαλώσουν στον κήπο. Εάν τα φύλλα δεν μπορούν να απορροφήσουν το φως του ήλιου, θα πεθάνουν.

Υπάρχουν δύο είδη παρασίτων με δύο είδη θεραπείας.Πρώτον, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις κάμπιες. Προσπαθήστε να προσελκύσετε αρπακτικά μακριά από τις πατάτες σας. Δεύτερον, τα έντομα μπορούν να κολλήσουν σε ρηχά αυλάκια κοντά στις πατάτες. Εάν εντοπιστούν αυτά τα παράσιτα Τα δοχεία φύτευσης πρέπει να αντικατασταθούν και να αποτραπεί η επιστροφή των παρασίτων σε νέα δοχεία.

Υπάρχουν και άλλα έντομα που τρέφονται με χυμό φύλλων. Αυτό το έντομο είναι δύσκολο να παρατηρηθεί λόγω του πράσινου χρώματος και της πλήρους απόκρυψης του. Εάν θέλετε να προστατέψετε τα φυτά της πατάτας σας από την όψιμη μάστιγα Θα πρέπει να ψάξετε για καφέ φύλλα. Τα έντομα συχνά κρύβονται κάτω από τα φύλλα. Απαλλαγείτε από τα παράσιτα ή χρησιμοποιήστε σπρέι για να σκοτώσετε τα παράσιτα. Μην ψεκάζετε σε όλο το φυτό. Ψεκάστε μόνο όπου υπάρχουν παράσιτα.

Αφού διαβάσετε όλα τα παραπάνω Αν νομίζετε ότι υπάρχουν μόνο λίγα παράσιτα που μπορούν να τραυματίσουν τις πατάτες σας. ξανασκέψου το Υπάρχουν διάφοροι τύποι αφίδων, αφίδων και λευκών μυγών που τρέφονται με φύλλα πατάτας.

Πρέπει να προστατεύσετε τις πατάτες σας από τα πάντα. Για να καταλάβετε τι επιτίθενται αυτά τα παράσιτα στις πατάτες σας. Θα πρέπει να δείτε τα φύλλα να γίνονται κίτρινα. Η ανασυγκρότηση μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι τα φύλλα σας τρώγονται.

Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό σπρέι. Για να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι με σαπουνόνερο ή νερό υψηλής πίεσης.

Τα φυτά της πατάτας είναι δύσκολο να αναπτυχθούν. Πρέπει να τα φροντίζετε και να τα ελέγχετε συχνά. για να διασφαλιστεί ότι μεγαλώνουν σωστά Πρέπει να φυτεύεται με το κατάλληλο λίπασμα και το κατάλληλο περιβάλλον. Θα πρέπει να ελέγχετε συχνά. Για να δούμε αν δέχτηκαν επίθεση από έντομα ή όχι. Αλλά αν μπορείτε να το μεγαλώσετε σωστά. Μπορεί να είναι μια ανταποδοτική εμπειρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *