Πώς να φτιάξετε ένα δοχείο αεροστεγές

By | 28 Ιουνίου, 2023

Πώς να φτιάξετε ένα δοχείο αεροστεγές

Κρατήστε τον αέρα έξω από το μπουκάλι σας.

Τα γυάλινα βάζα και τα δοχεία είναι μια αναζωπυρωμένη τάση για διάφορους λόγους. Τα ξηρά τρόφιμα όπως οι κόκκοι καφέ, τα μπαχαρικά, τα αλεύρια και τα βάζα για μπισκότα θα πρέπει να καλύπτονται σε αεροστεγή δοχεία. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις ένα αεροστεγές δοχείο; Πρέπει να χρησιμοποιείτε πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια για να καλύψετε το φαγητό σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τρόπο κατασκευής αεροστεγών δοχείων.

Γυάλινα δοχεία έναντι πλαστικών δοχείων για αποθήκευση τροφίμων

Μαγειρική μεσημεριανό σε γυάλινα βάζα για παιδιά Τα δικά μας είναι και πάλι δημοφιλή. Δεν ντρεπόμαστε να σπάσουμε τη σφραγίδα στις υγιεινές σαλάτες που αγοράζουμε για τη δουλειά, επειδή είναι τόσο νόστιμες κάτω από το ποτήρι.

γυάλινο βάζο με βιδωτό καπάκι

Πρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε πλαστικό ή γυαλί για το σερβίτσιο σας; Οι περισσότεροι προτιμούν τα βάζα επειδή είναι η πιο δημοφιλής μάρκα για κονσερβοποίηση. φαγητό σφραγισμένο βάζο Αποτρέψτε το σχηματισμό επιβλαβών βακτηρίων και την αλλοίωση των τροφίμων.

Αυτό αν γίνει σωστά.

Τι γίνεται όμως με την ευκολία των πλαστικών δοχείων; Αν και τα πλαστικά δοχεία είναι πιο βολικά. Αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το γυαλί. Ακόμη και τα νέα πλαστικά δοχεία καλύπτονται με αεροστεγές καπάκια. Ο αέρας και η υγρασία εξακολουθούν να μπαίνουν και να βγαίνουν. μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση του φαγητού μας

Ακολουθούν συγκεκριμένα παραδείγματα γυάλινων και πλαστικών δοχείων.

επεξεργασία λουτρού νερού

Ο πιο παραδοσιακός τρόπος για να προετοιμάσετε ένα βάζο ή ένα δοχείο με ηλεκτρική σκούπα είναι η μέθοδος κονσερβοποίησης με υδατόλουτρο. Η γιαγιά σας πιθανότατα χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο κατά την περίοδο της κονσερβοποίησης.

με δοχείο νερού Αποθηκεύετε πράγματα που θέλετε να διατηρήσετε, όπως ξηρά τρόφιμα ή κόκκους καφέ. σε βαζάκι ή βάζο για μπισκότα Τοποθετείτε τη στάμνα σε ένα λουτρό με βραστό νερό με το κεφάλι από το νερό να λειτουργεί ως φράγμα για να αποτρέψετε την είσοδο αέρα στη στάμνα.

χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο Η γιαγιά συντηρεί όλα τα είδη φρούτων την εποχή τους ή τα μεταποιεί σε νόστιμη, υγιεινή μαρμελάδα, ζελέ και μαρμελάδες. Μόλις τα φρούτα μπουν στο βάζο Οι άνθρωποι μπορούν αργότερα να μετατρέψουν τα αγγούρια σε τουρσιά.

Αν και η κονσερβοποίηση σε υδατόλουτρο είναι μια χαρά, είναι μια χαρά. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι. Αυτό είναι πιο εύκολο όταν σκέφτεστε πώς να δημιουργήσετε μια αεροστεγή σφράγιση.

Ας δούμε τις διαφορές μεταξύ γυάλινων και πλαστικών βάζων. Δεν μπορείτε να βυθίζετε ένα πλαστικό δοχείο σε βραστό νερό τις περισσότερες φορές. Υπάρχουν όμως μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σφραγίσετε τον αέρα.

Sugru Miracle Sealant

Το Sugru είναι ένα καουτσούκ σιλικόνης. Σχηματίζεται και κολλάει σε πολλές επιφάνειες. καθιστώντας το ευέλικτο Στεγνώνει σε λαστιχένια υφή μετά από 24 ώρες, αλλά παραμένει εύκαμπτο για περίπου 30 λεπτά. Μπορεί να λυγίσει και να διαμορφωθεί στο επιθυμητό σχήμα. Έχει παρόμοια δομή με το Play-Doh.

μετρητής γυάλινων μπουκαλιών
Γυάλινο μπουκάλι με σφράγισμα για αποφυγή ανταλλαγής αέρα

Το μειονέκτημα του Sugru είναι ότι είναι λίγο ακριβό.

Μη τοξικό, αλλά αποφύγετε την άμεση επαφή με τα τρόφιμα. Τοποθετήστε το στο καπάκι του βάζου για να αποφύγετε την επαφή με τα τρόφιμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Sugru:

Αφαιρέστε το καπάκι από το καθαρό βάζο που σκοπεύετε να μεταφέρετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο.Τα βάζα Mason είναι υπέροχα. Αλλά αν είναι παλιό Ο πάγκος θα έχει δύο κομμάτια: έναν δακτύλιο και ένα καπάκι.

για να αποτρέψετε την είσοδο αέρα Στερεώστε το καπάκι στον δακτύλιο σε ξεχωριστό βήμα.

Ανοίξτε το περιτύλιγμα σουκρού και τυλίξτε το σε μια μακριά γραμμή που μοιάζει με χυλοπίτες. Πιέστε το κορδόνι στην επάνω γωνία του καπακιού με το στόμιο του ποτηριού ή του βάζου να αγγίζει το καπάκι.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή ένα εργαλείο όπως ένα μικρό κουτάλι για να τρίψετε το στόκο, να εξομαλύνετε τυχόν ανώμαλες επιφάνειες και να αφαιρέσετε τις φυσαλίδες αέρα. Αφήνουμε τον στόκο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

μετά την καθορισμένη ώρα Στερεώστε το καπάκι στο σωστό βάζο. Αλλά μην σφίγγετε υπερβολικά, καθώς το Sugru Putty είναι ακόμα εύκαμπτο. Δημιουργεί μια σφράγιση που ταιριάζει με το περίπλοκο τόξο ασφάλισης του βάζου σας.

Ξετυλίξτε προσεκτικά και αφήστε το καπάκι να στεγνώσει στον αέρα για άλλες 24 ώρες.

Γεμίστε τα δοχεία σας με τα αγαπημένα σας προϊόντα παρασκευής τροφίμων και voila, έχετε δημιουργήσει ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης τροφίμων.

Το πλεονέκτημα της χρήσης γυαλιού είναι ότι είναι υγιεινό. Εύκολο στο πλύσιμο και στην απολύμανση Το γυαλί φαίνεται επίσης όμορφο και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορεί κανείς να καταλάβει αμέσως τι υπάρχει μέσα.

Τα μικρά και μεσαία γυάλινα βάζα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε την κουζίνα σας. Οι δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να ζωγραφίσουν στο καπάκι ή να βάλουν ετικέτα σε κάθε μπουκάλι. Εξετάστε το ενδεχόμενο επεξεργασίας του καπακιού με στεγανωτικό για να αποτρέψετε τη διάβρωση και τη σκουριά υλικών που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως ζάχαρη, αλεύρι ή μπισκότα. Βεβαιωθείτε ότι το στεγανωτικό είναι ασφαλές για τρόφιμα. (ακόμα κι αν το χρησιμοποιείτε μόνο εξωτερικά)

ταινία σφράγισης μπουκαλιών

Η βραχυπρόθεσμη λύση είναι να ασφαλίσετε το λαιμό του μπουκαλιού, του κουτιού ή του βάζου και να αποτρέψετε τη διαρροή του περιεχομένου. Ευέλικτο και μπορεί να χωρέσει οτιδήποτε με πλατύ στόμιο όπως δοχεία αποθήκευσης μπισκότων.

Η ταινία στεγανοποίησης της φιάλης συρρικνώνεται γύρω από το άνοιγμα και δημιουργεί μια σφιχτή επιφάνεια σφράγισης. Χρησιμοποιήστε στεγανοποιητική ταινία πάνω από το μεγάλο άνοιγμα και τυλίξτε το γύρω από το καπάκι. Το στεγανωτικό κολλάει σε πολλές επιφάνειες όπως γυαλί, πλαστικό, ρητίνη ή κεραμικό.

Υψηλής ποιότητας ταινία σφράγισης μπουκαλιών, ανθεκτική στα χημικά, αδιάβροχη και ανθεκτική στη θερμοκρασία. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε μπισκότα ή σπιτικά ζυμαρικά στην κατάψυξη. Η σφράγιση θα αποτρέψει το κάψιμο του καταψύκτη.

Η ταινία σφράγισης μπουκαλιών είναι ασφαλής για τα τρόφιμα και χρησιμοποιείται συχνά για τη μεταφορά ανοιχτών αλλά αχρησιμοποίητων υγρών. Λειτουργεί υπέροχα με στερεά τρόφιμα και σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

πλαστικό στερέωσης

βίντεο YouTube

Επιχείρηση περιτυλίγματος Saran από το 1953

Εάν ρυθμίσετε σωστά την τάση Η πλαστική μεμβράνη θα κρατήσει το δοχείο σας σφραγισμένο. ίσως το κάνεις Όμως η πλαστική μεμβράνη μπορεί να διατηρήσει φρέσκα τα τρόφιμα και τα υπολείμματα μας για δεκαετίες.

Η πλαστική μεμβράνη είναι μια λύση μίας χρήσης για όποιον θέλει να δημιουργήσει γρήγορα μια αεροστεγή σφράγιση. Τα καλά νέα για το πλαστικό περιτύλιγμα είναι ότι είναι ήδη στην κουζίνα σας.

Γιατί τα συσκευασμένα τρόφιμα κυκλοφορούν πολλά χρόνια στην αγορά. περνώντας έτσι αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων. Η πλαστική μεμβράνη δεν μολύνει το BPA, τις χημικές ουσίες και τα μέταλλα στο φαγητό σας.

Τσάντες και δοχεία Ziploc

Οι περισσότερες κουζίνες έχουν σακούλες Ziploc ή επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά δοχεία κρυμμένα σε ντουλάπια ή συρτάρια. Υπάρχει λόγος για αυτό.Η δουλειά του.Βάζουμε μεσημεριανό, σνακ και ρέστα. Εμπιστευόμαστε τις μάρκες μας να διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα στην κατάψυξη.

Αλλά οι σακούλες και τα δοχεία Ziploc δεν είναι 100% αεροστεγές;Όχι, υπάρχει εξήγηση για αυτό. Εδώ είναι μερικές συμβουλές κουζίνας που προσπαθούν να κάνουν περισσότερα. Αλλά το πλαστικό είναι πορώδες. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας και το αέριο μπορούν να περάσουν μέσα και έξω.

Το Ziploc χρησιμοποιεί πλαστικό LDPE χαμηλής πυκνότητας στις τσάντες του. Ενώ αποτελούν εξαιρετικές λύσεις κατάψυξης και συντήρησης, ακόμα και σε βαθιά κατάψυξη Το νερό και το αέριο μπορούν να διαφύγουν με την πάροδο του χρόνου.

Οι άνθρωποι βασίζονται στις πλαστικές σακούλες για να διατηρούν τα τρόφιμά τους ασφαλή. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε ό,τι αγοράζουμε μέσα σε έναν έως εννέα μήνες. (Ανάλογα με την κοπή και το είδος του κρέατος), το φαγητό μας είναι ασφαλές.

Υπάρχουν μερικά κόλπα για να βελτιώσετε τον παράγοντα διαρροής δοκιμάζοντας αυτό το τέχνασμα πνιγμού. (βλ. τρίτη παράγραφο)

κονσερβοποίηση

βίντεο YouTube

Ένας οδηγός για αρχάριους για την κονσερβοποίηση

Η κονσερβοποίηση είναι μια διαδικασία έντασης εργασίας.Τα τρόφιμα (μαγειρεμένα ή άψητα) συσκευάζονται συνήθως σε κονσέρβες ή γυάλινα βάζα σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί μια σφιχτή σφράγιση και σκοτώνει τα μικρόβια για να αποτρέψει την αλλοίωση των τροφίμων.

κονσερβοποιημένη επεξεργασία
φράουλες σε κονσέρβα

κατά τη διαδικασία κονσερβοποίησης Η θερμότητα θα αφαιρέσει τον αέρα και θα δημιουργήσει ένα κενό καθώς το περιεχόμενο κρυώνει. Η κονσερβοποίηση απαιτεί ειδικό εξοπλισμό κονσερβοποίησης και αυστηρές οδηγίες μαγειρέματος.

Η κονσερβοποίηση διατηρεί τη γεύση του φαγητού και το διατηρεί νόστιμο για 1-2 χρόνια εάν αποθηκεύεται σε δροσερές θερμοκρασίες.

σφραγιστικό κενού

Αν και ένα σφραγιστικό κενού δεν θα κρατήσει τα δοχεία ερμητικά κλειστά, Αλλά πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν στεγανωτικά κενού για να διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα.

όπως με όλα Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων. Η σφράγιση υπό κενό έχει πολλές προφυλάξεις. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι πάντα σημαντική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *