Τυπικά μεγέθη εξωτερικής πόρτας: Ένας πλήρης οδηγός

By | 28 Ιουνίου, 2023

Τυπικά μεγέθη εξωτερικών θυρών

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού στη νεότερη δεκαετία του 1970 και στα σημερινά σπίτια πρέπει να γνωρίζουν ποιες εξωτερικές πόρτες να αντικαταστήσουν ή να εγκαταστήσουν.

Δεδομένου ότι αυτός είναι ένας ιστότοπος «φτιάξ’ το μόνος σου» (DIY), θα περιορίσουμε τη συζήτησή μας σε κατοικίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχουν τυπικά μεγέθη εξωτερικών θυρών;

Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι δεν υπάρχει “Τυπικά μεγέθη εξωτερικών θυρών” όταν μιλάμε για κατοικίες. γιατί υπάρχει νεόδμητο σπίτι Ακριβώς όπως ένα σπίτι που χτίστηκε πριν από 50 χρόνια.

Αυτά τα παλαιότερα σπίτια παρουσιάζουν πραγματικές προκλήσεις όσον αφορά την αντικατάσταση θυρών. Επειδή οι τρέχουσες οδηγίες κατασκευής απαιτούν τη χρήση πορτών «ειδικής παραγγελίας» που δεν έχουν γενικές εξωτερικές πόρτες.

Εάν έχετε ένα παλαιότερο σπίτι στις Η.Π.Α Θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν εξειδικευμένο, πιστοποιημένο επαγγελματία αναδιαμόρφωσης για τη μέτρηση των διαστάσεων, την επιλογή μιας πόρτας και την εγκατάσταση.

Για τους σκοπούς αυτού του άρθρου Θα συζητήσουμε τα ανοίγματα και τα κατά προσέγγιση μεγέθη θυρών για σύγχρονα σπίτια που χρησιμοποιούν αναρτημένες πόρτες. που μπορεί να παραγγελθεί εύκολα μέσω καταστήματος οικιακής διακόσμησης DIY

Τώρα ακολουθήστε τις ενημερωμένες απαιτήσεις κώδικα και τις οδηγίες για τις νέες ή τις ανταλλακτικές εξωτερικές πόρτες σας. Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε τους τοπικούς οικοδομικούς κώδικες και τους πολιτειακούς οικοδομικούς κώδικες. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια λίστα με κωδικούς. Για την έρευνά σας:

 • Διεθνής Οικοδομικός Κώδικας (IBC)
 • International Residential Building Code (IRC) για μία ή δύο οικογενειακές κατοικίες.
 • Εθνικός Σύλλογος Πυροπροστασίας
 • Νόμος για τους Αμερικανούς με Αναπηρίες
 • Τα δικά σας κρατικά και τοπικά διατάγματα

από τα προηγούμενα Τώρα ας δούμε τα πιο κοινά τυπικά μεγέθη εξωτερικών θυρών που χρησιμοποιούνται σήμερα για κατοικίες.

Ας δούμε τα μεγέθη και τα στυλ αυτών των εξωτερικών θυρών. Οι εξωτερικές πόρτες μπορούν να ξεκινήσουν με μία μόνο πόρτα.

Πώς να μετρήσετε τα τυπικά μεγέθη εξωτερικών θυρών

Εξωτερική πόρτα 1Μια τυπική μονή εξωτερική πόρτα πρέπει να είναι 36 x 80. Ορισμένες πλαϊνές ή πίσω πόρτες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 32 x 80.

Ας δούμε τι σημαίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις Προς το παρόν, ας μιλήσουμε για μια μονόστροφη πόρτα 36 x 80.

Το απαιτούμενο πλάτος πόρτας είναι 36 ίντσες. Το ύψος της πόρτας καθορίζεται ως 6/8, που είναι 6 πόδια 8 ίντσες ή πάνω από 80 ίντσες, καθώς αυτές οι πόρτες είναι προ-κρεμασμένες με τα παράθυρα της πόρτας. Το πραγματικό μέγεθος της πόρτας πριν την ανάρτηση είναι 37 ½ ίντσες επί 81 5/8 ίντσες.

Λάβετε υπόψη ότι το πλάτος θα είναι 1 ½ ίντσα φαρδύτερο από την πραγματική πόρτα και 1 5/8 ίντσα ψηλότερο από την πραγματική πόρτα. Λάβετε αυτό υπόψη.

Τώρα πρέπει να πάρουμε μια κατά προσέγγιση μέτρηση του μεγέθους του ανοίγματος. Με άλλα λόγια, ο χώρος της εισόδου. Το “Πριν από την εγκατάσταση οποιασδήποτε πόρτας” πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος της μπροστινής αναρτημένης πόρτας.

Το κατά προσέγγιση μέγεθος ανοίγματος είναι το μέγεθος κατασκευής με τα στηρίγματα (κουμπιά) και τις κεφαλές. Για μια εξωτερική πόρτα 36 x 80, αυτό το κατά προσέγγιση άνοιγμα πρέπει να είναι 38 ¼ ίντσες x 82 1/8 ίντσες.

όπως βλέπεις Το κατά προσέγγιση μέγεθος μιας τυπικής εξωτερικής πόρτας που ανοίγει είναι 2 1/4 ίντσες πλάτος x 36 ίντσες πλάτος και 2 1/8 ίντσες πλάτος x 80 ίντσες ύψος. Λάβετε αυτό υπόψη.

Εάν χρησιμοποιείτε άνοιγμα από τούβλα, οι διαστάσεις θα είναι 40 ίντσες x 82 7/8 ίντσες, όπως μπορείτε να δείτε όταν χρησιμοποιείτε τη χύτευση τούβλου. Το πλάτος του ανοίγματος θα είναι 4 ίντσες φαρδύτερο από την πόρτα και 2 7/8 ίντσες ψηλότερο από την πόρτα. Λάβετε αυτό υπόψη.

Ας υποθέσουμε ότι εργάζεστε σε μια νέα κατασκευή ή αντικαθιστάτε μια υπάρχουσα πόρτα. Πρέπει να μετρήσετε το κατά προσέγγιση μέγεθος του ανοίγματος.

Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε την επένδυση της πόρτας για να φτάσει αυτή η μέτρηση στην υπάρχουσα πόρτα. Δείτε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε το κατά προσέγγιση μέγεθος ανοίγματος για το σπίτι σας.

 • για τραχύ πλάτος καναλιού Θα μετρήσετε ανάμεσα στα καρφιά στο πάνω μέρος, στη μέση και μετά στο κάτω μέρος. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον μικρότερο από τους τρεις αριθμούς ως πλάτος σας.
 • Για τραχύ ύψος ανοίγματος Μετρήστε το ύψος από το δάπεδο κάτω από τις κεφαλές στα αριστερά και δεξιά του ανοίγματος. Πάρτε τη μικρότερη μέτρηση από τα δύο.

Αυτές οι δύο μετρήσεις είναι το κατά προσέγγιση μέγεθος ανοίγματός σας. Εάν έχετε μέγεθος διαφορετικό από 38 ¼ ίντσες x 82 1/8 ίντσες (ή πολύ κοντά), ενδέχεται να μην μπορείτε να γυαλίσετε.

Ίσως χρειαστεί να επιλέξετε διαφορετικό μέγεθος πόρτας ή να παραγγείλετε μια ειδική πόρτα. Ήρθε η ώρα να καλέσετε τους ειδικούς!

Προφανώς υπήρχε καλός λόγος. Πολλά για να εγκαταστήσετε πτυσσόμενες πόρτες σε κατά προσέγγιση ανοίγματα. Και αυτό το άνοιγμα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την πτυσσόμενη πόρτα.

 • Θα χρειαστείτε τον επιπλέον χώρο για να βεβαιωθείτε ότι οι προ-κρεμασμένες πόρτες που εγκαθιστάτε είναι σωστά υδραυλικές και τετράγωνες.
 • Οι κατασκευαστές θυρών έχουν ελαφρώς διαφορετικά μεγέθη για προ-κρεμασμένες πόρτες. Έτσι θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο για να φιλοξενήσετε τους περισσότερους κατασκευαστές.
 • Χρειάζεστε περισσότερο χώρο καθώς οι πόρτες διαστέλλονται και συστέλλονται με τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες και τις εποχές. Όχι πολλά νούμερα Αλλά η υπερβολική σύσφιξη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ αυτής της διαστολής και της συστολής.

Μπορούμε να παρέχουμε διάφορα διαγράμματα μεγεθών πόρτας. μπράβο σου Αλλά το διάγραμμα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε μια φόρμουλα που λειτουργεί ανεξάρτητα από το μέγεθος της πόρτας που έχετε.

 • Κατά προσέγγιση πλάτος ανοίγματος = δηλωμένο πλάτος πόρτας + 2 ¼ ίντσες (ή + 4 ίντσες εάν χρησιμοποιείτε καλούπι τοιχοποιίας).
 • Κατά προσέγγιση ύψος ανοίγματος = δηλωμένο ύψος πόρτας (80 in.) + 2 1/8 in. (ή εάν χρησιμοποιείται τοιχοποιία + 2 7/8 in.)

επιπλέον επιλογές

Τι γίνεται αν πρόκειται για μια διπλή πόρτα ή μια μονή πόρτα με ένα ή δύο πλαϊνά φώτα ή ακόμα και ένα άνοιγμα από την κορυφή; Αυτά, φυσικά, αθροίζονται σε πρόχειρες αρχικές μετρήσεις. Ας εξερευνήσουμε μερικές από αυτές τις πρόσθετες επιλογές.

Για μια διπλή πόρτα 72 ιντσών (δηλαδή δύο πόρτες 36 ιντσών), οι βασικές διαστάσεις που αναρτώνται μπροστά είναι περίπου 74 ίντσες x 81 5/8 ίντσες. Το κατά προσέγγιση μέγεθος ανοίγματος είναι 74 ¾ ίντσες x 82 1/8 ίντσες.

όταν χρησιμοποιείτε χύτευση τούβλων Το κατά προσέγγιση άνοιγμα είναι 76 ½ x 82 7/8 ίντσες! Όπως μπορείτε να δείτε, η αρχή των μεγάλων ανοιγμάτων είναι η ίδια: δύο πόρτες αντισταθμίζουν τα δύσκολα ανοίγματα.

Τα πλαϊνά φώτα έχουν συνήθως πλάτος 12″ ή 14″, επομένως μια πόρτα 36″ με δύο πλαϊνά φώτα 14″ έχει, όπως υποδηλώνει το όνομά της, πλάτος 64″.

ίδιο ύψος με την μονή πόρτα Η προ-κρεμασμένη μονάδα έχει διαστάσεις περίπου 67 ½ ίντσες x 81 5/8 ίντσες, δίνοντας κατά προσέγγιση μέγεθος ανοίγματος 68 ¼ ίντσες x 82 1/8 ίντσες, εάν χρησιμοποιείται χύτευση από τούβλα. Το τραχύ άνοιγμα είναι 70 ίντσες x 82 7/8.

Τώρα αν προσθέσετε τον τραβέρσα Αυτό συνήθως προσθέτει άλλες 12 ίντσες στο ύψος της πόρτας και γίνεται πιο περίπλοκο όταν ο τραβέρσα δεν είναι ορθογώνιος. αλλά ημικύκλιο ή οβάλ

Αυτό δημιουργεί πιο πρόχειρες αρχικές μετρήσεις, που μπορεί να είναι πιο λογικό να καλέσετε έναν επαγγελματία για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Έτσι, το καλύτερο τυπικό μέγεθος εξωτερικής πόρτας είναι πλάτους 36″ έως 42″ και για διπλές πόρτες έχει πλάτος 72″ έως 84″.

Το ύψος αυτών των εισόδων είναι συνήθως 80 ίντσες, αλλά μπορεί να κυμαίνεται από 84 ίντσες έως 96 ίντσες σε καθεμία από αυτές τις καταστάσεις. Προσθέστε τα επιπλέον ποσά που αναφέρονται παραπάνω για να λάβετε το κατά προσέγγιση μέγεθος ανοίγματος.

Η τέλεια εξωτερική αναρτημένη πόρτα εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες.Το τυπικό πλάτος άλματος είναι 4 5/8 ίντσες.Ωστόσο, υπάρχουν φορές που το πλαίσιο είναι φαρδύτερο. Και μπορεί να χρειαστεί να παραγγείλετε επεκτάσεις για τα τυπικά φύλλα σας.

χαρακτηριστικά πόρτας

Πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να ταλαντεύεστε και να διαχειρίζεστε. Αυτό σημαίνει ότι η πόρτα θα περιστρέφεται αριστερά ή δεξιά. Και καθορίζει πού πρέπει να τοποθετηθεί η λαβή της πόρτας.

Στη συνέχεια, υπάρχει ο συντελεστής μόνωσης του υλικού που χρησιμοποιείται για την πόρτα. Αυτό σημαίνει αν είναι ξύλο ή βινύλιο ή σύνθετο ή ατσάλι.

Είναι κοίλος πυρήνας ή συμπαγής πυρήνας; Τι είδους πόρτα θα αντέξει την πίεση του καιρού; Τι είδους πόρτα θα προσθέσει ομορφιά στο σπίτι σας;

Ακολουθούν ορισμένοι πρόσθετοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε την τέλεια εξωτερική πόρτα εισόδου για το σπίτι ή τη νέα σας κατασκευή.

Μπορείτε να επιλέξετε έναν κατασκευαστή πόρτας ή ένα οικιακό κατάστημα λιανικής πώλησης DIY και να πάρετε ένα πρόχειρο αρχικό γράφημα. Για τη συγκεκριμένη πόρτα που θέλετε να εγκαταστήσετε ή να αντικαταστήσετε.

Αυτό είναι ένα εισαγωγικό άρθρο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για τα τυπικά μεγέθη εξωτερικών θυρών για το νέο ή το υπάρχον σπίτι σας.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *