Πώς να πετάξετε το μαγειρικό λάδι

By | 28 Ιουνίου, 2023

Πώς να πετάξετε το μαγειρικό λάδι

Το μαγειρικό λάδι και το λίπος προσθέτουν γεύση στα γεύματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ψήνετε μια γαλοπούλα για την Ημέρα των Ευχαριστιών ή ροδίζετε τα λάχανα. Είναι όλα διασκέδαση και παιχνίδια μέχρι να τα πετάξεις.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μάθετε πότε και πώς να απαλλαγείτε από αυτά. Γιατί η απόρριψη με λάθος τρόπο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Για το οποίο θα πρέπει να πληρώσετε τον υδραυλικό.

Θα γίνει χαμός;

Τα μαγειρικά λάδια είναι κάτι που σπάνια αγοράζουμε όσον αφορά τις ημερομηνίες λήξης τους. Τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς χρειάζονται έως και δύο χρόνια πριν λήξει. Εάν αποθηκεύεται χωρίς σωστή ενεργοποίηση θα διαρκέσει περισσότερο

όπως και με τα περισσότερα τρόφιμα Η σωστή αποθήκευση είναι απαραίτητη για την παράταση της διάρκειας ζωής. Μόλις ανοιχτεί, μπορεί να αποθηκευτεί για ένα χρόνο χωρίς να αλλοιωθεί. Αποθηκεύστε το στο ντουλάπι και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, μην το φυλάτε στο ψυγείο.

Με τον καιρό, η γεύση του λαδιού θα αλλάξει και θα γίνει ταγγό. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν η αποθήκευση είναι τέλεια και η ποιότητα τελικά αλλάζει. Αυτό θα το παρατηρήσετε κυρίως όταν το χρησιμοποιείτε σε σαλάτες.

Το φρέσκο ​​λάδι κάνει το φαγητό να φαίνεται πιο νόστιμο.

Η γεύση δεν είναι τόσο ήπια, αλλά το λάδι εξακολουθεί να είναι χρήσιμο στη μαγειρική. Κατά την εισπνοή, θα παρατηρήσετε ότι η ποιότητα και η μυρωδιά του εξαφανίζονται. Παίρνουμε δύο κουταλιές της σούπας και το ζεσταίνουμε. Αν μυρίζει, πάρε ένα νέο μπουκάλι.

Ωστόσο, το να τρώτε ζεστό δεν θα σας αρρωστήσει. Χάνει όμως κάποιες από τις υγιεινές ιδιότητες του ελαιολάδου, όπως τα αντιοξειδωτικά. Γίνεται ταγγό όταν μια χημική αντίδραση προκαλεί τη διάσπαση των μορίων του ελαίου.

Η έκθεση στον αέρα επιταχύνει τη διαδικασία και αφήνει το λάδι ευάλωτο στη διαδικασία. Γι’ αυτό η σωστή αποθήκευση είναι σημαντική. όταν αγοράζετε σε κατάστημα Φροντίστε να συσκευάσετε το λάδι σε ένα έγχρωμο γυάλινο δοχείο.

Αποφύγετε τα διαφανή γυαλιά όπου το φως διεισδύει και επιταχύνει τη διαδικασία αλλοίωσης. Εάν αγοράσετε ένα διαφανές δοχείο Το σκεπάζετε εξωτερικά με αλουμινόχαρτο. ειδικά αν είναι μεγάλο μπουκάλι που μπορεί να χρειαστεί λίγη εξοικείωση

Ο καλύτερος τρόπος για να απορρίψετε το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι.

όπως είδαμε παραπάνω Πιθανότατα θα καταλήξετε με λάδι που περίσσεψε από το τηγάνισμα ή το ψήσιμο του κρέατος. Η πρώτη σκέψη ήταν να το χύσετε μέσα από το νεροχύτη που έφραξε τον σωλήνα ή να το χύσετε έξω που δεν είναι υγιές.

Η επαναχρησιμοποίηση είναι πάντα μια επιλογή. Αλλά αν συμβεί αλλοίωση, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτό.

 1. Ρίξτε σε δοχείο μιας χρήσης – αφήστε να κρυώσει Στη συνέχεια αδειάστε σε ένα μη ανακυκλώσιμο δοχείο με καπάκι. Μετά πετάξτε το στα σκουπίδια. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαρροή. Μη ανακυκλώσιμα δοχεία, όπως κουτιά γάλακτος ή κερί μέλισσας ή χάρτινα δοχεία με πλαστική επένδυση Τα δοχεία από φελιζόλ είναι επίσης μια καλή επιλογή.
 2. Αφήστε το να παγώσει – στην καλύτερη αποβολή Ψύξτε πρώτα για να στερεοποιηθεί. Το μεταφέρουμε σε ένα παλιό κουτάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει και γλιστρήσει από την κονσέρβα, πετάξτε το, βάλτε το στο ψυγείο αν υπάρχει και βάλτε το σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών. κλείστε και απορρίψτε
 3. Σύστημα Απόρριψης Απορριμμάτων – Συνήθως περιλαμβάνει το τηγάνισμα των συστατικών και την αφαίρεση του χρησιμοποιημένου λαδιού. Μια πιο απλή μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα αφαίρεσης λίπους με ένα πλαστικό ταψί επενδεδυμένο με αλουμινόχαρτο και που περιέχει 32 ουγγιές λάδι. Πάρτε το σακουλάκι και σφραγίστε το καλά για απόρριψη.
 4. Συλλεκτικό έργο – Ορισμένες πόλεις έχουν προγράμματα συλλογής χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού και μετατροπής του σε βιοντίζελ. Ελέγξτε το Earth911 για να δείτε αν υπάρχει κοντά σας κάποιος ανακυκλωτής που μπορεί να σας βοηθήσει.

Μπορεί το μαγειρικό λάδι να επαναχρησιμοποιηθεί;

Πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι σχετικά με την ανακύκλωση λαδιού επειδή φαίνεται ακατάστατο και ανθυγιεινό. Μπορεί να υπερεκτιμάτε και να χρησιμοποιείτε πολύ λάδι, πιστέψτε με, αν το ρίξετε θα τρυπήσει το πορτοφόλι σας. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε φυστικέλαιο.

Η επαναχρησιμοποίηση λαδιού δεν είναι καλή ιδέα. Αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τηγανέλαιο.

 • Επιλέξτε το λάδι της επιλογής σας με σύνεση.Το τηγάνισμα γίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, επιλέξτε έλαια με υψηλό καπνό όπως φυστικέλαια, κανόλα ή φυτικά έλαια. Το ελαιόλαδο είναι πολύ ακριβό και δεν έχει υψηλό σημείο καπνίσματος.
 • Χρησιμοποιήστε σωστά την τεχνική ψησίματοςΔιατηρήστε προσεκτικά τη θερμοκρασία του λαδιού για να αποτρέψετε το να βραχούν τα τρόφιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κρύο λάδι ή κάψιμο στο εξωτερικό. και ωμό μέσα όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό Το λάδι διασπάται γρήγορα και επηρεάζει τη διάρκεια ζωής. Το σπασμένο λάδι εξατμίζεται εύκολα και κάνει τα τρόφιμα λιπαρά. Αποκτήστε ένα θερμόμετρο που μπορεί να χειριστεί την υπερβολική ζέστη.
 • Φίλτρο λίπους – μετά από κάθε τηγάνισμα Φροντίστε να στραγγίσετε το λίπος αφού έχει στραγγίσει. για να το διαχωρίσει από ακαθαρσίες και απόβλητα τροφίμων Την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε ξανά με υπολείμματα τροφών. Θα χαλάσει την ακεραιότητα του λαδιού. Αφού φέρετε το λάδι σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό λευκό πανί τοποθετημένο σε μεταλλικό πλέγμα. Φροντίστε να το αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο.
 • Τοποθετήστε ετικέτα και διαχωρίστε τα λάδια σας – Μπορεί να θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε το λάδι από το τηγανητό κοτόπουλο για να τηγανίσετε τα ντόνατς. Οι δύο γεύσεις αλληλοκαλύπτονται και μπορεί να χαλάσουν τη γεύση. Όταν συλλέγετε χρησιμοποιημένο λάδι Τοποθετήστε την ετικέτα για να ξέρετε ποια τρόφιμα να χρησιμοποιήσετε.
 • Μην το χρησιμοποιείτε μόνο για τηγάνισμα. Χρησιμοποιήστε το ως το συνηθισμένο σας λάδι μαγειρέματος Χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι ενώ μαγειρεύετε άλλα φαγητά.
 • Μην χρησιμοποιείτε το λάδι επανειλημμένα – Υποστηρίζουμε την ανακύκλωση λαδιού. Αλλά μην το παρακάνετε. Όποτε επαναχρησιμοποιείτε λάδι Το λάδι θα αλλοιωθεί μέχρι να αλλοιωθεί τελικά. Αν το λάδι είναι θολό ή έχει φυσαλίδες από πάνω, πετάξτε το, φροντίστε να μυρίσετε το λάδι. Εάν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη Μπορείτε απλά να το πετάξετε.

Χρήση άλλων χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων

Αφού επαναχρησιμοποιήσετε το λάδι σας ή δεν αγοράσετε ιδέες ανακύκλωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι για διάφορα πράγματα στο σπίτι:

 • σαπούνι
 • Δηλητήριο μυρμηγκιών.
 • Ταΐστε εάν είστε ο επικεφαλής της φάρμας
 • Απαλλαγείτε από τη σκόνη όταν κάνετε έργα DIY.
 • Προστασία δέρματος Μπορείτε να προστατέψετε τα δερμάτινα έπιπλά σας σκουπίζοντάς τα με ένα πανί.
 • Ενυδατική κρέμα μαλλιών.

Πώς να καθαρίσετε το μαγειρικό λάδι

Ο συνηθισμένος τρόπος για να καθαρίσετε το χρησιμοποιημένο λάδι είναι να το αδειάζετε από ένα σουρωτήρι ή ένα σουρωτήρι. Αλλά την επόμενη φορά θα πρέπει να δοκιμάσετε μια άλλη μέθοδο.

 • Χρησιμοποιήστε άμυλο καλαμποκιού – Χτυπήστε ένα φλιτζάνι q-gal νερό και μια κουταλιά της σούπας άμυλο αραβοσίτου σε κάθε φλιτζάνι λάδι και κάντε το γρήγορα. Προσθέτουμε στο ζεστό ή κρύο λάδι και ζεσταίνουμε σιγά σιγά το μείγμα.Ανακατεύουμε με μια ανθεκτική στη θερμότητα σπάτουλα μέχρι να πήξει το μείγμα με το καλαμποκάλευρο.Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε από τη σήτα και σερβίρουμε.
 • Χρησιμοποιήστε ζελατίνη – Αυτή είναι μια νέα αλλά πολύ αποτελεσματική λύση.Για 1 λίτρο λάδι, χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη ανά μισό φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα ζελατίνης μέχρι να υγρανθεί. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Ρίξτε το μείγμα ζελατίνης στο βρώμικο λάδι. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα.Την επόμενη μέρα η ζελατίνη στερεοποιείται με ακαθαρσίες που έχουν αφαιρεθεί από το λάδι. Και μπορείτε να το ρίξετε σε ξεχωριστό δοχείο για αποθήκευση.
 • Εξευγενισμένο μαγειρικό λάδι – Μπορεί να αποφασίσετε να πάτε χαλαρά. Στραγγίστε το χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα ή ένα σουρωτήρι κουζίνας στρωμένο με τυρί και τοποθετήστε το σε ένα καθαρό δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο εφαρμόζει καλά στο δοχείο για να αποφύγετε τη διαρροή μαγειρικού λαδιού.

αποθήκευση μαγειρικού λαδιού

Μην εκθέτετε το λάδι σε άμεσο ηλιακό φως.

όπως είπαμε παραπάνω Κρατήστε το λάδι μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή τη θερμότητα. Θα πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο για να αποφευχθεί η οξείδωση. Για να μην έρθει σε επαφή με το οξυγόνο, το οποίο χαλάει το λάδι.

Το καλύτερο μέρος για να τα αποθηκεύσετε είναι σε ένα σκοτεινό ντουλάπι και μακριά από συσκευές κουζίνας. Άλλοι το προτιμούν παγωμένο, το οποίο είναι προαιρετικό για έλαια από φιστίκια και canola. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε είναι να αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο. Μακριά από το φως του ήλιου, τη ζέστη και το οξυγόνο.

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Πιο μαλακά έλαια όπως το φουντούκι, το σταφυλέλαιο και το σησαμέλαιο καίγονται πολύ γρήγορα όταν ανοίγουν. Είναι καλύτερο να το βάλετε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *