Sauce Pan εναντίον Saute Pan: Ποια είναι η διαφορά;

By | 30 Ιουνίου, 2023

Sauce Pan εναντίον Saute Pan: Ποια είναι η διαφορά;

Αναζητάτε μια απάντηση στο παλιό ερώτημα ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια κατσαρόλα και μια κατσαρόλα;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ;

ενεργοποιήστε τη Javascript

ως επαγγελματίας σεφ Μπορώ να σας πω ότι η κατανόηση των διαφορών μεταξύ αυτών των δύο τηγανιών είναι απαραίτητη για επιτυχημένο μαγείρεμα.

Είτε είστε έμπειρος μάγειρας είτε μόλις ξεκινάτε. Γνωρίζοντας τις ιδιότητες που κάνουν αυτά τα τηγάνια μοναδικά θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό που καλύπτει τις μαγειρικές σας ανάγκες.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω τη διαφορά μεταξύ του wok και του τηγανιού σοτέ. Από υλικά και επιστρώσεις μέχρι εφαρμογές μαγειρέματος. Θα μάθετε ποιος τύπος τηγανιού είναι καλύτερος για την προετοιμασία διαφορετικών ειδών φαγητού.

στο τέλος αυτού του άρθρου Θα καταλάβετε καλύτερα τη διαφορά ανάμεσα στο γουόκ και το τηγάνι σοτέ. Έτσι, μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν επιλέγετε το σωστό τηγάνι για τις μαγειρικές σας ανάγκες.

Τι είναι ένα τηγάνι;

Η γλάστρα είναι ένα είδος γλάστρας που έχει ψηλές πλευρές και μικρή διάμετρο. Σχεδιασμένο για να βράζει ή να σιγοβράζει υγρά. Συνήθως κατασκευάζονται από υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο ή χαλκό και είναι πιο φαρδιά και πιο ρηχά από τα παραδοσιακά δοχεία. Τα τηγάνια έχουν ποικιλία υλικών και υφών. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, αυτά περιλαμβάνουν χαλκό, αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι και πέτρινα σκεύη.Τα τηγάνια με αντικολλητική επίστρωση είναι επίσης κοινά. Τα τυπικά τηγάνια κυμαίνονται από 2 έως 4 λίτρα.

δύναμη:

 • Τα τηγάνια είναι πραγματικά χρήσιμα και μπορούν να μαγειρέψουν οτιδήποτε υπάρχει μέσα τους.
 • Κατάλληλο για μαγειρευτά, σούπες, σάλτσες και μαγειρευτά.
 • Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βράσει νερό για μαγείρεμα (όπως ζυμαρικά, φακές, ριζότο και πουρέ πατάτας).
 • Το ταψί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φούρνο. (Εάν ισχύει για τον φούρνο)
 • Η ψηλή πλευρά διευκολύνει το ανακάτεμα και μειώνει τον κίνδυνο διαρροής.
 • Η μικρότερη διάμετρος επιτρέπει μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας.
 • Οι μακριές λαβές βοηθούν το φαγητό να διατηρείται δροσερό κατά το μαγείρεμα. και διευκολύνει τη μετακίνηση του τηγανιού.
 • Το σφιχτό καπάκι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και της γεύσης κατά το μαγείρεμα.

Μειονεκτήματα:

 • Το μικρότερο μέγεθος σημαίνει ότι τα τηγάνια δεν μπορούν να χωρέσουν τόσο φαγητό όσο μεγαλύτερες κατσαρόλες και τηγάνια.
 • Ο επίπεδος πάτος μπορεί να κάνει το φαγητό να κολλήσει στο τηγάνι εάν δεν είναι σωστά καρυκευμένο ή λαδωμένο.
 • Ορισμένα μοντέλα δεν έχουν χερούλια, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μετακίνηση ολόκληρης της κατσαρόλας.
 • Δεν έχουν όλα τα μοντέλα κάλυμμα. Αυτό καθιστά δύσκολο τον έλεγχο της εξάτμισης κατά το μαγείρεμα.

Τι είναι το Chat Pan;

Το stir fry pan είναι ένα είδος γουόκ που έχει ψηλές πλευρές και επίπεδο πάτο. Σχεδιασμένο για να μαγειρεύει γρήγορα φαγητό σε υψηλή θερμοκρασία. Συνήθως κατασκευάζονται από υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι ή αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση. Και έχει μακριά λαβή για εύκολο χειρισμό. Πιο φαρδύ και πιο ρηχό από ένα κανονικό τηγάνι. Οι πλευρές έχουν ύψος τουλάχιστον 2 ίντσες.Αυτό επιτρέπει στο τηγάνι να χωράει μεγάλη ποσότητα φαγητού. ενώ αφήνετε τον ατμό να διαφεύγει και εμποδίζετε τα τρόφιμα να βρέξουν. Ορισμένα τηγάνια έχουν καπάκι. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας και της υγρασίας κατά το μαγείρεμα. Ορισμένα μοντέλα έχουν μια βοηθητική λαβή στην αντίθετη πλευρά της κύριας λαβής. Αυτό διευκολύνει το να κρατάτε το τηγάνι και να το ρίχνετε.

δύναμη:

 • Δημοφιλείς σελίδες: Η ψηλή πλευρά του τηγανιού του επιτρέπει να χωράει μεγάλη ποσότητα φαγητού. ενώ αφήνετε τον ατμό να διαφεύγει και εμποδίζετε τα τρόφιμα να βρέξουν.
 • επίπεδος πάτος: Ο επίπεδος πάτος του μαγειρικού σκεύους διατηρεί το σχήμα του κατά το μαγείρεμα και εμποδίζει τη διαρροή των τροφίμων.
 • Μακρύ Λαβή: Η μακριά λαβή επιτρέπει καλύτερο έλεγχο κατά το ανακάτεμα ή το γύρισμα του φαγητού. Διευκολύνει το τιμόνι
 • Κάλυμμα (προαιρετικό): Ένα προαιρετικό καπάκι βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας και της υγρασίας κατά το μαγείρεμα.
 • Οδηγός βοήθειας (προαιρετικό): Η βοηθητική λαβή διευκολύνει το κράτημα και την έκχυση από την κατσαρόλα.
 • Υλικά και αποτελέσματα: Τα τηγάνια stir-fry είναι συνήθως κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση. που είναι ανθεκτικό και εύκολο να καθαριστεί
 • Αντικολλητική επίστρωση: Η αντικολλητική επίστρωση διευκολύνει το μαγείρεμα με λιγότερο λάδι και πολύ πιο εύκολο στο καθάρισμα.
 • Μέγεθος προϊόντος: Τα τηγάνια συνομιλίας διατίθενται σε πολλά μεγέθη. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για τις ανάγκες σας.
 • χρήση: Οι συνήθεις χρήσεις των τηγανιών για σοτέ περιλαμβάνουν το ψήσιμο, το ψήσιμο, το τηγάνισμα, το ρηχό τηγάνισμα κ.λπ. Επιπλέον, ορισμένα τηγάνια για σοτέ (όπως τα τηγάνια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι) χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα στη σόμπα. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι ασφαλές στο φούρνο.

Μειονεκτήματα:

 • Η υψηλή τιμή: Τα τηγάνια ανάδευσης είναι πιο ακριβά από τα παραδοσιακά τηγάνια λόγω υψηλότερης ποιότητας υλικών και κατασκευής.
 • Δεν είναι κατάλληλο για όλα τα είδη τροφίμων: Αν και τα τηγάνια τσαντ είναι ιδανικά για γρήγορο μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, Αλλά δεν είναι κατάλληλο για όλα τα είδη τροφίμων καθώς ορισμένα είδη τροφίμων απαιτούν χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Wok vs Sauté Pan: Σύγκριση χαρακτηριστικών

Η διαφορά μεταξύ γουόκ και σοτέ τηγανιού

Όσον αφορά την επιλογή μεταξύ γουόκ και τηγανιών σοτέ Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των δύο. Ακολουθεί μια σύγκριση των χαρακτηριστικών τους:

ψηλό πρόσωπο

Μεταλλικό δοχείο με μακριά λαβή με ψηλές πλευρές σχεδιασμένο για το βράσιμο ή το βράσιμο υγρών. Αυτές οι ψηλές πλευρές διευκολύνουν επίσης το μαγείρεμα και το ανακάτεμα. Το τηγάνι έχει επίσης ψηλές πλευρές που είναι σχεδιασμένες να ανακατεύουν γρήγορα τα τρόφιμα σε δυνατή φωτιά. Οι πλευρές έχουν ύψος τουλάχιστον 2 ίντσες, γεγονός που επιτρέπει στο τηγάνι να συγκρατεί μεγάλη ποσότητα φαγητού, ενώ επιτρέπει στον ατμό να διαφύγει και εμποδίζει το φαγητό να μουσκέψει.

μικρή διάμετρος

Το δοχείο έχει συνήθως μικρότερη διάμετρο από ένα παραδοσιακό δοχείο. Αυτό επιτρέπει πιο αποτελεσματική θέρμανση καθώς η θερμότητα συγκεντρώνεται σε μια μικρή περιοχή. Τα τηγάνια σοτέ έχουν μικρότερη διάμετρο από τα συμβατικά τηγάνια. Διευκολύνει τον έλεγχο της θερμότητας.

μακριά λαβή

Τόσο τα τηγάνια όσο και τα τηγάνια έχουν μακριές λαβές που είναι εύκολο να μετακινηθούν και να χυθούν. Οι λαβές είναι συνήθως κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα ή άλλα υλικά που αντέχουν σε υψηλή θερμότητα.

σφιχτό καπάκι

Το τηγάνι έχει ένα σφιχτό καπάκι που συγκρατεί τη θερμότητα και την υγρασία κατά το μαγείρεμα. Τα τηγάνια σοτέ μπορούν να έχουν καπάκι, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας και της υγρασίας κατά το μαγείρεμα.

επίπεδο πάτο

Το τηγάνι έχει σχεδιαστεί για ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία. Ο επίπεδος πάτος διευκολύνει τη μετακίνηση του τηγανιού πάνω από την εστία. τηγάνι χωρίς επίπεδο πάτο Αλλά πιο φαρδιά και πιο ρηχά από τις παραδοσιακές γλάστρες.

Χέρι βοήθειας (προαιρετικό)

Ορισμένα τηγάνια για σούπας διαθέτουν επιπλέον λαβή στην αντίθετη πλευρά της κύριας λαβής. Αυτό διευκολύνει το να κρατάτε το τηγάνι και να το ρίχνετε. Οι χαρακτήρες δεν έχουν αυτήν την ιδιότητα.

καπάκι (προαιρετικό)

Τα τηγάνια σούπας μπορούν να έρχονται με προαιρετικό καπάκι που βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας και της υγρασίας κατά το μαγείρεμα. Το τηγάνι έχει ένα σφιχτό καπάκι που συγκρατεί τη θερμότητα και την υγρασία κατά το μαγείρεμα.

υλικά και φινίρισμα

Τα τηγάνια είναι συνήθως κατασκευασμένα από υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο ή χαλκό, και υπάρχουν πολλά υλικά όπως χαλκός, αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι, πέτρα κ.λπ. μείνουμε ενωμένοι

μέγεθος προϊόντος

Τα τυπικά τηγάνια κυμαίνονται σε μέγεθος από 2 έως 4 λίτρα, ενώ τα τηγάνια για σοτέ ποικίλλουν σε μέγεθος.

χρήση

Τα τηγάνια είναι πραγματικά χρήσιμα και μπορούν να μαγειρέψουν οτιδήποτε υπάρχει μέσα τους. Κατάλληλο για μαγειρευτά, σούπες, σάλτσες και μαγειρευτά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε βραστό νερό για φαγητά (π.χ. ζυμαρικά, φακές, ριζότο και πουρέ πατάτας) και στο φούρνο (αν είναι ασφαλές στο φούρνο), τηγάνια. Χρησιμοποιούνται συχνά για ψήσιμο στη σχάρα , ψήσιμο, τηγάνισμα και τηγάνισμα. Αν και ορισμένα τηγάνια για σοτέ (όπως όλα τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαγείρεμα στο φούρνο, εάν είναι ασφαλή στο φούρνο.

τελική ετυμηγορία

Όταν αποφασίζετε ανάμεσα σε τηγάνια και τηγάνια Είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το καθένα. Αν ψάχνετε κάτι για να σιγοβράσει ή να βράσει υγρά. Η κατσαρόλα είναι το καλύτερο στοίχημά σας, ωστόσο, αν ψάχνετε κάτι για να τηγανίζετε γρήγορα σε δυνατή φωτιά. Ένα τηγάνι σοτέ είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Και τα δύο προϊόντα διαφέρουν σε μέγεθος και υλικό. Επομένως, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας πριν κάνετε μια αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *