Τι προκαλεί τη χαμηλή πίεση νερού στον νεροχύτη της κουζίνας;

By | 29 Ιουνίου, 2023

Τι προκαλεί τη χαμηλή πίεση νερού στον νεροχύτη της κουζίνας;

Η χαμηλή πίεση νερού στο νεροχύτη είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού.

Φανταστείτε έναν νεροχύτη γεμάτο βρώμικα πιάτα. Άνοιξε τη βρύση και διαπίστωσε ότι έσταζε νερό. Πολλά ζητήματα μπορούν να προκαλέσουν αυτήν την απογοητευτική κατάσταση.

Θα συζητήσουμε όλα τα ζητήματα σε αυτό το άρθρο για να βρούμε την πηγή του προβλήματος και να καθορίσουμε την καλύτερη στιγμή για να καλέσετε μια επαγγελματική υδραυλική υπηρεσία.

Οι συνήθεις αιτίες χαμηλής πίεσης νερού στους νεροχύτες περιλαμβάνουν κατεστραμμένους ή φραγμένους σωλήνες παροχής νερού. Ο εξαερισμός ή το φυσίγγιο είναι βουλωμένο, έχει διαρροή, αδύναμη βαλβίδα διακοπής ή PRV και ο εύκαμπτος σωλήνας παροχής νερού είναι σπασμένος.

Αιτίες χαμηλής πίεσης νερού στο νεροχύτη και διαλύματα

Αυτή η ενότητα θα εμβαθύνει στις αιτίες της χαμηλής πίεσης νερού στους νεροχύτες.

Πριν καλέσετε μια επαγγελματική υδραυλική υπηρεσία Θα συζητήσουμε επίσης μεθόδους DIY για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

1. σπασμένο ρέμα

Εάν ο εύκαμπτος σωλήνας παροχής νερού είναι σπασμένος, κατεστραμμένος ή βουλωμένος, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την πίεση του νερού.

Εάν ο σωλήνας του νερού σκάσει, είναι η αιτία της χαμηλής πίεσης του νερού στην κουζίνα. Μπορεί να παρατηρήσετε το ίδιο πρόβλημα σε μπάνια και άλλους σωλήνες. γύρω από το σπίτι σας

Ακόμα κι αν το ρεύμα σπάει από καιρό σε καιρό Αλλά η διάγνωση αυτού του προβλήματος δεν είναι εύκολη. Μπορείτε να ελέγξετε εάν υπάρχει σπάσιμο στη γραμμή νερού διαβάζοντας το μετρητή.

για να γινει αυτο Κλείστε όλες τις βρύσες και τις ηλεκτρικές πρίζες γύρω από το σπίτι σας και διαβάστε το μετρητή. Μετά από περίπου τρεις με τέσσερις ώρες Διαβάστε ξανά τον μετρητή.

Εάν παρατηρήσετε μια αλλαγή μεταξύ των δύο μετρήσεων Μπορεί να έχετε χαλασμένο ή σπασμένο σωλήνα παροχής νερού. Αφήστε έναν επαγγελματία υδραυλικό να ρίξει μια ματιά.

2. Ο αεριστήρας είναι βουλωμένος.

Ένας αεριστής είναι μια μικρή συσκευή στο άκρο ενός σωλήνα. Ελέγξτε τον ρυθμό ροής του νερού.

Ορυκτά, σωματίδια, βρωμιά ή υπολείμματα μπορεί να φράξουν τις οπές εξαερισμού. στο περασμα του χρονου Αυτό το σαφράν μπορεί να δημιουργήσει και να μειώσει την πίεση του νερού στον αεριστή.

Ένας βουλωμένος αεραγωγός μπορεί να προκαλέσει απώλεια πίεσης νερού από τις βρύσες της κουζίνας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός του αεριστή λύνει το πρόβλημα της πίεσης του νερού.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τον αεριστή γυρίζοντάς τον αριστερόστροφα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σετ πένσες για καλύτερο κράτημα.

Μόλις αφαιρέσετε τον αεραγωγό Μουλιάστε στο ξύδι όλη τη νύχτα και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα.

Όλα τα συντρίμμια πρέπει να βγαίνουν ομαλά. Αν όμως είναι πολύ ριζωμένο Μπορείτε πάντα να βρείτε ένα νέο εξαερισμό.

3. Ρολόι τσέπης

Μια βουλωμένη βρύση μπορεί να είναι η αιτία της χαμηλής πίεσης του νερού στην κουζίνα σας. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλωμένους αεριστήρες.

Ο βραστήρας στη βρύση της κουζίνας είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της ροής του νερού.

Όταν γυρίζετε τη λαβή ή σηκώνετε το μάνδαλο στη βρύση Η βαλβίδα του φυσιγγίου ανοίγει και αφήνει το νερό να ρέει.

Ο καθαρισμός των φραγμένων κασετών δεν είναι τόσο απλός όσο ο καθαρισμός των αεραγωγών. Ας δούμε τι πρέπει να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση:

πριν αφαιρέσετε τη βρύση Κλείστε τη βαλβίδα διακοπής και αφήστε το νερό να στραγγίσει εντελώς. αν είναι έτσι Δεν θα υπάρχει άλλο νερό στον σωλήνα παροχής.

Στη συνέχεια, συνδέστε το νεροχύτη για να αποτρέψετε την είσοδο βρωμιάς ή ιζήματος στο σύστημα αποχέτευσης.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε τη λαβή του σωλήνα και χρησιμοποιήστε μια πένσα για να αφαιρέσετε το παξιμάδι συγκράτησης.

όταν τελειώσει Χρησιμοποιήστε πένσα για να αφαιρέσετε το κλιπ συγκράτησης και τραβήξτε την κασέτα έξω από το άνοιγμα.

Καθαρίστε το φυσίγγιο μουλιάζοντάς το σε ένα μπολ γεμάτο ξύδι όλη τη νύχτα. Καθαρίστε τη βρωμιά με μια σκληρή βούρτσα με τρίχες. Αν τα σκουπίδια είναι πολύ επίμονα για να ξεκολλήσουν Αντικαταστήστε το δοχείο μελανιού.

4. Σωλήνες και τουαλέτες που παρουσιάζουν διαρροή

Εάν η γραμμή παροχής νερού στη βρύση της κουζίνας σας έχει διαρροή Μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα πίεσης νερού στο νεροχύτη.

Μια τουαλέτα που έχει διαρροή στο σπίτι σας μπορεί να προκαλέσει χαμηλή πίεση νερού στον νεροχύτη σας και σε άλλες περιοχές γύρω από το σπίτι σας. Μια ρήξη υδραυλικών εγκαταστάσεων ή διαρροή δεξαμενής τουαλέτας μπορεί να είναι η αιτία.

Μερικές φορές το μωρό πουλί είναι κολλημένο ή κατεστραμμένο. λανθασμένη σύνδεση Η βαλβίδα πλήρωσης ή ο πλωτήρας μπορεί να προκαλέσει διαρροή. Αν και μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα μόνοι σας. Αλλά συνιστούμε να καλέσετε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία υδραυλικό.

5. Σφάλμα βαλβίδας μπλοκαρίσματος

Μια βαλβίδα διακοπής είναι ένα εξάρτημα νεροχύτη που μειώνει τη ροή του νερού σε ένα συγκεκριμένο εξάρτημα. Κάθε νεροχύτης στο σπίτι σας έχει μια βαλβίδα διακοπής, συνήθως κάτω ή πίσω από τον νεροχύτη.

Οι δυσλειτουργίες της βαλβίδας διακοπής μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα χαμηλής πίεσης νερού. Εάν η βαλβίδα κατά λάθος κλείσει πάρα πολύ Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την πίεση του νερού.

Αυτό συμβαίνει επειδή η βαλβίδα διακοπής δεν χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές. Έτσι, η εναπόθεση ορυκτών συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η συσσώρευση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πίεσης νερού.

Πριν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε και να ρυθμίσετε τη βαλβίδα Βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως ανοιχτό. Εάν ο νεροχύτης σας έχει δύο βαλβίδες διακοπής για ζεστό και κρύο νερό. Δείτε αν πρέπει να αντικαταστήσετε και τα δύο.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί στο σπίτι. Κλείστε το δίκτυο ύδρευσης έτσι ώστε το νερό να μην παρεμβαίνει στην εργασία σας.

Στη συνέχεια, αποσυνδέστε τη γραμμή νερού που είναι συνδεδεμένη στη βαλβίδα διακοπής χρησιμοποιώντας ένα κλειδί με παξιμάδι. Περιστρέψτε προς την αντίθετη κατεύθυνση

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το παξιμάδι συμπίεσης που συγκρατεί τη βαλβίδα διακοπής. Αυτό κλείνει τη βαλβίδα διακοπής.

Διατηρήστε μια πανομοιότυπη βαλβίδα διακοπής για να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα που αφαιρείτε.

Αφού τοποθετήσετε τη νέα βαλβίδα διακοπής Σφίξτε το παξιμάδι συμπίεσης. Συνιστάται να μην σφίξετε υπερβολικά τη βαλβίδα. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί ζημιά στο παξιμάδι ή τον σωλήνα.

Τέλος, επανασυνδέστε τη γραμμή παροχής νερού και ελέγξτε εάν το πρόβλημα πίεσης νερού έχει επιλυθεί.

6. Κακή βαλβίδα μείωσης πίεσης (PRV)

Πολλά σύγχρονα σπίτια είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα μείωσης πίεσης (PRV) Αυτή η συσκευή ελέγχει την πίεση από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα PRV στην κουζίνα σας, αναζητήστε τη συσκευή σε σχήμα καμπάνας πάνω από την εισερχόμενη ροή.

Εάν αντιμετωπίζετε χαμηλή πίεση νερού στην κουζίνα σας, ρυθμίστε το PRV χαλαρώνοντας τη βίδα που το συγκρατεί από πάνω. Περιστρέψτε προς την αντίθετη κατεύθυνση

Στη συνέχεια ανοίξτε τη βρύση για να δείτε αν βελτιώνεται η στάθμη της πίεσης του νερού.

Εάν εξακολουθεί να είναι χαμηλή, η PRV μπορεί να επιδεινωθεί. Προσφέρετε επαγγελματικές υδραυλικές υπηρεσίες.

7. Διατάραξη υδάτινων οδών

Τελικά Οι αποφράξεις στους σωλήνες παροχής νερού μπορεί να είναι η κύρια αιτία της χαμηλής πίεσης νερού. Η ανίχνευση αυτού του θορύβου δεν είναι εύκολη.

Αν παρατηρήσετε χαμηλή πίεση νερού οπουδήποτε εκτός από τον νεροχύτη Μπορεί να έχετε απόφραξη στον εύκαμπτο σωλήνα παροχής νερού.

Μπορείτε να διαβάσετε το μετρητή για να επιβεβαιώσετε εάν υπάρχει απόφραξη στη γραμμή παροχής νερού. Έχουμε καλύψει προηγουμένως πώς να το κάνουμε αυτό. Μια αλλαγή ένδειξης μπορεί να υποδεικνύει διαρροή στη γραμμή παροχής νερού.

Εάν υπάρχει εμπόδιο στο σωλήνα παροχής νερού Θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να ελέγξει.

Βρείτε την πηγή χαμηλής πίεσης νερού στη βρύση της κουζίνας σας.

Τώρα ξέρετε τι προκαλεί τη χαμηλή πίεση του νερού στο νεροχύτη. Μπορείτε εύκολα να βρείτε την πηγή χαμηλής πίεσης νερού στη βρύση της κουζίνας σας.

Η παρακάτω λίστα ελέγχου θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την πηγή χαμηλής πίεσης νερού στον νεροχύτη της κουζίνας σας.

Και ποιος ξέρει – με λίγο λίπος και στρίψιμο, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα χωρίς επαγγελματική βοήθεια!

  • Ανοίξτε κάθε πηγή νερού γύρω από το σπίτι ξεχωριστά. Εάν άλλες βρύσες Όλα έχουν επαρκή πίεση νερού. Ξέρεις ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην κουζίνα σου.
  • Καλέστε τους γείτονες για να ελέγξετε αν έχουν προβλήματα με την πίεση του νερού. Αν είναι έτσι Ο ένοχος μπορεί να είναι τα δημοτικά σας υδραυλικά έργα. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον προμηθευτή νερού σας.
  • Μάθετε εάν η πίεση του νερού είναι χαμηλή για ζεστό και κρύο νερό. Εάν το πρόβλημα πίεσης εμφανίζεται μόνο με το ζεστό νερό στο σπίτι σας. Το πρόβλημα μπορεί να είναι με τον θερμοσίφωνό σας.
  • Ελέγξτε όλο τον υδραυλικό εξοπλισμό κάτω και γύρω από αυτόν. ένας επιμελής νεροχύτης Εάν παρατηρήσετε νερό που στάζει ή λιμνάζει Καλέστε μια υδραυλική υπηρεσία για επείγουσες επιδιορθώσεις.

τελευταία λέξη

Η προσπάθεια να διορθώσετε τη χαμηλή πίεση νερού μπορεί να απαιτήσει πολλές δοκιμές και λάθη. Μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε μόνοι σας αυτά τα προβλήματα όπως αναφέραμε παραπάνω.

Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά σας για τη διάγνωση του προβλήματος. Επικοινωνήστε με έναν αδειούχο υδραυλικό.

Ένας αδειούχος υδραυλικός μπορεί να διαγνώσει γρήγορα προβλήματα και να διορθώσει τη χαμηλή πίεση του νερού.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *