Πώς να καλλιεργήσετε τζίντζερ σε εσωτερικούς χώρους σε γλάστρες. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

By | 29 Ιουνίου, 2023

Πώς να καλλιεργήσετε ρίγανη σε εσωτερικούς χώρους σε μια γλάστρα. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ποιο είναι το καλύτερο χώμα για τζίντζερ;

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τζίντζερ είναι ένα πικάντικο και αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα. Το τζίντζερ αναπτύσσεται υπόγεια. Οι ρίζες τζίντζερ χρειάζονται τις κατάλληλες συνθήκες εδάφους για να αναπτυχθούν.

Τα φυτά τζίντζερ χρειάζονται έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία. Έτσι παίρνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Τα θρεπτικά συστατικά επιτρέπουν στα νόστιμα και υγιή ριζώματα να αναπτυχθούν χωρίς λίπασμα.

Εάν το χώμα σας στερείται οργανικής ύλης ή εάν χρησιμοποιείτε μείγμα που αγοράσατε από το κατάστημα Ακολουθήστε ένα τακτικό πρόγραμμα λίπανσης για να εξασφαλίσετε ότι οι ρίζες τζίντζερ σας λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Εάν ζείτε σε περιοχή με πολλές βροχές Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το νερό της βροχής ξεπλένει τη λίπανση από το έδαφος. Εάν ξέρετε ότι θα βρέξει και το δοχείο σας θα είναι έξω. Μην γονιμοποιείτε τα φυτά σας.

pH και υγεία του εδάφους

Το τζίντζερ αναπτύσσεται καλά σε ελαφρώς όξινο έδαφος.Για καλή παραγωγή και ανάπτυξη ριζώματος Χρειάζεστε ένα επίπεδο pH από 5,5 έως 6,5 Αν είναι πολύ υψηλό, είναι πολύ αλκαλικό. Και αν είναι πολύ χαμηλό, είναι πολύ όξινο.

Η υψηλή οξύτητα ή αλκαλικότητα μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της ρίζας τζίντζερ. Μπορείτε να μειώσετε το pH του εδάφους σας χρησιμοποιώντας κομπόστ ή το επίπεδο με ανθρακικό ασβέστιο ή δολομίτη.

τέλεια εδαφολογική κατάσταση

Ισορροπία μεταξύ συγκράτησης υγρασίας και απορρόφησης νερού ταυτόχρονα. Απαραίτητο για υγιή ανάπτυξη

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα εδάφους από ένα μέρος άμμου και ένα μέρος κομπόστ για αποστράγγιση. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με κατάλληλο κομπόστ.

Και πάλι, το τζίντζερ μεγαλώνει υπόγεια. Επομένως, απαιτείται επαρκής προστασία για την κατάλληλη προστασία των ριζωμάτων.

Πώς να φτιάξετε κομπόστ;

Καθώς και να γνωρίζει ποιες εδαφικές συνθήκες είναι οι καλύτερες. Η γνώση του πώς να γονιμοποιήσετε σωστά το τζίντζερ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα ριζώματα και την ανάπτυξή του και Όπως και άλλα λαχανικά, το τζίντζερ χρειάζεται συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά για σωστή ανάπτυξη.

Επιλέξτε το σωστό λίπασμα

όπως με κάθε φυτό Το τζίντζερ χρειάζεται υψηλές ποσότητες φωσφόρου, αζώτου και καλίου. Ή βασικά πώς λέγεται; μακροθρεπτικά συστατικά

αλλά για να εγγυηθεί την καλή ανάπτυξη Το μείγμα πρέπει να είναι ανάλογο, διαφορετικά το λίπασμα θα καταστρέψει το φυτό.

Το πολύ άζωτο μπορεί να κάψει τις ρίζες. Και πολύ λίγο άζωτο μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ανάπτυξης.

Το κομπόστ προς το έδαφος πρέπει να αναμιγνύεται σε αναλογία 5-5-5.Αυτό σημαίνει ότι το λίπασμα περιέχει 5 μέρη φωσφόρου, 5 μέρη αζώτου και 5 μέρη καλίου.

Εκτός από τα κύρια θρεπτικά συστατικά Το τζίντζερ χρειάζεται επίσης μικροθρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και χαλκό για να αναπτυχθεί.

Αλλά σε αντίθεση με τα μακροθρεπτικά συστατικά, τα μικροθρεπτικά συστατικά καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες. Η έλλειψή του μπορεί να αποδυναμώσει το φυτικό σύστημα και να εκθέσει το τζίντζερ σε ορισμένες φυτικές ασθένειες, όπως η σήψη των ριζών.

Τα εδάφη έχουν γενικά αρκετά μικροθρεπτικά συστατικά και πρέπει να προστίθενται μόνο τεχνητά.Όταν τα φυτά σας εμφανίζουν κάποια από τις ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών που αναφέρονται παραπάνω,

Πώς να γονιμοποιήσετε το τζίντζερ;

Όταν χρησιμοποιείτε μείγμα κομποστοποιημένου εδάφους Απλώστε το κομπόστ σε ένα στρώμα πάχους ίντσας πάνω από το φυτικό έδαφος.

Εάν χρησιμοποιείτε κοκκώδες κομπόστ Ας το ανακατέψουμε με την πρώτη στρώση χώματος. Αλλά όταν πιέζετε τα υλικά προς τα κάτω Μην το τυλίξετε πολύ σφιχτά. γιατί θα εμποδίσει το νερό να φτάσει στο ριζικό σύστημα

Ποτίστε το τζίντζερ μία φορά την ημέρα για να αφήσετε το φυτό να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά από το λίπασμα.

Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα λιπασμάτων

Μόλις το τζίντζερ σας αρχίσει να αναπτύσσεται με λίπασμα, μπορείτε. Διατηρήστε την υγεία με περιοδική επαναγονιμοποίηση.

Η ρίζα του τζίντζερ χρειάζεται λίπασμα τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αν πρόκειται για διακοσμητικό και όχι για βρώσιμο είδος. Λιπάνετε κάθε Τρεις εβδομάδες κατά την περίοδο ανθοφορίας για παράταση της περιόδου ανθοφορίας.

Τι είδους δοχείο πρέπει να χρησιμοποιήσω για τα φυτά τζίντζερ;

Φυτέψτε σπορόφυτα στο θερμοκήπιο την άνοιξη.

Τι είδους δοχείο πρέπει να χρησιμοποιείτε για τα φυτά τζίντζερ; Εδώ είναι μια γρήγορη απάντηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε δοχείο που έχει οπές αποστράγγισης και έχει βάθος τουλάχιστον 6 ίντσες και πλάτος 7 έως 8 ίντσες.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε γλάστρες ή ζαρντινιέρες Το βάθος θα πρέπει να είναι περισσότερο από 4 ίντσες αφού φυτεύετε τις ρίζες τζίντζερ 4 ίντσες κάτω από το έδαφος.

Στη συνέχεια, πρέπει να υπολογίσετε αρκετή επιφάνεια για σάπια φύλλα.

Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιον τύπο δοχείου θέλετε να χρησιμοποιήσετε:

 1. Εάν ζείτε σε διαμέρισμα ή σε περιοχές με περιορισμένο χώρο Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε γλάστρες και μικρά δοχεία. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα απλό παρτέρι
 2. όταν χρησιμοποιείτε γλάστρες Φυτέψτε μόνο μία ρίζα τζίντζερ.Με αυτόν τον τρόπο, θα λάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.
 3. Οι γλάστρες ή τα στρογγυλά δοχεία είναι τέλεια αν δεν έχετε χώρο και είναι ιδανικά για την ανάπτυξη μεμονωμένων ριζών.
 4. Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα ή το κουτί έχει επαρκή αποστράγγιση για να μην παγιδευτεί νερό μέσα. Το πολύ νερό μπορεί να είναι επιζήμιο για την ανάπτυξη της ρίζας τζίντζερ.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι φυτών τζίντζερ;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τζίντζερ. Κάθε είδος έχει διαφορετικούς σκοπούς και οφέλη. Μερικοί τύποι χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα. Ορισμένα είδη έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Μερικοί τύποι είναι απλά διακοσμημένοι.

κίτρινο τζίντζερ

Ο πιο κοινός τύπος στην Αμερική είναι η ρίζα τζίντζερ, γνωστή και ως κουρκουμάς. Είναι εξαιρετικό στυπτικό και παυσίπονο. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του παρέχουν πρόσθετα φαρμακευτικά οφέλη.

Μπλε Χαβάης Τζίντζερ

Το μπλε τζίντζερ της Χαβάης είναι χαμηλό σε φυτικές ίνες και μπλε. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τζίντζερ και θα γίνει τζίντζερ. μωβ όταν μεγαλώσει πλήρως Είναι γνωστό ότι έχει έντονη μυρωδιά.

μωρό τζίντζερ

Το νεαρό τζίντζερ, γνωστό και ως πράσινο τζίντζερ ή νεαρό τζίντζερ, είναι κοινό. Χρησιμοποιείται σε αρτοσκευάσματα και αρτοποιεία Χρησιμοποιείται επίσης στο επεξεργασμένο βούτυρο και στο λεπτό άλεσμα.

λευκό τζίντζερ

Γνωστό και ως αφρικανικό τζίντζερ. Αυτό το μεγάλο ινδικό δέντρο καλλιεργείται για τα λευκά και αρωματικά του λουλούδια. Οι ρίζες αποξηραίνονται και κοπανίζονται πριν χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συνταγές.

σπείρα τζίντζερ

Το σπιράλ τζίντζερ προέρχεται από την Ασία. ιδιαίτερα τη Νοτιοανατολική Ασία Είναι γνωστό για το κοτσάνι του, που μοιάζει με κοτσάνι μπαμπού και στρίβει σε κύκλο. Εξ ου και η προέλευση αυτού του ονόματος. Το τζίντζερ είναι καλό για τη θεραπεία οξέων παθήσεων όπως ο πυρετός, το άσθμα, τα εξανθήματα και η βρογχίτιδα.

κρυμμένο τζίντζερ

Ονομάζεται κρυφό τζίντζερ γιατί τα λουλούδια είναι κρυμμένα στα φύλλα. Κοινώς ονομάζεται κουρκουμάς Υπάρχουν διακλαδισμένα ριζώματα με διαφορετικά ή πράσινα φύλλα.

τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα άλλο ποώδες φυτό σε σχήμα κουκουνάρι με κρεμώδη κίτρινα άνθη. Τα βράκτια είναι πράσινα με ημιδιαφανή άκρα.Τα ριζώματα είναι σκούρα και διακλαδίζονται. Οι κώνοι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαμπουάν.

κρίνος πεταλούδα

Αυτό το τζίντζερ είναι από το Garland Lily ή το Ginger Lily, αλλά τα άνθη του μοιάζουν με φτερά πεταλούδας. Λογικό λοιπόν το όνομά του. Λόγω του μεγέθους του, αυτό το είδος τζίντζερ χρησιμοποιείται συχνά στην κηπουρική. Μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα ύψος και διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί, του λευκού και του κίτρινου. (Δεν πρέπει να συγχέεται με το κίτρινο τζίντζερ που αναφέρεται παραπάνω.)

λέξη

Σαν κρίνος πεταλούδα Οι σφαίρες μπορούν να φτάσουν τα 2 πόδια ψηλά και χαρακτηρίζονται από λουλούδια που κρέμονται από τους μίσχους. μακριά φύλλα και κοντά στελέχη

αλπικός

Το Alpinia είναι ένα άλλο εγγενές φυτό στη Νοτιοανατολική Ασία. Μπορεί να φτάσει τα 8 πόδια ψηλό και έχει κορμό σχεδόν σαν κορμό μπανάνας. Τα φύλλα είναι παρόμοια με τα φύλλα της μπανάνας.

Πώς να καλλιεργήσετε τζίντζερ σε γλάστρες;

φυτέψτε τζίντζερ σε μια γλάστρα

Εάν καλλιεργείτε τζίντζερ από ριζώματα ή δάχτυλα Ξεκινήστε την προετοιμασία της επιφάνειας του φυτού πριν από τη φύτευση. Μουλιάστε τα σε νερό όλη τη νύχτα.

Αφήστε το φυτό να στεγνώσει μερικώς πριν το φυτέψετε σε μη θρέψιμο έδαφος.

 1. Φυτέψτε την άνοιξη ή τους μουσώνες.Το τζίντζερ είναι ένα τροπικό φυτό που δεν αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν ζείτε σε τροπικό κλίμα Φυτέψτε μετά τον τελευταίο ανοιξιάτικο παγετό ή την αρχή της περιόδου των βροχών.
 2. Επιλέξτε ένα φυτό τζίντζερ. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες τζίντζερ. αν χρειάζεσαι Μπορείτε να βρείτε βρώσιμο τζίντζερ, Zinger officinale, μια ρίζα που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε μπακάλικο. Το διακοσμητικό τζίντζερ μπορεί να βρεθεί σε φυτώρια.
 3. Κόψτε τις ρίζες ή τα ριζώματα σε κομμάτια. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε περισσότερα από ένα φυτά τζίντζερ Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε ή να ακονίσετε. πρέπει να έχει τη σωστή ποσότητα Τουλάχιστον 1 ίντσα ή πλάτος 2,5 cm με έναν ή περισσότερους οφθαλμούς για να αναπτυχθεί ένα μόνο φυτό
 4. Προετοιμάστε το χώμα. Όπως αναφέρθηκε, το τζίντζερ ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενο, υγρό έδαφος. Ξεκινήστε αναμειγνύοντας ίσα μέρη χώματος κήπου με κομπόστ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανονικό χώμα γλάστρας.
 5. Τοποθετήστε το τζίντζερ σας σε μια μερικώς σκιασμένη περιοχή. Ο καλύτερος τρόπος είναι να λαμβάνετε το φως του ήλιου μόνο το πρωί. Το φυτό σας πρέπει να προστατεύεται από τον αέρα και την υγρασία.Αλλά δεν πρέπει να είναι ούτε λακκούβα. σε τροπικές περιοχές Το τζίντζερ μπορεί να αναπτυχθεί σε πλήρη σκιά ή μερική σκιά. Υπάρχουν όμως κάποιες περιοχές που είναι πολύ κρύες και μπορεί να μην καλλιεργείτε καλά το τζίντζερ. ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες σας
 6. καλλιεργούν τζίντζερΧρησιμοποιήστε αργιλώδες χώμα Τοποθετήστε τουλάχιστον ένα κοτσάνι τζίντζερ σε φέτες. Κάτω 2-4 ίντσες με τα μάτια στραμμένα προς τα πάνωΌταν φυτεύετε σε σειρές, αφήνετε σε απόσταση κάθε κομμάτι. τουλάχιστον 8 ίντσες μεταξύ τους Αν φυτεύετε σε γλάστρα Φυτέψτε ένα μεγάλο κομμάτι ανά γλάστρα.

Πώς να φροντίσετε το τζίντζερ που μεγαλώνει

διατήρηση της υγρασίας του εδάφους

Ποτίστε απαλά τα φυτά. μία φορά την ημέρα για να διατηρείται το φυτό υγιές Αν γονιμοποιήσετε Το πότισμα μία φορά την ημέρα επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά να διεισδύσουν στο έδαφος και τις ρίζες.

Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε το χώμα και το νερό καθημερινά καθώς δεν θέλετε το χώμα να βραχεί ή να στεγνώσει πολύ.

προσέχετε τη βλάστηση

Το τζίντζερ αναπτύσσεται αργά, ειδικά όταν δεν βρίσκεστε στις τροπικές περιοχές.Αν είστε τυχεροί, μπορεί να εμφανιστούν φύτρα μέσα σε λίγες μέρες.

Ποτίστε το φυτό τακτικά για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Αν δεν βλαστήσει μετά από δύο εβδομάδες Μπορεί να το φυτέψατε με λάθος τρόπο και ίσως χρειαστεί να προσπαθήσετε ξανά.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα γονιμοποίησης.

Το τζίντζερ πρέπει να γονιμοποιείται μία φορά το μήνα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο εάν χρησιμοποιείτε πλούσιο χώμα με ισορροπημένο μείγμα κομπόστ.

Μαλακώστε το τζίντζερ σας.

Είναι μια επιλογή και πάλι όταν φυτρώσει το τζίντζερ. Το μούλτι κρατά τα σπορόφυτά σας ζεστά και βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης ζιζανίων. Αυτό θα κάνει το τζίντζερ να μεγαλώσει πιο αργά.

Σταματήστε το πότισμα όταν πεθάνει το στέλεχος.

Οι μίσχοι αρχίζουν να κιτρινίζουν στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου ή όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. όταν συμβαίνει αυτό Μειώστε την κατανάλωση νερού και σταματήστε το πότισμα όταν τα στελέχη αρχίσουν να πεθαίνουν.

Αυτό θα πρέπει να αποφύγει το υπερβολικό πότισμα της ρίζας τζίντζερ. Όταν αρχίσετε να κοιμάστε, δεν θα πίνετε πολύ νερό. Επομένως, πρέπει να προσαρμοστείτε σταματώντας πρώτα το πότισμα των φυτών.

Αφήστε τα να ωριμάσουν πλήρως πριν τη συγκομιδή.

Το τζίντζερ χρειάζεται περίπου 8 μήνες μετά τη φύτευση για να αναπτύξει τη χαρακτηριστική του γεύση.Μπορείτε να τρυγήσετε 3 με 4 μήνες νωρίτερα, αλλά το νεαρό τζίντζερ χρησιμοποιείται για τουρσί.

Πρέπει να συλλέγεται προσεκτικά καθώς το δέρμα είναι λεπτό.

προετοιμαστείτε για το κρύο

Εκτός κι αν ζεις στους τροπικούς. Καλό είναι να φέρετε τζίντζερ στο σπίτι σας όταν είναι χειμώνας.

Διατηρήστε το σε ξηρό και ζεστό μέρος.Αν δεν έχετε χώρο στο σπίτι Καλύψτε το τζίντζερ με ένα παχύ στρώμα μούλτι. όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου (50 βαθμούς Φαρενάιτ).

Ποια παράσιτα πρέπει να προσέξετε και πώς να απαλλαγείτε από αυτά.

Σε αυτή την ενότητα, συζητούνται δύο τύποι εντόμων: Πρώτον, η ρίζα τζίντζερ και πώς να απαλλαγείτε από αυτήν.

Δεύτερον, τα κοινά σας λάθη μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τη ρίζα τζίντζερ σας.

Παράσιτα εντόμων που αποτελούν άμεση απειλή για το τζίντζερ σας.

λευκό ή βράγχιο σκαθάρι

Οι λευκές μύγες ή οι μύγες των ούλων είναι παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στις ρίζες του τζίντζερ σας. Τα σκαθάρια τρέφονται με αναδυόμενα ριζώματα και ρίζες. Η μόλυνση εμφανίζεται συνήθως μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Το ενήλικο σκαθάρι, αφού εγκαταλείψει τη νύμφη, μετακινείται σε ένα ficus ή άλλο δέντρο.

Για να ελέγξετε τα σκαθάρια, θα πρέπει να αναμίξετε μύκητες. Ενδομοφάγα Metarrhiziumanisophilae με κοπριά αγελάδας και εφαρμόζεται σε γλάστρες ή αυλή Η πάστα Neem μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ενδημικές περιοχές για τον έλεγχο των προσβολών από νηματώδεις.

βολή τρυπάνι

Αυτές οι προνύμφες τρέφονται με εσωτερικούς ιστούς για να φτάσουν στη μέση του ψευδούς στελέχους. Ως αποτέλεσμα, οι ρίζες γίνονται ξηρές και κίτρινες. Η μόλυνση εμφανίζεται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. για τον έλεγχο της εξάπλωσης των προνυμφών Ψεκασμός nibisidin ή bubiabaciate με ρυθμό 2-5 ml/λίτρο.

Πυροβόλησε έναν βαρετό σκόρο.

Η ομάδα τρύπησε επίσης στο ψεύτικο στέλεχος που προκάλεσε τον θάνατο της καρδιάς. Όταν ένα φυτό φιλοξενεί αυτό το σκαθάρι Αυτό το σκαθάρι πρέπει να αφαιρεθεί από τα άλλα φυτά. για να μην βλάψουν τα υπόλοιπα φυτά. και συνεχίστε τη θεραπεία.

nimbicidin σε 2-5 ml/l ή 30 kg/ha, τα δισκία Carbofuran 3G μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από εκχύλιση ριζώματος.

Για σοβαρές προσβολές ψεκάστε 0,07% endosulfan.

κοινά έντομα που τρώνε τζίντζερ

Μερικά έντομα είναι ευεργετικά για τον κήπο. Υπάρχουν όμως έντομα που μπορούν να καταστρέψουν σοβαρά τη ζωή των φυτών.

Αυτά τα έντομα δεν είναι συγκεκριμένα για κανένα φυτό, επομένως θα πάνε σε οτιδήποτε μπορούν να φτάσουν.Το τζίντζερ θα είναι ένας από τους στόχους τους όταν είναι διαθέσιμο.

Αυτά τα παράσιτα περιλαμβάνουν:

 1. ψείρα των φυτών
 2. μυρμήγκι
 3. μαλακές νιφάδες
 4. Mealybug
 5. Κινεζικό τριαντάφυλλο
 6. Θρίπες κάρδαμο
 7. τζίντζερ σκόρος φίτζι
 8. κόκκινος καβαλάρης
 9. στρατός σκουληκιών
 10. κάμπια
 11. μυκητιακό κουνούπι
 12. κίτρινη τριχωτή κάμπια

Αν και δεν είναι παράσιτα. Αλλά οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια είναι γνωστό ότι τρώνε το φυτό τζίντζερ. Προσέχετε λοιπόν εάν η γλάστρα ή η ζαρντινιέρα σας είναι στο έδαφος.

Πώς να αντιμετωπίσετε αυτά τα παράσιτα;

Η διαχείριση παρασίτων για το τζίντζερ και άλλα φυτά μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά η διαχείριση παρασίτων είναι στην πραγματικότητα εύκολη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτοφάρμακα ως την κύρια επιλογή σας για την αντιμετώπιση των παρασίτων.Μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με το φυτώριο της περιοχής σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τύπους εντομοκτόνων για να απαλλαγείτε από συγκεκριμένα παράσιτα χωρίς να βλάψετε το φυτό τζίντζερ σας. Μερικά παράσιτα μπορούν να ελεγχθούν χωρίς σκληρές χημικές ουσίες..

Αν έχετε να αντιμετωπίσετε γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια Ρίξτε γη διατόμων γύρω από το φυτό τζίντζερ, κάτι που θα προκαλέσει τα έντομα να στεγνώσουν και να πεθάνουν.

Αλλά να έχετε κατά νου ότι δεν μπορούν όλες οι επιλογές ελέγχου παρασίτων να εξαλείψουν εντελώς όλα τα παράσιτα.

Ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε τα παράσιτα είναι να επιθεωρείτε τακτικά τα φυτά τζίντζερ σας. Εάν εντοπιστεί μόλυνση, πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα.

για να αποφύγετε την προσέλκυση άλλων εντόμων έλα στον κήπο σου Θα πρέπει να απαλλαγείτε από νεκρά έντομα και φυτά.

Εάν μπορείτε να ελέγξετε το ξέσπασμα Η διαχείριση των παρασίτων πρέπει να είναι εύκολη.

συμπέρασμα

Τώρα μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για το πώς να καλλιεργήσετε τζίντζερ σε εσωτερικούς χώρους. όπως και με τα περισσότερα φυτά Το τζίντζερ απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση και τακτική συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι μεγαλώνει υγιές.

Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η διασκέδαση. Αν δεν τα παρατήσετε και φροντίσετε το φυτό τζίντζερ σας. Θα αναπτυχθεί με επιτυχία και θα σας δώσει νόστιμα προϊόντα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *