Πώς να καρυκεύσετε έναν νέο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο για πρώτη φορά

By | 30 Ιουνίου, 2023

σεζόν καινούργιο μαντέμι

Ο σημερινός χυτοσίδηρος έρχεται συνήθως σε μια μορφή. Τα πρότυπα “pre-seasoned” “pre-seasoned” διαφέρουν από κατασκευαστή σε μάρκα και από μάρκα σε μάρκα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται καρυκευμένο χυτοσίδηρο και αυτό είναι μια πολύ γρήγορη απόκριση στην πρώτη διαδικασία καρυκεύματος.

Χρειάζονται μία ή δύο ώρες για να δοκιμάσετε νέο μαντέμι για πρώτη φορά. Προθερμάνετε το φούρνο ή το γκριλ σας στους περίπου 425 βαθμούς Φαρενάιτ (220 βαθμούς C) Καθαρίστε το μαντέμι και στεγνώστε το. Λαδώνουμε το φούρνο και το βάζουμε στο φούρνο ή το ψήνουμε για 45 λεπτά και το κρυώνουμε για 30 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Οι περισσότεροι από εμάς εγκαθιστούμε νέες περιοχές πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Πλένουμε ρούχα ή κλινοσκεπάσματα πριν τη χρήση. Έτσι είναι λογικό να ανασκευάσουμε το νέο μας χυτοσίδηρο άλογο.

Εάν κάνετε προετοιμασία, ακόμα κι αν είναι “προετοιμασμένο”, γνωρίζετε ότι ο ολλανδικός φούρνος σας θα προστατεύεται πριν από την πρώτη χρήση.

Θα χρησιμοποιείτε τον ολλανδικό φούρνο σας από χυτοσίδηρο για το υπόλοιπο της ζωής σας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ολοκληρώσει την εργασία.

Μόλις έχετε τη σωστή προετοιμασία της προετοιμασίας. Δεν θα το μετανιώσετε και θα σας εξοικονομήσει χρόνο μακροπρόθεσμα. ειδικά Αν δεν θέλετε να αφαιρέσετε τη σκουριά από τον φούρνο. Θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε το πρώτο βήμα του καρυκεύματος.

Γιατί το νέο μαντέμι είναι εποχιακό;

«Γιατί να ανανεώνουμε τον ολλανδικό φούρνο;» είναι μια συνηθισμένη και δίκαιη ερώτηση. Η απλή απάντηση είναι ότι το εργοστασιακό καρύκευμα από μόνο του δεν αρκεί για να προστατέψει το μαντέμι σας μακροπρόθεσμα.

Όταν παράγεται χυτοσίδηρος θα εγκαταλείψει την εγκατάσταση παραγωγής με έναν από τους δύο τρόπους:

 1. πριν ανοίξετε το κουτί Υπάρχει προστατευτική επίστρωση στο χυτοσίδηρο για την αποφυγή διάβρωσης ή σκουριάς στο χυτοσίδηρο.
 2. Ορισμένοι κατασκευαστές ψήνουν χυτοσίδηρο στα εργοστάσιά τους πριν εξάγουν χυτοσίδηρο.

Χωρίς καλό γλάσο μπαχαρικών για να καλύψετε το μαντέμι Το φαγητό σας θα κολλήσει στο σίδερο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος και δεν θα έχει καλή γεύση.

Θυμάται κανείς τη γεύση των γεμίσεων αμαλγάματος πριν από τις γαργάρες μετά από φρέσκες γεμίσεις; Το φαγητό σας μάλλον έχει την ίδια γεύση.

Επειδή αυτά τα μαγειρικά σκεύη είναι ουσιαστικά ακατέργαστα καρυκεύματα από χυτοσίδηρο. Έτσι ο χυτοσίδηρος προστατεύει τον χυτοσίδηρο από τη σκουριά. Αυτό διευκολύνει τον καθαρισμό μελλοντικών ολλανδικών φούρνων.

Ολλανδικός φούρνος Preseason

Πώς να φτιάξετε έναν νέο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο;

κατά το ψήσιμο θερμοκρασίας μαντέμιου ο η η η η η η η η η η η Το καλύτερο μέρος για να μαγειρέψετε μαντέμι, αν είναι δυνατόν, είναι έξω στο μπάρμπεκιου Με κουκούλα

Εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω Επιλέξτε μια καλή μέρα για να ανοίξετε παράθυρα και πόρτες μέσα και γύρω. την κουζίνα σας για να κρατήσετε τον καπνό μακριά.

Είναι καλή ιδέα να διαβάσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εξοπλισμό.

* Θέλετε η επιφάνεια να είναι γυαλιστερή. μην αφήσετε το φαγητό να κολλήσει και αφαιρέστε τυχόν γρατσουνιές ή σκουριές.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να καρυκευτεί σε έναν ολλανδικό φούρνο; Θα έδινα τουλάχιστον 4-5 ώρες αλλά αυτό εξαρτάται από την κατάσταση και την ποιότητα του μαντέμι. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για τον καλύτερο τρόπο μετάδοσης σεζόν. Σιδερένιο τηγάνι:

1. Αφαιρέστε τα υπολείμματα του προϊόντος προστατευτική επίστρωση και σωματίδια παγιδευμένα στο φούρνο

2. Πλύνετε τον ολλανδικό φούρνο σας με ζεστό, σαπουνόνερο. Τρίψτε μέσα και έξω με ένα scrubber ή μια βούρτσα scrub.Μην ξεχάσετε το καπάκι! Στεγνώστε το φούρνο.
{Χρησιμοποιήστε σαπούνι από χυτοσίδηρο την πρώτη φορά. εκτός αν δεν σας αρέσει η γεύση του καθαρού σαπουνιού στη μαγειρική}

3. Στρώστε το μπάρμπεκιου ή τη σχάρα του φούρνου με αλουμινόχαρτο. Γιατί θα αναποδογυρίσετε τον ολλανδικό φούρνο και το καπάκι του φούρνου. Ζεστάνετε το μπάρμπεκιου σας; συμβατικός φούρνος 425 βαθμοί Φαρενάιτ ή 220 βαθμοί Κελσίου

4. Τοποθετούμε στον ολλανδικό φούρνο, σκεπασμένο, για 30 λεπτά.

5. Αφαιρέστε τον ολλανδικό φούρνο και αφήστε τον να κρυώσει στην αφή.

6. Χρόνος λαδώματος – χρησιμοποιήστε το λάδι της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε ένα παλιό πανί ή πανί. Τρίψτε το λάδι μέσα και έξω από τον φούρνο. Θυμηθείτε τις σχισμές και τις κορυφογραμμές.

7. Αναποδογυρίζουμε τον ολλανδικό φούρνο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. {Γυρίστε το μαγειρικό σκεύος για να στραγγίσει το περιττό λάδι και να μην μπει στη σχισμή.} Ψήστε για 45 λεπτά και μετά αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το αφαιρέσετε.

8. Εάν μεταφέρετε καρυκεύματα μέσα σε ανοιχτά παράθυρα και πόρτες όσο περισσότερο μπορείτε για αερισμό.

9. Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε από το φούρνο χρησιμοποιώντας γάντια και σκουπίστε το υπερβολικό λάδι. Θυμηθείτε ότι ψάχνετε για ένα γυαλιστερό φινίρισμα.

10. Αν οι παραγωγοί δεν έρθουν στην «pre-season» θα επαναλάβω αμέσως τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά.

Αποκτήστε 15 δωρεάν συνταγές για ένα δοχείο

Πώς να μαγειρέψετε ένα νέο τηγάνι από χυτοσίδηρο;

Αλατοπιπερώνετε το μαντεμένιο τηγάνι ακολουθώντας τα ίδια βήματα όπως παραπάνω για να ξαναζήσετε τον ολλανδικό φούρνο.

Πώς να καρυκεύσετε έναν νέο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο για πρώτη φορά

Επιλογή λαδιού για χυτοσίδηρο

Το καλύτερο λάδι για χυτοσίδηρο; Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα άλλο πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους με ανάμεικτες απόψεις.

Εγώ ο ίδιος ακολούθησα τις συμβουλές άλλων και άλλαξα το λάδι με τα χρόνια. Καρυκεύω τον ολλανδικό μου φούρνο με λάδι καρύδας και προ-λιναριού. Δεν έχει αρνητική επίδραση στον ολλανδικό φούρνο ή στη γεύση του φαγητού.

Ελαιόλαδο για καρύκευμα μαντέμι; Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί πολλοί άνθρωποι μαγειρεύουν. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη πρέπει να είναι κατάλληλα για καρύκευμα. Οπότε δεν θα συνιστούσα να το χρησιμοποιήσετε. ελαιόλαδο για χυτοσίδηρο – Διαβάστε περισσότερα για τα πιο συζητημένα θέματα.

Χρησιμοποιώ λάδι αβοκάντο για αρωματισμό. Και μαγειρεύετε συνέχεια γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι καπνίσματος. Είναι επίσης το αγαπημένο μου μαγειρικό λάδι για χρήση στην κουζίνα λόγω των πλεονεκτημάτων του για την υγεία και της υπέροχης γεύσης του.

Τώρα χρησιμοποιώ 100% καθαρισμό. έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού για το μαντέμι μου

Να θυμάστε ότι το καρύκευμα εμφανίζεται φυσικά όταν χρησιμοποιείτε χυτοσίδηρο. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε με μαντέμι, τόσο το καλύτερο. Όσο περισσότερο λίπος και λάδι από το φαγητό σας θα κολλήσει στο σίδερο. και έχτισε ένα προστατευτικό στρώμα στον ολλανδικό φούρνο.

Είναι ένα προστατευτικό στρώμα που προστατεύει το σίδηρο. σκουριά Επιπλέον, η γυαλιστερή επιφάνεια εμποδίζει το φαγητό να κολλήσει στον φούρνο.

Αφού πέρασα αρκετές μέρες διαβάζοντας αυτή την πηγή λεπτομερώς για το λάδι και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Μπορεί να σας ενδιαφέρει να το διαβάσετε. Διαβάστε το. εδώ.

Συνιστώμενη ανάγνωση: Ένα σε βάθος άρθρο για το καρύκευμα παλιού χυτοσιδήρου. Καρυκευμένο με παλιό μαντεμένιο φούρνο…

Γενική Φροντίδα και Συντήρηση Χυτοσιδήρου Ολλανδικών Φούρνων

Η φροντίδα για μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο δεν είναι γρήγορη δουλειά. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο για να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο σας μετά από κάθε χρήση. να είστε έτοιμοι για το επόμενο γεύμα

 • Θυμηθείτε, δεν χρειάζεστε σαπούνι, νερό και λίπος για να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο σας.
 • Επίσης, μην ξεχάσετε να ρίξετε κρύο νερό πάνω από το ζεστό σίδερο της πετσέτας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές και άλλες επιφανειακές βλάβες.

Εάν το φαγητό κολλήσει στην επιφάνεια της εστίας Σκεπάζετε το φαγητό με νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση. Ξεπλύνετε το φούρνο και χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη ή ξύλινη κουτάλα για να αφαιρέσετε τα μεγάλα σωματίδια. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια ξύστρα για να αφαιρέσετε μικρά σωματίδια. Επαναλάβετε τη διαδικασία παρασκευής εάν χρειάζεται.

Όταν ο φούρνος είναι καθαρός Πλύνετε με καθαρό νερό και σκουπίστε. αν στο σπίτι Μπορείτε να τοποθετήσετε τον ολλανδικό φούρνο σε κανονικά θερμαινόμενο φούρνο για να στεγνώσει εντελώς.

Εάν η αφαίρεση των κολλημένων σωματιδίων φαγητού δίνει στην επιφάνεια του ολλανδικού φούρνου σας μερική γυαλάδα. Επαναλάβετε τη διαδικασία καρυκεύματος.

Αποθήκευση του χυτοσιδήρου σας

πριν από το ρεκόρ σας Ολλανδικός φούρνος πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό

Το καπάκι πρέπει να αναστραφεί για αποθήκευση. Καλό είναι επίσης να αφήνετε χώρο για να κυκλοφορεί αέρας μέσα και γύρω από τον ολλανδικό φούρνο.Αυτό θα εμποδίσει το λάδι στην επιφάνεια του φούρνου να γίνει τριγωνόφυλλο.

αν συμβεί αυτό μην μαγειρεύεις πριν από την επόμενη χρήση Για να επαναλάβετε το καρύκευμα από την αρχή {χωρίς σαπούνι}

σχεδόν όλοι ολλανδικός φούρνος σήμερα Έρχεται με ένα μικρό κλιπ από καουτσούκ, σιλικόνη ή πλαστικό στην άκρη του ολλανδικού φούρνου. Γυρίστε το καπάκι και θα δείτε ένα κενό όπου μπαίνει αέρας.

Αν δεν έχετε αυτά τα κλιπ χρησιμοποιήστε χοντρό χαρτόνι Στη συνέχεια, διπλώστε πάνω από την άκρη του ολλανδικού φούρνου για να στρίψετε το καπάκι.

Δείτε καλές συμβουλές εδώ Αυτό το άρθρο αφορά την αποθήκευση του χυτοσιδήρου σας.

Πόσο συχνά πρέπει να καρυκεύω το χυτοσίδηρο;

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά τον ολλανδικό φούρνο σας και τον συντηρείτε μετά από κάθε χρήση. Το λάδι από το φαγητό που μαγειρεύετε πρέπει να είναι φυσικά επεξεργασμένο.

Αν ετοιμάζετε όξινα φαγητά, όπως ντομάτες, τα καρυκεύματα στην επιφάνεια του φούρνου θα αποσυντίθενται πιο γρήγορα απ’ ό,τι αν ετοιμάζετε λαδερά.

Θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε όταν συμβαίνουν τα εξής:

 1. Το φαγητό σας έχει κολλήσει στην επιφάνεια του φούρνου.
 2. Η επιφάνεια του φούρνου θα είναι θαμπή, γυαλιστερή και λεία.

Τι άλλο μπορώ να καρυκεύσω το μαντέμι;

Καλό είναι να καρυκεύετε όλο το χυτοσίδηρο. Για παράδειγμα:

 • κατσαρόλα στιφάδο
 • επιδεξιότητα
 • σχάρα από χυτοσίδηρο
 • σφήνα τηγάνι
 • τηγάνι
 • τηγάνι γαλλικού ψωμιού
 • Fajita Pan
 • Τηγάνια και βαθιά τηγάνια
 • Φωνή
 • βραστήρας από χυτοσίδηρο
 • χυτοσίδηρος σε γουρούνι
 • βάση κατσαρόλας από χυτοσίδηρο
 • Καπάκι
 • σπρώξιμο μπέικον
 • Patty Presses Hamburgers
 • Χυτοσίδηρος καυστήρας και σχάρα στη σόμπα ή στο μπάρμπεκιου

Σκεφτείτε ότι ο χυτοσίδηρος είναι παντού. Και πρέπει να προστατεύεται από την οξείδωση και τη διάβρωση.

Πρέπει να καρυκεύσετε έναν ολλανδικό φούρνο εμαγιέ;

Όχι, δεν χρειάζεται να το αλατοπιπερώσετε σε εμαγιέ ολλανδικό φούρνο. Η προειδοποίηση είναι ότι οι ολλανδικοί φούρνοι με εμαγιέ έχουν ένα άνοιγμα από χυτοσίδηρο γύρω από την επάνω άκρη του φούρνου και την άκρη του καπακιού.

Για να βελτιώσετε τις ζάντες των τροχών από χυτοσίδηρο Απλώς στάξτε το λάδι μπαχαρικών της επιλογής σας γύρω από τις άκρες. Μόλις καθαρίσετε το μαντέμι Στεγνώστε καλά, κατά προτίμηση σε πολύ ζεστό συμβατικό φούρνο. Στη συνέχεια απλώστε άλλη μια στρώση λαδιού, στεγνώστε και αποθηκεύστε.

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα όταν παρατηρήσετε ότι οι άκρες της σμάλτου ολλανδικής γλάστρας σας είναι μουντές.

FAQ

Οι ακόλουθες δύο ερωτήσεις θα εξεταστούν σε αυτό το άρθρο. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε. Πώς να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα!

Πώς να καθαρίσετε τον ολλανδικό φούρνο μετά το μαγείρεμα

Μου κάνουν αυτή την ερώτηση όλη την ώρα.Οι κατασκηνωτές για πρώτη φορά αγοράζουν συνήθως έναν καινούργιο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο.

Έτσι αφιέρωσα πολύ χρόνο στην προετοιμασία άρθρων για τη μαγειρική από χυτοσίδηρο για αυτούς και άλλους. Πάντα φρέσκο ​​για όσους χρησιμοποιούν το δικό μας

Κάντε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς να καθαρίσετε έναν σκουριασμένο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο

Ο σκουριασμένος χυτοσίδηρος είναι παντού. αλλά μπορεί να επισκευαστεί

Το παραπάνω άρθρο είναι σε βάθος και καλύπτει όλη την αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό. σκουριασμένο χυτοσίδηρο Ολλανδικός φούρνος Επιλέξτε τον παραπάνω σύνδεσμο για να δείτε το άρθρο.

Έγινε – πώς να καρυκεύσετε ένα νέο ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο για πρώτη φορά.

Τώρα ξέρετε πώς να καρυκεύετε έναν ολλανδικό φούρνο από χυτοσίδηρο πριν τον χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά.

Αφού έχετε προετοιμάσει τον ολλανδικό φούρνο σας. είναι έτοιμο να δουλέψει για εσάς Εάν το φροντίζετε όταν το χρησιμοποιείτε και το αποθηκεύετε σωστά. Δεν θα χρειαστεί να ανεχτείτε τη μακρά αρχική διαδικασία καρυκεύματος. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία κατά την ανακαίνιση ενός ολλανδικού φούρνου από χυτοσίδηρο.

Απολαύστε τον ολλανδικό φούρνο σας!

πέτρινη κατσαρόλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *