Τι είναι τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο και γιατί είναι τόσο δημοφιλή;

By | 28 Ιουνίου, 2023

μαντεμένια μαγειρικά σκεύη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη; Πιθανότατα έχετε ακούσει πολλά για αυτούς τους τύπους μαγειρικών σκευών τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι τα στατιστικά στοιχεία θα επηρεάσουν τελικά την υγεία σας όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα με αντικολλητική επίστρωση όπως το τεφλόν.

Επεξεργασμένα ή εμαγιέ μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο χυτά από χάλυβα. Ο χάλυβας μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες. και ισχυρό και ανθεκτικό Το συνηθισμένο σφυρήλατο σίδερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φωτιά και στην κουζίνα. Το εμαγιέ σίδηρο πρέπει να αποφεύγεται όταν χρησιμοποιείτε φωτιά. Και τα δύο έχουν το ίδιο νόστιμο φαγητό – προσέξτε την πηγή θερμότητας.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Χυτοσίδηρος – Παραγωγή – Υλικό – Κόστος

Πώς κατασκευάζονται τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο; Από τι κατασκευάζεται ο χυτοσίδηρος και γιατί τα μέρη από χυτοσίδηρο είναι τόσο ακριβά;

Ο Iron Wheel συνδυάζει κομμάτια λιωμένου σιδήρου και χάλυβα για να δημιουργήσει μαγειρικά σκεύη. Στη συνέχεια, ρίξτε το λιωμένο μείγμα στη φόρμα με άμμο.

Αυτές οι δεξιότητες έχουν τελειοποιηθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια και διαμορφώθηκαν σε εγκαταστάσεις παραγωγής. κατά την ψύξη Το καλούπι θα σπάσει και θα απελευθερώσει το μαγειρικό σκεύος.

Μαγειρικά σκεύη από χάλυβα Και οι κατασκευαστές προσθέτουν χημικές ουσίες στα συστατικά των μαγειρικών σκευών για να αυξήσουν τα επίπεδα άνθρακα για να δημιουργήσουν την τέλεια σύνθεση χάλυβα.

Διαβάστε περισσότερα για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μαγειρικών σκευών από χυτοσίδηρο.

Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο έχουν γίνει μια τυπική συσκευή κουζίνας σε σπίτια σε όλο τον κόσμο. μέχρι σήμερα Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί τα προϊόντα από χυτοσίδηρο είναι τόσο ακριβά.

Η τιμή των μαγειρικών σκευών μπορεί να σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται ο χυτοσίδηρος. καθώς και η ίδια η παραγωγική διαδικασία

Τα εργοστάσια που παράγουν μαζικά προϊόντα χρησιμοποιώντας υλικά χαμηλής ποιότητας παράγουν προϊόντα χαμηλού κόστους.

Κατασκευαστές όπως η Le Creuset χρησιμοποιούν υλικά υψηλής ποιότητας. Και μέχρι σήμερα, κάθε κομμάτι μαγειρικού σκεύους από χυτοσίδηρο κατασκευάζεται στο χέρι πριν συσκευαστεί για αποστολή.

Αυτή είναι μια εξαιρετική πηγή για μια εις βάθος εξήγηση του γιατί τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο είναι τόσο ακριβά.

Ιστορία των μαγειρικών σκευών από χυτοσίδηρο

Μετά την Κίνα τον 16ο αιώνα, οι τεχνικές χύτευσης ήταν ευρέως διαδεδομένες στην Ευρώπη.Ο Abraham Darby το 1707 κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη μέθοδο χύτευσης με άμμο. που μοιάζει με την τεχνική χύτευσης σιδήρου που χρησιμοποιείται σήμερα

Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο άκμασαν τον 18ο και τον 19ο αιώνα.Ο Adam Smith έγραψε στο βιβλίο του «The Wealth of Nations» ότι ο χυτοσίδηρος ήταν πιο ακριβός από τον χρυσό.

Ωστόσο, τον 20ο αιώνα, τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο άρχισαν να παρακμάζουν καθώς το αλουμίνιο έγινε δημοφιλές στο ευρύ κοινό.

μαντεμένια μαγειρικά σκεύη έγκαιρη επιστροφή

Πρόσφατα, ο χυτοσίδηρος έχει κάνει μεγάλη επιστροφή στις κουζίνες του σπιτιού και των εστιατορίων.

Δεν είναι μόνο τα μαγειρικά σκεύη από σφυρήλατο σίδερο που είναι ευρέως διαθέσιμα σε εμάς. Τώρα έχουμε επίσης διαθέσιμα όμορφα επισμαλτωμένα μαντεμένια σκεύη.

Όλα τα πλεονεκτήματα της χρήσης χυτοσιδήρου στη μαγειρική προσθέτουν στην ευελιξία του στην κουζίνα ως καρύκευμα για το μαγείρεμα από ένα τηγάνι μέχρι το σερβίρισμα.

Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο χυτοσίδηρος κάνει τον ανοξείδωτο χάλυβα και το αλουμίνιο να λειτουργούν για τα χρήματά τους.

Αν θέλετε να στηρίξετε τους τοπικούς παραγωγούς Μάθετε περισσότερα για τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο αμερικανικής κατασκευής.

Γιατί τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο είναι τόσο δημοφιλή;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί οι άνθρωποι στρέφονται στα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη:

ακατάλληλη αντοχή

Αν προσέχετε καλά τα μαντεμένια μαγειρικά σας σκεύη Μπορεί να ζήσει εκατοντάδες χρόνια! Ναι, μπορείτε να διαβάσετε ξανά.

Στους περισσότερους αρέσει να επενδύουν σε μαγειρικά σκεύη που διαρκούν περισσότερο σε σύγκριση με τις σύγχρονες αντικολλητικές κατσαρόλες και τηγάνια που πρέπει να αντικαθιστάτε κάθε λίγα χρόνια.

με την κατάλληλη φροντίδα και χειρισμό Τα μαντεμένια σκεύη θα διαρκέσουν περισσότερο από τα μαγειρικά σκεύη από αλουμίνιο ή αντικολλητικά.

Η ρουστίκ γοητεία του χυτοσιδήρου

Τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη είναι δημοφιλή στις μέρες μας. Πολλοί food bloggers και ιδιοκτήτες εστιατορίων χρησιμοποιούν μαντεμένια μαγειρικά σκεύη για τα συστατικά τους. Επειδή τα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη φαίνονται εντυπωσιακά όταν σερβίρονται και οι φωτογραφίες φαίνονται υπέροχες.

Έχετε πάει ποτέ σε εστιατόριο και η σερβιτόρα έφερε ένα ζεστό τηγάνι ή μια εστία;

μερικές φορές υπάρχει μια φλόγα Τι δήλωση! Μιλήστε για έναν παράγοντα oomph προσθέτοντας παράλληλα μια ρουστίκ αίσθηση.

Μαντεμένια μαγειρικά σκεύη – Διαχρονικές βελτιώσεις

Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο κερδίζουν δημοτικότητα λόγω της αντοχής τους. Αυτό είναι το μόνο μαγειρικό σκεύος που μπορεί να ανακτηθεί αφαιρώντας το ξανά και εκθέτοντας το ακατέργαστο σίδερο.

με επαναλαμβανόμενη διαδικασία καρυκεύματος Παίρνετε φυσικά αντικολλητικά σκεύη που φαίνονται ολοκαίνουργια στο ανεκπαίδευτο μάτι…

Μπορείτε να επαναφέρετε κατσαρόλες και τηγάνια από χυτοσίδηρο και να αφαιρέσετε τη σκουριά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Χρησιμοποιήστε ένα ξυράφι για να αφαιρέσετε τη σκουριά – αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο – αλλά συνεχίστε.
 • Πλύνετε με σαπούνι πιάτων, σφουγγαρίσατε και μετά ξεπλύνετε.
 • Στεγνώστε το μαντέμι με ένα πανί.
 • Το βάζουμε στο φούρνο και το ζεσταίνουμε μέχρι να στεγνώσει τελείως.
 • Καλύψτε το εσωτερικό, το εξωτερικό, τη λαβή και το καπάκι του ταψιού με ένα λεπτό στρώμα. λάδι όπως διαλέγεις
 • Τοποθετήστε το φούρνο σας σε ένα ταψί με λαμαρίνα ή μεγάλη πιατέλα για να πιάσει το λίπος που στάζει. Τοποθετώντας τα μαγειρικά σκεύη με την όψη προς τα κάτω στο επάνω ράφι του φούρνου, θα αποστραγγιστεί το υπερβολικό λάδι και θα αποτραπεί η κόλληση του σίδερου.
 • Ζεσταίνουμε στους 350 βαθμούς ή υψηλότερα μέχρι να αρχίσει να καπνίζει το σίδερο – περίπου μία ώρα.
 • Αφαιρέστε την κατσαρόλα, το τηγάνι, το ταψί ή τον Ολλανδικό Φούρνο από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
 • επαναλάβετε εάν χρειάζεται

Ta-dah, θα πρέπει να είναι τόσο καλό όσο καινούργιο! Τώρα είναι σφραγισμένο. Δεν κολλάει φυσικά. και έτοιμο για χρήση

Φυσικά, εάν το ατσάλι είναι θαμπό και σκουριασμένο, υπάρχουν πραγματικά πολλά περισσότερα σε αυτή τη διαδικασία από τα παραπάνω.

Έχετε πρόβλημα σκουριάς; Μάθετε πώς να αφαιρείτε τη σκουριά και να έχετε το χυτοσίδηρο σας στην καλύτερη μορφή της ζωής σας.

Συντήρηση μαντεμένιων σκευών

Όταν ανοίγετε το κουτί του νέου σας μαντεμένιου σκεύους. Οι κατασκευαστές θα το καρυκεύσουν λίγο νωρίτερα. Αυτό το καρύκευμα είναι αρκετό μόνο για την προστασία του σιδήρου κατά την αποθήκευση και τη μεταφορά.

Πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά ωριμασμένα μαντεμένια σκεύη Αλατοπιπερώνω τα μαγειρικά μου σκεύη πριν τα χρησιμοποιήσω. Αν και το κουτί υποδεικνύει ότι είναι έτοιμο για χρήση. Μπορείτε να δείτε το πλήρες σεμινάριο για το νέο καρύκευμα από χυτοσίδηρο που ετοίμασα για εσάς.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να διατηρήσετε το χυτοσίδηρο σας:

 • ΚΑΘΑΡΗ Ο καλά συντηρημένος χυτοσίδηρος είναι το κλειδί για το χυτοσίδηρο σας μετά από κάθε χρήση.
 • τρίψιμο και πλύσιμο χεριών Αν και ο κατασκευαστής λέει ότι πλένεται στο πλυντήριο πιάτων είναι πάντα το καλύτερο
 • ξήρανση Μια πλήρης και συνεπής σεζόν φωτός αναιρεί την ανάγκη για μια πλήρη επισκευή όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
 • Τελικά αποθήκευση από χυτοσίδηρο Ο σωστός τρόπος για να διατηρήσετε τα πιο όμορφα χρησιμοποιημένα μπαχαρικά σας. Είναι σημαντικό να προσέχετε ότι ο χυτοσίδηρος είναι στεγνός. Αποφύγετε την επικάλυψη και απαλλαγμένο από υγρασία

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας σχετικά με το γιατί και πώς να διατηρήσετε τα πολύτιμα μαγειρικά μας σκεύη εδώ.

προστασία μαγειρικών σκευών

Ο κύριος λόγος για την αναζωπύρωση της δημοτικότητας των μαγειρικών σκευών από χυτοσίδηρο είναι Υπάρχουν πολλές ανησυχίες για την υγεία σχετικά με τα μαγειρικά σκεύη από αλουμίνιο και τα αντικολλητικά υλικά. Όταν ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με επικάλυψη τεφλόν για μεγάλο χρονικό διάστημα, Θα εκπέμπει τοξικές αναθυμιάσεις.

Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πολυτετραφθοροαιθυλένιο (PTFE), μια αντικολλητική επίστρωση που είναι κοινώς γνωστή ως Teflon.

Το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ, ή PFOA, που βρίσκεται στο τεφλόν έχει συνδεθεί με τη στειρότητα. χαμηλό βάρος γέννησης, καρκίνο των όρχεων, ηπατική νόσο, χρόνια νεφρική νόσο και διαταραχές του θυρεοειδούς

Επιπλέον, λόγω συνεχούς φθοράς Η επίστρωση Teflon άρχισε να ξεφλουδίζει. Αναμιγνύεται με το φαγητό μας, εισέρχεται στα έντερα και προκαλεί καρκίνο.

Όταν αποθηκεύετε ή μαγειρεύετε τρόφιμα σε αλουμινένια σκεύη Λίγο αλουμίνιο θα διαλυθεί και θα απορροφηθεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χρόνια φλεγμονή στα έντερα, υπερβολική οξύτητα, δυσπεψία, γαστρικά έλκη, μετεωρισμό, μελάγχρωση, πιτυρίδα και έκζεμα.

Επιπλέον, τα μαγειρικά σκεύη αλουμινίου απαγορεύονται σε έξι ευρωπαϊκές χώρες. Επειδή τα λαχανικά που μαγειρεύονται σε αυτό θα προκαλέσουν δηλητηρίαση από υδροξείδιο. Αυτό προκαλεί ελκώδη κολίτιδα και έλκος στομάχου.

Απαγορεύεται η πώληση μαγειρικών σκευών αλουμινίου στη Βραζιλία, την Ουγγαρία, την Ελβετία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Από την άλλη πλευρά, τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο είναι πολύ πιο ασφαλή στη χρήση. Μπορείτε να το θερμάνετε σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών.

Τύποι μαντεμένιων σκευών

Σετ Κουζίνας Συνδυασμένης Μαντεμένιας Lodge Seasoning
Τετράγωνο μαντεμένιο ταψί με γυάλινο καπάκι
Overmont Camp Dutch Oven One Wok Κατσαρόλα με Καπάκι από Μαντεμένιο
1 Μαντεμένιο πιάτο αρτοποιίας πολλαπλών χρήσεων, τετράγωνη κατσαρόλα με 2 καπάκια γκριλ
Εμαγιέ Μαντεμένιο Οβάλ Φούρνος Ολλανδίας

Μάθετε περισσότερα για τους τύπους μαγειρικών σκευών από χυτοσίδηρο – συμπεριλαμβανομένου ολλανδικού φούρνου

Πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία ο εμαγιέ χυτοσίδηρος; Θα εκπλαγείτε από την απάντηση.

Τελικές σκέψεις – Τι είναι τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο;

Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο εφευρέθηκαν από τους Κινέζους κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν το 220 μ.Χ.

Ωστόσο, αυτές τις μέρες κερδίζει δημοτικότητα στους μάγειρες επειδή είναι ασφαλές και δεν εκπέμπει τοξικές αναθυμιάσεις όπως τα αντικολλητικά σκεύη.

Τα μαντεμένια σκεύη είναι εξαιρετικά ανθεκτικά. έχει μια ρουστίκ γοητεία Και το φαγητό που μαγειρεύεται εκεί είναι εξαιρετικά καλό.

Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο χρησιμοποιήθηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες χρόνια.

γιατί περιμένεις Προμηθευτείτε το μαντεμένιο τηγάνι, την κατσαρόλα ή τον ολλανδικό φούρνο σας σήμερα.

Επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο για μερικές καταπληκτικές συνταγές με χυτοσίδηρο. Συμπεριλαμβανομένου του μαγικού ολλανδικού ψωμιού φούρνου.

πέτρινη κατσαρόλα

απόδειξη; Wikipedia, Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου, Wiley

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *