Πώς να μετατρέψετε τη σόμπα φυσικού αερίου σε σόμπα προπανίου;

By | 28 Ιουνίου, 2023

Πώς να μετατρέψετε τη σόμπα φυσικού αερίου σε σόμπα προπανίου;

Οι εστίες φυσικού αερίου χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα στα περισσότερα νοικοκυριά.

Το φυσικό αέριο είναι μια καθαρότερη εναλλακτική λύση από άλλες πηγές καυσίμου. γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε κουζίνες και άλλους εξοπλισμούς θέρμανσης.

Αν και είναι φθηνότερο και καθαρότερο από άλλες πηγές καυσίμου. Αλλά θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε σε διαφορετικό καύσιμο για το μαγείρεμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το φυσικό αέριο είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος και μπορεί να εξαντληθεί γρήγορα.

Οι σόμπες προπανίου είναι πολύ δημοφιλείς. Θέλετε να μάθετε πώς να μετατρέπετε μια σόμπα φυσικού αερίου σε σόμπα προπανίου;

Πώς να μετατρέψετε τον φούρνο φυσικού αερίου σε φούρνο προπανίου

Η σόμπα δεν μπορεί να διαχωριστεί από τη δεξαμενή παροχής φυσικού αερίου και να συνδεθεί με τη δεξαμενή παροχής προπανίου. Αυτά τα δύο αέρια έχουν διαφορετικές πυκνότητες και ενέργειες. Πρέπει να αντικαταστήσετε τον φούρνο σας.

Η αντικατάσταση της σόμπας περιλαμβάνει την αντικατάσταση βαλβίδων και διακοπτών. Αυτή η σόμπα είναι κατάλληλη για χρήση με αέριο προπάνιο.

Εάν σκέφτεστε να αντικαταστήσετε τη σόμπα φυσικού αερίου σας με μια σόμπα προπανίου. Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν πολύ.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν μετατρέπετε μια σόμπα φυσικού αερίου σε σόμπα προπανίου είναι το Το αέριο προπάνιο έχει υψηλότερη πίεση και διαφορετικό ρυθμό ροής από το φυσικό αέριο.

Ας εξηγήσουμε τα βήματα. Για να σας βοηθήσει να μετατρέψετε την υπάρχουσα σόμπα φυσικού αερίου σας σε σόμπα προπανίου.

Βήμα 1: Κλείστε την παροχή αερίου.

Πρώτα, κλείστε την παροχή αερίου πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μετατροπής. Βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα στη δεξαμενή τροφοδοσίας είναι κλειστή.

Εάν δεν κλείσετε την παροχή αερίου Μπορεί να διαρρεύσει αέριο στον αέρα όταν αποσυνδέετε την παροχή από τον καυστήρα. που ενέχει σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τη συσκευή που συνοδεύει το φούρνο.

Όπως ήδη γνωρίζετε, το αέριο προπάνιο έχει διαφορετική πίεση και πυκνότητα από το φυσικό αέριο. Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι ο αρχικός εξοπλισμός μιας σόμπας φυσικού αερίου θα λειτουργεί καλά με το προπάνιο.

Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε όλους τους καυστήρες στη σόμπα. Οι υπάρχοντες καυστήρες είναι κατάλληλοι για χρήση με φυσικό αέριο.

Το προπάνιο συσκευάζει διπλάσια ενέργεια από το φυσικό αέριο. και αν χρησιμοποιείτε τον υπάρχοντα καυστήρα Θα πάρετε μια πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη φλόγα.

Βήμα 3: Συνδέστε τον νέο καυστήρα

Οι καυστήρες για σόμπες προπανίου είναι διαφορετικοί. Οι τρύπες σε αυτούς τους καυστήρες είναι πολύ μικρές για να ελέγξουν το μέγεθος της φλόγας.

με μικρότερες τρύπες λιγότερη εκροή αερίου και μικρότερο και πιο ελεγχόμενο μέγεθος φλόγας

Συνδέστε το νέο καυστήρα στη σόμπα. Βεβαιωθείτε ότι έχει στερεωθεί καλά.

Βήμα 4: Προσαρμόστε τις Ρυθμίσεις

Το προπάνιο έχει υψηλότερη βαθμολογία πίεσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ανάψετε τη σόμπα στην ίδια ρύθμιση που χρησιμοποιούσατε νωρίτερα με φυσικό αέριο.

Κάθε καυστήρας συνοδεύεται από μια βίδα που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις παρασκευής για κάθε καυστήρα. Πρέπει να διορθώσετε αυτό το tweak.

Βήμα 5: Συνδέστε τη σόμπα στη δεξαμενή παροχής προπανίου.

Όταν εγκατασταθεί η σόμπα Συνδέστε τη σόμπα στη δεξαμενή προπανίου. Βεβαιωθείτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας τροφοδοσίας δεν έχει χαλαρώσει σε οποιοδήποτε σημείο όπου μπορεί να παρουσιαστεί διαρροή αερίου.

Βήμα 6: Ανοίξτε τη βαλβίδα

Ανοίξτε τη βαλβίδα για να επιτρέψετε στο αέριο προπάνιο να ρέει στον καυστήρα και να ανάψει τον καυστήρα. Η σόμπα σας χρησιμοποιεί πλέον αέριο προπάνιο.

Αν και η μετατροπή μιας σόμπας φυσικού αερίου σε σόμπα προπανίου δεν είναι δύσκολη. Αλλά θα πρέπει να προσλάβουν ειδικούς για να κάνουν τη δουλειά.

Μπορεί να μην γνωρίζετε την πιθανότητα να πάνε όλα στραβά. Οι επαγγελματίες θα ενεργήσουν γρήγορα και με ασφάλεια.

Συμβουλές ασφαλείας για τη μετάβαση από φούρνους φυσικού αερίου σε φούρνους προπανίου

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που αντικαθιστάτε τη συσκευή με άλλο καύσιμο Θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές ασφαλείας.

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες σημαντικές συστάσεις για την ασφάλειά σας και την επιτυχία της διαδικασίας:

Ελέγξτε τις προδιαγραφές του φούρνου.

Ελέγχετε πάντα τις προδιαγραφές της σόμπας σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να μετατραπεί σε σόμπα προπανίου.

Οι περισσότερες σόμπες φυσικού αερίου μπορούν να μετατραπούν σε σόμπες προπανίου. Αλλά μερικές σόμπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με φυσικό αέριο.

Εάν η τρέχουσα σόμπα σας χρησιμοποιεί μόνο φυσικό αέριο Δεν μπορείτε να μεταβείτε σε σόμπα προπανίου. Και αν προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό, θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

κλείστε την παροχή αερίου

Πριν αλλάξετε τις σόμπες φυσικού αερίου σε σόμπες προπανίου Φροντίστε να κλείσετε την παροχή αερίου.

Το φυσικό αέριο μπορεί να διαρρεύσει στον αέρα όταν αποσυνδέετε το ρεύμα. Και μπορεί να αναφλεγεί όταν ανάψετε τον αναπτήρα για να δοκιμάσετε τη σόμπα αφού ολοκληρώσετε τη μετατροπή σε σόμπα προπανίου.

Γιατί να σκεφτείτε να αλλάξετε από σόμπες φυσικού αερίου;

Το φυσικό αέριο είναι ευκολότερο να βρεθεί, φθηνότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από άλλα ορυκτά καύσιμα. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα

με πολλά οφέλη Γιατί να σκεφτείτε τη μετάβαση από σόμπες φυσικού αερίου σε άλλες σόμπες;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε να αποχαιρετήσετε τη σόμπα φυσικού αερίου σας.

Το φυσικό αέριο είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος.

Ένας από τους κύριους λόγους που θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταβείτε στο φυσικό αέριο για μαγείρεμα είναι: Το φυσικό αέριο είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος.

Οι πόροι χρειάζονται εκατοντάδες έως χιλιάδες χρόνια για να σχηματιστούν, και εάν εξαντληθούν, ενδέχεται να μην χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς στο μέλλον.

Η διατήρηση των μη ανανεώσιμων πόρων είναι κοινή και πολύ σημαντική παγκοσμίως.

Ένας τρόπος εξοικονόμησης φυσικού αερίου είναι ο περιορισμός της χρήσης του και η μετάβαση σε εναλλακτικές.

Το φυσικό αέριο συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ένα από τα παγκόσμια προβλήματα σήμερα είναι η κλιματική αλλαγή. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Η ανθρώπινη συμμετοχή στην καταστροφή του περιβάλλοντος έχει εκτοξευθεί σε ύψη ρεκόρ. Και τώρα οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη ζημιά που έχουν κάνει.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη είναι τα αέρια του θερμοκηπίου όπως το μεθάνιο και το διοξείδιο του άνθρακα. και διοξείδιο του αζώτου

Γνωρίζατε ότι η καύση φυσικού αερίου παράγει αυτά τα αέρια που είναι επιβλαβή για το περιβάλλον;

όταν καίτε φυσικό αέριο Απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα στο περιβάλλον, αλλά δεν το κάνει.Οι σόμπες φυσικού αερίου προκαλούν επίσης διαρροή άκαυτου καυσίμου (μεθάνιο) στο περιβάλλον.

Το μεθάνιο είναι 86 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα.

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η ποσότητα μεθανίου που διαρρέει από τις σόμπες φυσικού αερίου έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα!

Αποτελεί μεγάλη απειλή για το περιβάλλον.

Οι σόμπες φυσικού αερίου μπορούν να επηρεάσουν την υγεία.

Ένας άλλος λόγος για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε εστίες φυσικού αερίου είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα. Η καύση του φυσικού αερίου απελευθερώνει οξείδια του αζώτου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως το άσθμα.

Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να σας κάνουν να μεταβείτε σε μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση σήμερα.Αν μας ρωτήσετε, η μετάβαση σε σόμπα προπανίου είναι το καλύτερο στοίχημά σας!

Οφέλη από τη μετάβαση σε σόμπα προπανίου

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολλή διαφημιστική εκστρατεία για τις σόμπες προπανίου. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά αλλάζουν από τις σόμπες φυσικού αερίου στις σόμπες προπανίου.

Αν θέλετε να μάθετε γιατί η μετάβαση σε ψησταριά προπανίου είναι μια καλή επιλογή, διαβάστε παρακάτω.

υψηλή ενεργειακή απόδοση

Το πρώτο και πιο σημαντικό πλεονέκτημα του προπανίου για σόμπες είναι η υψηλή ενεργειακή του απόδοση. Μια μονάδα προπανίου έχει διπλάσια ενέργεια από μια μονάδα φυσικού αερίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι εστίες προπανίου ζεσταίνουν τις συσκευές πιο γρήγορα και μαγειρεύουν το φαγητό πιο γρήγορα. όπως ήδη αναφέρθηκε Θα πρέπει να αφήσετε τον φούρνο αναμμένο για λίγο. Χρησιμοποιήστε λιγότερα καύσιμα για το μαγείρεμα

Μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου στο μαγείρεμα στο μισό μεταβαίνοντας σε σόμπα προπανίου.

φιλικό προς το περιβάλλον

Το προπάνιο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το φυσικό αέριο. Δεν εκπέμπει επιβλαβή αέρια όταν καίγεστε.

Σε αντίθεση με τις σόμπες φυσικού αερίου Οι σόμπες προπανίου δεν θα διαρρέουν άκαυστο αέριο μεθανίου στον αέρα. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίου του αζώτου είναι επίσης πολύ χαμηλές.

Επομένως, η συμβολή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αμελητέα σε σύγκριση με το φυσικό αέριο.

ασφαλής

Οι σόμπες προπανίου είναι πιο ασφαλείς από τις σόμπες φυσικού αερίου. Το αέριο προπάνιο αποθηκεύεται ως αέριο αντί για υγρό στη δεξαμενή παροχής. Παρέχεται ως ατμός στον καυστήρα που μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το προπάνιο είναι λιγότερο εύφλεκτο από το φυσικό αέριο. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι σόμπες προπανίου είναι πιο ασφαλείς για το σπίτι και την οικογένειά σας από τις σόμπες φυσικού αερίου.

συμπέρασμα

Η μετατροπή μιας σόμπας φυσικού αερίου σε σόμπα προπανίου είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση. Οι ειδικοί όμως τα πάνε καλά.

Αν και το αέριο προπάνιο είναι πιο ακριβό από το φυσικό αέριο. (σχεδόν διπλάσιο) αλλά δεν έχει μεγάλη διαφορά στο κόστος του φυσικού αερίου σας.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μόνο τη μισή ποσότητα. Αλλά ο διπλασιασμός της τιμής του προπανίου θα σας κοστίσει περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που πληρώνετε σήμερα.

Αλλά δεν μπορείτε να αγνοήσετε ότι το προπάνιο είναι ένα πιο πράσινο, καθαρότερο και ασφαλέστερο αέριο για το μαγείρεμα του σπιτιού σας. Η μετατροπή της σόμπας φυσικού αερίου σας σε σόμπα προπανίου είναι ένας έξυπνος τρόπος!

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *